Montag, 17. September 2012

ناوهای جنگی ۳۰ کشور جهان راهی خلیج‌فارس شده‌اند

ناوهای جنگی ۳۰ کشور جهان در حال استقرار در آب‌های ساحلی بحرین در خلیج‌فارس بوده‌اند.
قرار است این ناوها تحت رهبری آمریکا در رزمایشی برای مین‌روبی شرکت کنند.
این عملیات بزرگ‌ترین رزمایش دریایی خوانده می‌شود که تاکنون در منطقه خاورمیانه برگزار شده و هدف اصلی آن، مقابله با تهدید مین‌های دریایی است.
مقامات نیروی دریایی آمریکا گفته‌اند که ناوهای حاضر در این رزمایش، واکنش به مین‌های دریایی فرضی و نیز پاکسازی مسیرهای دریایی (از مین) برای برقراری روند آزاد آمدوشد دریایی را تمرین خواهند کرد.
براساس گزارش‌ها، برگزاری این رزمایش از یکشنبه هفته آینده (۲۳ سپتامبر) آغاز می‌شود و تا روز ۲۷ سپتامبر ادامه خواهد داشت.
نیروی دریایی نزدیک به ۳۰ کشور جهان از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ژاپن، اردن و نیوزیلند از جمله حاضران در این رزمایش هستند
.
گزارش شده است که هر یک از کشورهای حاضر در این رزمایش ساختار فرماندهی و تمرین‌های ویژه خود را دارد. برخی کشورها همچون بریتانیا ناو و دیگر تجهیزات لازم در این تمرین نظامی را تامین می‌کنند و گروه دیگری از کشورها، نفرات و ناظران حاضر در رزمایش را به منطقه می‌فرستند.
ایران اعلام کرده است که روند فعالیت‌های مربوط به این رزمایش را زیر نظر دارد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این گفته بود که رزمایش‌های نظامی "هرچه به محدوده سرزمینی ما نزدیک باشد، با دقت بیشتری زیر نظر مسئولان مربوطه قرار خواهد داشت."
او اضافه کرد: "ما برای حفظ امنیت منطقه بسیار استراتژیک خلیج‌فارس به شدت حساس هستیم. هر نوع تحرکی را زیر نظر داریم و نیروهای دفاعی کشورمان نیز با انجام رزمایش‌های مختلف درصدد حفظ ثبات و امنیت این منطقه هستند."
پیش از این، با اوج گرفتن اختلافات ایران با کشورهای غربی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور، برخی مقامات رسمی ایران تهدید کردند که در صورت بروز هر گونه درگیری، تنگه هرمز را که ورودی اصلی خلیج فارس به شمار می‌رود، می‌بندند.
تنگه هرمز مسیر عبور و مرور نفتکش‌هایی است که نزدیک به ۴۰ درصد نفت خام صادراتی دنیا از مسیر دریا را حمل می‌کنند.
با این حال، مقامات رسمی نیروی دریایی آمریکا تاکید کرده‌اند که برگزاری این رزمایش به هیچ کشور مشخصی ارتباط ندارد و واکنشی به تهدیدهای ایران برای بستن مسیر تنگه هرمز نیز نیست.
گفته شده است که در سال‌های اخیر چندین کشتی در منطقه بر اثر انفجار "بمب‌های آب‌برد" (که در آب‌های آزاد کار گذاشته می‌شوند) آسیب دیده‌اند. از جمله در سال ۲۰۱۰ میلادی یک نفتکش ژاپنی در دهانه خلیج‌فارس بر اثر انفجاری که دلیل آن اعلام نشد، آسیب دید.
به جز خلیج‌فارس، برای برگزاری رزمایش مشابهی در خلیج عدن، دروازه ورودی دریای سرخ هم برنامه‌ریزی شده است. این منطقه نیز به دلیل فعالیت دزدان دریایی سومالیایی مورد توجه بوده است.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen