Freitag, 30. März 2012

«شرکت فرانسوی پژو همکاری با ايران را متوقف کرده است»

 يک سخنگوی شرکت خودرو سازی آمريکايی جنرال موتورز گفته است، شرکت فرانسوی پژو – سيتروئن همکاری خود را با ايران متوقف کرده است.
 
جنرال موتورز اخيرا هفت درصد سهام شرکت خودروسازی فرانسوی پژو- سيتروئن را خريده است. اين اقدام در راستای توسعه و  تشکيل يک گروه مشترک از سوی دو شرکت خودروساز اتخاذ شده است.
 
گریک مارتين،سخنگوی جنرال موتورز، به خبرگزاری فرانسه گفته است، پژو  پيشتر همکاری خود با ايران را متوقف کرده است.
 
گريک مارتين اضافه کرده است: شرکت خودروسازی فرانسوی مدتی پيش تصميم گرفت تا توليد و ارسال قطعات به ايران را متوقف کند، درحقيقت چنين تصميمی پيش از شروع همکاری مشترک ما اتخاذ شده است.
 
اظهارات اين سخنگوی جنرال موتورز در واقع در پاسخ به موج تبليغاتی يک گروه با نفوذ آمريکايی به نام گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» مطرح شد.
 
گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» روز چهارشنبه خواستار آن شد که به دليل اصرار ايران بر ادامه فعاليت های هسته ای، دو کارخانه خودرو سازی جنرال موتورز و پژو معاملات خود با ايران را متوقف کنند.
 
گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» می گويد، سرمايه گذاری های جديد کارخانه جنرال موتورز در کارخانه پژو سيتروئن بايد برای موارد احتمالی نقض تحريم های ايران تحت بررسی قرار گيرد چرا که پژو دارای بازار مهمی در ايران است.
 
مارک والاس، سفيرسابق آمريکا در سازمان ملل و رييس  گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای»در اين زمينه گفته است: شرکت خودرو سازی پژو با همکاری کردن با حکومت ايران ، به نوعی از توان اين حکومت برای توسعه غيرقانونی برنامه توليد سلاح هسته ای، کمک به تروريسم، و همچنين سرکوب مردم ايران حمايت کرده است.
 
مارک والاس همچنين گوشزد کرده است که که جنرال موتورز در جريان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ با کمکهای دولت امريکا توانست به وضعيت خود سر وسامان بدهد و اکنون وزارت خزانه داری ايالات متحده مالک  ۳۲ درصد اين شرکت بزرگ خودرو سازی است.
 
مارک والاس خواستار تحقيق کنگره در اين خصوص شده است.
 
اين در حالی است که گريک مارتين گفته است : توافق ما با آنها (پژو سيتروئن) کاملا مطابق با قوانين آمريکا در خصوص نحوه تجارت با ايران است و  از اين توافق هیچ سودی به ايران نخواهد رسيد.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، علاوه مارک والاس شخصیت هايی چون دنيس راس، ديپلمات سابق، جيمز ولزی،رييس سابق سازمان سيا، و فرانسيس تاوسند، مشاورسابق امنيت ملی کاخ سفيد  در گروه  « اتحاد عليه ايران هسته ای» عضويت دارند.

تقویت ناوگان آمریکا در خلیج فارس


 نیروی دریایی ایالات متحده در هفته‌های آینده چهار ناو مین‌یاب به سوی آبهای خلیج فارس روانه می‌کند. در شرایط تنش سیاسی با ایران، آمریکا حضور نظامی خود در خلیج فارس را تقویت کرده است.
به گفته فرمانده‌ نیروی دریایی ایالات متحده، در اواخر ماه آوریل ۴ رزمناو مجهز به تجهیزات مین‌یابی از بنادر امریکا به سوی آبهای خلیج فارس حرکت می‌کنند.
این خبر که توسط خبرگزاری سی‌ان‌ان منتشر شده است، پیش از این توسط دریاسالار جاناتان گرینرت، فرمانده نیروی دریایی آمریکا، در برابر کمیته خدمات مسلح مجلس سنای کنگره تائید شده بود.
دریاسالار گرینرت به سنا گزارش داده بود که نیروی دریایی به زودی ۴ ناو مین‌روب و همچنین ۸ هلیکوپتر مین‌یاب را برای تقویت ناوگان آمریکا به منطقه خلیج فارس اعزام می‌کند، که در منطقه با تجهیزات دریایی بریتانیا همکاری خواهند داشت.
چهار رزمناوی که به تجهیزات کشف و خنثی‌سازی مین مجهز هستند، هر یک دارای ۶۰ نفر خدمه می‌باشند.
به گزارش سی‌ان‌ان، در اوایل ماه جاری نیروی دریایی ارتش امریکا ۴ هلیکوپتر پیشرفته "سی دراگون" (اژدهای دریا) به خلیج فارس فرستاده است که با امکانات کشف و نابودی مین مجهز هستند.
مقابله با "بستن تنگه هرمز"
این نقل و انتقالات به قصد تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی مبنی بر بستن "تنگه هرمز" انجام می‌گیرد. تنگه هرمز مهمترین معبر دریایی برای صدور نفت از کشورهای کرانه خلیج فارس است.
مقامات آمریکایی اعتقاد دارند که اگر جمهوری اسلامی قصد بستن تنگه هرمز را داشته باشد، این امر را از راه مین‌گذاری در خلیج فارس انجام خواهد داد تا کشتی‌های تجارتی یا نظامی امکان تردد نداشته باشند. نگرانی اصلی نیروی دریایی آمریکا از جانب مین‌های زیردریایی است که در کف دریا قرار می‌گیرند و جمع‌آوری آنها دشوار است.
ارتش آمریکا در حال بررسی تجهیزاتی است که می‌توانند به کمک اشعه لیزری مین‌های پخش شده در دریا را کشف و نابود کنند. مقامات نظامی حاضر نیستند درباره این تجهیزات و همچنین درباره حجم تدارکات نظامی در خلیج فارس اطلاعات بیشتری بدهند.
نیروی دریایی آمریکا در ماه‌های آینده ناوگان "یواس‌اس پونس" را به خلیج فارس اعزام می‌کند که به عنوان پایگاه عملیاتی، پشتیبانی و سوخت‌رسانی عمل خواهد کرد.

روسیه: اسرائیل درباره‌ی "خطر ایران" مبالغه می‌کند روسیه: اسرائیل درباره‌ی "خطر ایران" مبالغه می‌کند


 معاون وزیر امورخارجه روسیه گفته است که اسرائیل "خطر ایران هسته‌ای" را بزرگ جلوه می‌دهد؛ اما به نظر او شرایط به قدری "خطرناک" است که هر خطای کوچکی می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه، روز پنجشنبه (۲۹ مارس/۱۰ فروردین) در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز گفت که نگرانی از امکان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران به مراتب بیشتر شده است.

ریابکوف که در وزارت خارجه روسیه، مسئول امور ایران شناخته می‌شود، ابراز امیدواری کرد که دور تازه‌ی گفت‌وگوها که قرار است ماه آینده میان جمهوری اسلامی و شش قدرت جهانی برگزار شود، خطر حمله نظامی را دور کند. گفت‌وگوهای ایران با اعضای دایمی شورای امنیت و آلمان (معروف به گروه پنج به اضافه یک) از بیش از یک سال پیش قطع شده است.

"مبالغه در خطر ایران"

سرگئی ریابکوف گفت: «به نظر من همکاران اسرائیلی ما خطر ایران را بزرگتر از آن چه هست، جلوه می‌دهند.» او توضیح داد: «هیچ گواه روشنی در دست نیست که نشان دهد جمهوری اسلامی به راستی به دنبال تولید بمب اتمی است.» او تأکید کرد: «روسیه هنوز قویا معتقد است که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد برنامه هسته‌ای ایران ماهیت تسلیحاتی دارد.»

اما این مقام روسی تأکید کرد که سرسختی ایران در ادامه برنامه هسته‌ای، با وجود ۴ قطعنامه شواری امنیت، این نگرانی را افزایش داده است که این مناقشه سرانجام به درگیری نظامی منجر شود.

آقای ریابکوف ابراز نگرانی کرد که اگر اقدامات تحریمی علیه ایران و گفت‌وگوهای دیپلماتیک با جمهوری اسلامی به نتیجه نرسد، نمی‌توان از اقدام اسرائیل و ایالات متحده به حمله‌ای نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران جلوگیری کرد. او با اشاره به رزمایش‌های اخیر اسرائیل، تصریح کرد: «وضعیت از چند ماه پیش بدتر و خطرناک‌تر شده است.»

ریابکوف افزود: «وضعیت چنان تنش‌آلود است که تنها خطایی کوچک یا حتی یک پیش‌آمد تصادفی، می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود.»
ریابکوف گفت که باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، امیدوار است که آغاز دور تازه مذاکرات با ایران، خطر جنگ را از منطقه دور کند، و روسیه نیز همین امید را دارد. او افزود حال وظیفه دولت ایران است که نشان دهد آماده پاسخگویی به تقاضاهای "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" و همچنین شورای امنیت سازمان ملل است.

به نظر قدرت‌های غربی ایران با صداقت و صمیمیت با جامعه جهانی همکاری نمی‌کند و تمام فعالیت‌های هسته‌ای خود را با شفافیت کامل به "آژانس اتمی" گزارش نمی‌دهد.

ایران از امارات بوئینگ 747 خرید

پایگاه خبری فلایت گلوبال انگلیس اعلام کرد شرکت ایران ایر یک هواپیمای بوئینگ ۳۰۰-۷۴۷ از طریق امارات وارد کرده و در ماه می میلادی ۲ بوئینگ دیگر از این نوع نیز به این شرکت فروخته خواهد شد.
به گزارش فارس پایگاه خبری فلایت گلوبال انگلیس طی گزارشی اعلام کرد شرکت هواپیمایی ایران ایر قصد دارد از طریق امارات ۳ فروند هواپیمای بوئینگ 300-747 خریداری کند.
این گزارش از سوی منابع رسمی تایید نشده است.
بر اساس این گزارش یک فروند از این هواپیماها هم اکنون از طریق خطوط هوایی  سایق در اختیار ایران ایر قرار گرفته است. این هواپیما که ساخت سال 1986 است و هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است ماه پیش در گامبیا به ثبت رسید.
این گزارش افزود هواپیمایی که در اختیار ایران ایر قرار گرفته است در واقع به یک شرکت ناشناخته گامبیایی فروخته شده است و به نظر می رسد این شرکت واسطه انتقال هواپیمای مذکور به ایران بوده است. 

کارشناسان نظامی: اسرائیل از حملات موشکی ایران در امان نیست


 کارشناسان نظامی و تحلیل‌گران سیاسی اسرائیل می‌گویند که مردم این کشور بدرستی از خطرات جنگ احتمالی با ایران آگاهی ندارند. به گفته آنان حملات تلافی‌جویانه موشکی ایران می‌تواند به اسرائیل آسیب‌های جدی وارد کند.
در حالی‌که خطر رویارویی نظامی میان اسرائیل و ایران افزایش یافته است، دولت بنیامین نتانیاهو به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه ایران، تعداد قربانیان غیرنظامی در اسرائیل محدود خواهد بود. این پیام‌ها در پاسخ به نگرانی فزاینده مردم اسرائیل درباره بروز جنگ با ایران و دیگر دشمنان این کشور است.
اوزی روبین، کارشناس بلندپایه اسرائیلی ادعای برخی مقامات این کشور مبنی بر ناتوانی نظامی ایران را رد کرد. این کارشناس که مسئولیت پدافند موشکی اسرائیل را حدود ۱۰ سال برعهده داشته، گفت که موشک‌های ایرانی قادرند آسیب‌های مهمی به اهدافی در اسراییل وارد کنند.

Mittwoch, 21. März 2012

بزرگترین مرکز جاسوسی ساخته می شود .


آمریکا درصدد است به منظور رهگیری و ذخیره داده‌های الکترونیکی جمع آوری شده از سراسر جهان و شهروندان خود، بزرگترین مرکز جاسوسی را دایر کند.
به گزارش مهر به نقل از پرس تی وی، این مرکز که در منطقه روستایی در ایالت یوتا قرار دارد، قادر است داده‌هایی به حجم "یوتابایتز" (یک میلیون ‌میلیارد گیگابایت) را پرداش کند.
بر اساس گزارشی که در این باره در ماهنامه Wired منتشر شد، فعالیت این تاسیسات دو میلیارد دلاری "رهگیری، کشف، تجزیه و تحلیل و ذخیره سازی حجم بالایی از ارتباطات جهانی از جمله محتوای مکالمات تلفنی، ایمیل‌های شخصی، پیام‌های متنی تلفن‌های همراه و جستجوهای اینترنتی" را در بر می‎گیرد.
بر اساس این گزارش، مرکز جاسوسی مذکور"سری ترین و دردسر سازترین آژانس اطلاعاتی در سراسر جهان به شمار می‌رود" و سالانه حدود ۶۵ مگاوات برق مصرف می‌کند و هزینه نگهداری این مرکز جاسوسی سالانه ۴۰ میلیون دلار است.
این مرکز جاسوسی سیگنال‌های ارتباطی را از زمان خروج از ماهواره‌ها تا هنگام حرکت در کابل‌های موجود در زیر زمین و زیر دریاها و شبکه‌های بین‌المللی، خارجی و داخلی رهگیری می‌کند.
آژانس امنیت ملی آمریکا با استفاده از رایانه‌ای که احتمالاً پر سرعت‌ترین ابررایانه جهان به شمار می‌رود، قادر است از طریق لوازم خانگی نظیر یخچال فریزرها، اجاق‌ها و سیستم‌های روشنایی متصل به اینترنت، به جمع آوری داده ها بپردازد.
این تاسیسات از لحاظ تکنیکی به "وزارت امنیت داخلی آمریکا" در جمع آوری اطلاعات درباره تهدیدهای سایبری و دستیابی به اهدافش در خصوص امنیت سایبری کمک می‌کند.
 

فیلم / پیام نوروزی اوباما به ایرانیان


کمک "ده‌ها میلیون دلاری" ایران به حماس برای تعلیق توافق صلح


 مقام‌های جنبش فتح در فلسطین می‌گویند گروه حماس با دریافت "ده‌ها میلیون دلار" از سوی ایران، قصد دارد توافق‌نامه سازش و اتحاد را زیرپا بگذارد. این توافق‌نامه ماه پیش میان خالد مشعل و محمود عباس امضا شده بود.
ایران با ارسال کمک‌های مالی ویژه به گروه اسلام‌گرای حماس، تلاش کرده است تا مسئولان آن را متقاعد کند که توافق با رقبای خود در جنبش فتح را زیرپا بگذارند. توافقی که میان فتح و حماس صورت گرفته بود، می‌توانست به درگیری‌های پنج‌ساله میان این دو گروه رقیب در فلسطین پایان دهد.
به گزارش رویترز، یکی از سخنگویان جنبش فتح در فلسطین اعلام کرد که تهران اخیرا ارسال کمک‌های مالی برای گروه اسلام‌گرای حماس را از سر گرفته است. گفته می‌شد ایران از شش ماه پیش در پی خودداری حماس از حمایت از رژیم متزلزل بشار اسد در سوریه و عدم مشارکت در سرکوب مخالفان سوری، کمک‌های مالی به این گروه فلسطینی را قطع کرده بود.
احمد عساف، سخنگوی فتح، با اشاره به حضور محمود الزهار و اسماعیل هنیه، از چهره‌های برجسته حماس، در هفته‌های گذشته در تهران، گفت: «ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد ایران ده‌ها میلیون دلار به الزهار و هنیه پرداخته است.»
توافق‌نامه اولیه "اتحاد" ماه گذشته میان این دو گروه فلسطینی امضا شد، اما محمود الزهار چندی پیش اعلام کرد که سازش سیاسی میان فتح و حماس فعلا در حالت تعلیق است. سخنان احمد عساف در واکنش به اظهارات اخیر الزهار بیان شد.
به گفته او، توافق پیشین به حالت تعلیق درآمده، چون محمود الزهار خواسته که چنین کاری کند و البته وی هزینه‌اش را از ایران گرفته است: «آنها از ایران پول گرفته‌اند تا سازش را به تعلیق ببرند.» در مقابل، سخنگوی حماس گفته «فتح به هیچ‌یک از تعهداتی که در توافق‌نامه اتحاد داده عمل نکرده و آنها پول آمریکایی را به توافق‌های ملی ترجیح می‌دهند.»

حماس، در کنار حزب‌الله لبنان، از مهم‌ترین متحدان ایران در منطقه خاورمیانه است، اما اخیرا مواضعی ناهم‌سو با منافع جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است. گذشته از اعلام حمایت مقام‌های ارشد حماس از مخالفان حکومت بشار اسد در سوریه، این گروه چندی پیش اعلام کرد که در جنگ احتمالی میان اسرائیل و ایران، در کنار ایران نخواهد ایستاد.

آمریکا ۱۱ کشور را از تحریمهای نفتی ایران معاف کرد


 هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید که یازده کشور جهان میزان خرید نفت خام از ایران را به مقدار قابل توجهی کاهش داده اند و در نتیجه، موسسات مالی مستقر در آنها مشمول تحریم‌های مصوب کنگره آمریکا نخواهند شد.
به گفته خانم کلینتون، این کشورها عبارتند از بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، ژاپن، هلند، لهستان، اسپانیا و بریتانیا.
وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای که امروز سه شنبه اول فروردین (۲۰ مارس) منتشر کرد، نوشته است که اقدام این کشورها، با توجه به نیازشان به انرژی در این دوران دشوار در اقتصاد جهان، کار آسان نبوده است.
خانم کلینتون نوشته است که این کشورها مجبور بوده اند راهی برای جایگزین کردن خرید نفت از ایران بیابند، در حالی که برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به آن متکی بوده اند.
او تصمیم اتحادیه اروپا برای توقف خرید نفت خام از ایران را نشانه ای از همراهی این اتحادیه خوانده و گفته است که این کار روشن کرده است که کشورهای اروپایی به لزوم پاسخگو کردن ایران در قبال تعهدات بین المللی اش پایبند هستند.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین با اشاره به چالش هایی که ژاپن در طول سال گذشته در زمینه انرژی و موارد دیگر با آنها روبرو بوده است، اقدام این کشور در کاهش قابل توجه خرید نفت خام از ایران را امری قابل توجه دانسته است.
خانم کلینتون نوشته است: "ما اقدام این کشورها را ستایش می کنیم و از سایر کشورهای وارد کننده نفت خام ایران می خواهیم که از آنها پیروی کنند".
او گفته است که دولت آمریکا در حال رهبری یک ائتلاف بین المللی بی سابقه برای وارد آوردن فشاری عظیم بر ایران است تا حکومت این کشور را به تغییر رفتار خود وادار کند.
خانم کلینتون ابراز امیدواری کرده است که دیپلماسی به همراه افزایش فشار بر ایران بتواند این کشور را وادار کند که به الزامات بین المللی خود پایبند باشد.

Sonntag, 18. März 2012

عمان درباره رویارویی نظامی با ایران هشدار داد


 عمان که با قرار گرفتن در آنسوی تنگه هرمز در خلیج فارس موقعیت استراتژیک خاصی دارد، اعلام کرد خطر رویارویی نظامی تهران و غرب بالا گرفته اما فرصت مذاکرات صلح آمیز همچنان باقی است.
ایران بارها اتهام زنی کشورهای غربی مبنی بر این که به دنبال توانایی تولید سلاح اتمی است را انکار کرده اما ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا اخیرا تحریم های شدیدتری را در تلاش برای متقاعد کردن ایران به توقف برنامه اتمی، علیه ایران اعمال کردند.
یوسف بن علوی بن عبدالله، وزیر خارجه عمان به خبرگزاری رویترز گفت: «آمدن به راه اعتدال، به نفع هر دو طرف است. شاهد هستیم که تهدید حمله نظامی بسیار نزدیک به نظر می رسد.»
عمان چندین بار میان ایران و غرب میانجیگری کرده است. سال گذشته سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان، آزادی کوهنوردهای آمریکایی را که به علت ورود غیرقانونی به ایران و جاسوسی، بازداشت و زندانی شده بودند تسهیل کرد.
در ماه های اخیر این مسئله که اسرائیل با حمایت آمریکا یا حتی بدون آن به تأسیسات نظامی ایران حمله کند تقویت شده است.
آقای عبدالله درباره خطر حمله نظامی غرب به ایران گفت: «هنوز وقت هست اما برای استفاده از فرصت برای ازسرگیری مذاکرات میان ایران و شش کشور قدرتمند غربی، وقت تنگ است.»
یوسف بن علوی بن عبدالله همچنین گفت عمان برای تامین امنیت تنگه هرمز تمام تلاش خود را به کار گرفته است. روزانه ۱۴ تانکر نفت از تنگه هرمز عبور می کنند. ناوگان پنجم آمریکا که در بحرین مستقر است، مرتبا آبهای خلیج فارس را کنترل می کند و مکررا از تنگه هرمز می گذرد.
آقای عبدالله گفت: «ما برای بازنگاه داشتن تنگه هرمز بیشترین تلاشمان را می کنیم تا منافع بازرگانی جهانی و جریان انرژی برای بقیه جهان تأمین شود اما تضمینی وجود ندارد. وقتی وضعیت از حالت کنونی خارج شود، نمی توانیم راه جایگزینی پیشنهاد کنیم.»
وزیر امور خارجه عمان گفت: «از آنجا که ما با هر دو طرف (ایران و غرب) رابطه خوبی داریم، زمانی که حس کنیم فرصت پیشنهاد دادن به طرفین هست، این کار را می کنیم. ما نگرانی جامعه بین الملل و همچنین دیدگاه دولت ایران را درک می کنیم.»
در زمان جنگ با عراق، ایران وعمان در مسقط مخفیانه پیمان آتش بس امضا کردند. پس از پایان جنگ نیز عمان در بازسازی روابط دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا، و ایران و عربستان سعودی، میانجیگری کرد.

استقرار پدافند هوایی در شمال٬ جنوب و شرق ایران

 محمدحسن منصوریان٬ معاون قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء از تغییر «ساختار پدافند هوایی» جمهوری اسلامی و استقرار یگان‌های پدافند هوایی در شمال٬ جنوب و شرق ایران خبر داد.
به گزارش روز یکشنبه (۲۸ اسفند) خبرگزاری‌ها٬ آقای منصوریان این مطلب را در نخستین همایش فرماندهان هوا و فضای پدافند هوایی که در تهران برگزار شد٬ بیان کرده است.
وی گفته که این یگان‌های هوایی پس از حضور نظامی «دشمنان» جمهوری اسلامی در جمهوری آذربایجان٬ افغانستان و کشور‌های جنوبی٬ در شمال٬ جنوب و شرق ایران مستقر شده‌اند.
معاون قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء همچنین اظهار کرده که یگان‌های پدافندی جمهوری اسلامی در غرب ایران نیز تقویت شده است.
تغییرات در ساختار پدافند هوایی در شرایطی در دستور کار نیرو‌های نظامی قرار گرفته که در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از احتمال حمله هوایی به ایران از سوی اسرائیل و آمریکا منتشر شده است.
آمریکا و اسرائیل بار‌ها اعلام کرده‌اند برای حل و فصل پرونده برنامه‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی به گزینه نظامی هم فکر می‌کنند.
فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی نیز در واکنش به این تهدید‌های مستقیم و غیرمستقیم اعلام کرده‌اند در صورت حمله پاسخ قاطعی به مهاجمان خواهند داد.

Samstag, 17. März 2012

آمریکا کشتی های ضد مین به خلیح فارس اعزام می کند


یک مقام نظامی آمریکا از برنامه این کشور برای اعزام کشتی های ضدمین به خلیج فارس خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از سایت آمریکایی استرایپس، دریادار "جاناتان گرینرت" در سخنانی در کمیته خدمات نظامی سنای آمریکا گفت: ایالات متحده بر آن است نیروهای جنگی مین یابی خود را در خلیج فارس تقویت کند تا بتواند به تهدیدهایی که ایران در زمینه بستن تنگه هرمز می کند پاسخ دهد.
این نظامی آمریکایی گفت: چهار کشتی مین یاب در حال اعزام شدن به منطقه هستند تا بتوانند در کنار بالگردهای ضد مین که از هوا منطقه را پوشش می دهند فعالیت داشته باشند.
دریادار جاناتان گرینرت محل استقرار واحدهای اضافه را پایگاه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین اعلام کرد.

وزير دفاع آمريکا: اقدام نظامی برای حل مسأله اتمی ايران بايد آخرين گزينه باشد و نه اولين راه حل


 لئون پنتا، وزير دفاع آمريکا، می گويد ايران بايد به سرعت وارد مذاکرات جدی اتمی با غرب شود.
لئون پنتا گفت هنوز زمان برای حل و فصل ديپلماتيک برنامه اتمی ايران وجود دارد ولی اين زمان به سرعت در حال سپری شدن است.
طی ماه های اخير، با ادامه غنی سازی اورانيوم در خاک ايران، نگرانی ها از حمله نظامی عليه تاسيسات اتمی ايران افزايش يافت. اما مقام های آمريکايی تاکيد کرده اند هنوز زمان برای حل و فصل صلح آميز بحران اتمی ايران وجود دارد.
وزير دفاع آمريکا روز پنجشنبه گفت تاکنون مذاکرات اتمی با ايران به جايی نرسيده چون ايران در اين خصوص جديت و صداقت نداشته است. آقای پنتا تاکيد کرد برای جلوگيری از وخيم تر شدن بحران اتمی ايران، مقام های تهران بايد به سرعت با تلاش های ديپلماتيک غرب همراهی کنند.
لئون پنتا گفت: متاسفانه مذاکرات با ايران به جايی نرسيده است؛ برای رسيدن به يک توافق، لازم است دو طرف با صداقت وارد مذاکرات بی پرده و مستقيم شوند. من معتقدم بهتر است مقام های ايرانی با جديدت وارد چنين مذاکراتی شوند. ولی فرصت برای پيگيری اين راه حل ديپلماتيک، که از سوی رييس جمهوری آمريکا و نخست وزير بريتانيا تاکيد شده، در حال از دست رفتن است. ايرانی ها بايد به سرعت وارد اين مذاکرات شوند.
لئون پنتا که در امارات متحده عربی با شبکه تلويزيونی الحره سخن می گفت تاکيد کرد بر اساس اطلاعات ايالات متحده، مقام های تهران هنوز بطور قاطع در خصوص توليد سلاح هسته ای تصميم نگرفته اند. پنتا افزود اسراييل نيز هنوز در خصوص حمله به ايران تصميم نگرفته و آمريکا خواستار همراهی اسراييل با تلاش های ديپلماتيک جامعه بين الملل شده است.
وزير دفاع آمريکا گفت: ما معتقد نيستيم که اسراييل در خصوص حمله به ايران تصميم گرفته است. برای نخست وزير اسراييل روشن ساخته ايم که ما نيز نگرانی های مشابهی در خصوص تلاش ايران برای دستيابی به سلاح اتمی داريم. اما بر اين موضوع هم تاکيد کرده ايم که جامعه بين الملل برای اعمال تحريم ها عليه ايران متحد است و اسراييل بايد با جامعه بين الملل همراهی کند. اقدام نظامی بايد آخرين گزينه باشد و نه اولين راه حل.
ايران طی نامه ای از اتحاديه اروپا خواسته است زمان ومکان مذاکرات آتی اتمی را تعيين کند. پيشتر مقام های اتحاديه اروپا اعلام کردند آماده از سرگيری گفتگو با ايران هستند. لئون پنتا روز پنجشنبه گفت غرب ضمن پيگيری مذاکرات اتمی، خواستار شفافيت بيشتر ايران و همکاری مقام های تهران با بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی است.

اخطار عراق به ایران در ارتباط با ارسال سلاح به سوریه

 دولت عراق امروز (شنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد به دولت جمهوری اسلامی ایران اطلاع داده است که عبور از قلمرو زمینی یا هوائی این کشور برای ارسال جنگ افزار به سوریه را تحمل نخواهد کرد.
 علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق، در این بیانیه افزود دولت بغداد از طریق ارسال پیام و تماس با سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد تأکید کرده است که اجازه نخواهد داد که محموله های سلاح و مهمات با عبور از عراق به سوریه رسانده شود.
 افزون بر این، بر اساس این بیانیه دولت عراق به هیچ کس نیز اجازه نخواهد داد که برای جنگیدن در سوریه از مرز عراق بگذرد.
 دیروز (جمعه) آمریکا در مورد احتمال ارسال سلاح از سوی ایران به سوریه با استفاده از آسمان عراق هشدار داده بود و جمهوری اسلامی ایران نیز به نوبۀ خود تأکید کرده بود که هواپیمای حمل و نقل این کشور که به سوریه رفته بود حامل کمک های بشردوستانه بوده است نه سلاح و مهمات.
 به نوشتۀ روزنامۀ آمریکائی "واشنگتن تایمز"، دولت آمریکا اطلاعاتی را در اختیار دولت عراق گذاشته است که حاصل شنود ارتباطات هوائی بوده و حکایت از آن دارد که هواپیما می تواند حامل محمولۀ تسلیحاتی باشد. 

واکنش رادان به سخنان احمدی نژاد: طرح امنيت اخلاقي را تعطيل نمي‌كنيم


جانشين فرمانده نيروي انتظامي گفت: طرح امنيت اخلاقي را تعطيل نمي‌كنيم.
سردار احمدرضا رادان در گفت و گو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره برخي اظهارات مطرح شده پيرامون طرح امنيت اخلاقي گفت: ما قبلا هم گفته‌ايم كه طرح امنيت اخلاقي را تعطيل نخواهيم كرد.

جانشين فرمانده ناجا تاكيد كرد: در راستاي اجراي اين طرح هرفشاري هم كه صورت بگيرد آن را تحمل مي‌كنيم.

سخنان رادان در واکنش به اظهارات اخیر احمدی نژاد در مجلس است. احمدی‌نژاد  در بخشی از اظهارات بحث‌برانگیز خود در جلسه سوال مجلس ایران از  وی در روز چهارشنبه، ۲۴ اسفند، از آنچه که "برخورد سختگیرانه با دخترها و پسرها" خواند، انتقاد کرده بود.

Montag, 12. März 2012

وزارت ارشاد از مراسم تقدیر از اصغر فرهادی جلوگیری کرد.

 وزارت ارشاد به کانون کارگردانان ایران و شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران، برای برگزاری مراسم تقدیر از اصغر فرهادی مجوز نداد. مراسم تقدير از این کارگردان برنده اسکار قرار بود روز دوشنبه، در تالار ايوان شمس برگزار شود.
 
به گزارش خبرگزاری ايلنا ظهر دوشنبه از سوی کانون کارگردانان سينمای ايران و همچنين شورای عالی تهيه کنندگان سينما قرار بود مراسم جشنی با حضور اهالی سينما و با هدف تقدير از اصغر فرهادی کارگردان برنده اسکار سينمای ايران برگزار شود، اما اين مراسم لغو شد.
 
به نوشته ایلنا، مجوز لازم از سوی وزارت ارشاد برای برگزاری اين مراسم صادر نشده است.
 
اعضای کانون کارگردانان سينمای ايران و شورای عالی تهيه‌کنندگان سينمای ايران، بعد از لغو اجازه‌ برگزاری مراسم تقدير از اصغر فرهادی، بيانه‌ای صادر کرده و در آن ابراز تاسف کرده‌اند.
 
در این بیانیه آمده است «اصغر فرهادی عزيز می‌خواستيم از تو به خاطر کسب اين دستاورد بزرگ، که برای ايران و سينمای آن در آستانه سال نو به ارمغان آوردی، مجلسی ساده و صميمی با همکاران سينماگر داشته باشيم. بنا بود فقط بگوييم خسته نباشيد! دست مريزاد! متوليان فرهنگی!!! نگذاشتند، نشد، متاسفيم، افسوس.»
 
«شمار بسياری» از سينماگران و علاقه‌مندان سينمای ايران بامداد روز شنبه از اصغر فرهادی، کارگردان فيلم «جدايی نادر از سيمين» و برنده اسکار بهترين فيلم خارجی، هنگام ورود به تهران استقبال کردند.
 
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، سيد احمد ميرعلايی و عبدالله اسفندياری، مديرعامل و مدير بين الملل بنياد سينمايی فارابی نيز درفرودگاه «امام خمينی» از اصغر فرهادی استقبال کردند.
 
به گزارش ايرنا، اصغرفرهادی هنگام ورود به تهران تصریح کرده است: «به کشورم عشق می‌ورزم و ايران را با هيچ جای دنيا عوض نمی کنم.»
 
فيلم «جدايی نادر از سيمين» يکشنبه هفتم اسفندماه برنده جايزه بهترين فيلم غير انگليسی‌زبان اسکار شد. اصغر فرهادی که فيلم او به عنوان نخستين فيلم ايرانی در دو رشته در اسکار امسال نامزد دريافت جايزه بود، جايزه بهترين فيلم خارجی را از دستان ساندرا بولاک دريافت کرد.
 
کسب نخستين جايزه اسکار برای سينمای ايران توسط فيلم «جدايی نادر از سيمين»، با استقبال شمار زيادی ازهنرمندان و فعالان سياسی ايرانی روبه رو شد.

افزايش 20 درصدي كرايه تاکسي در سال آينده

 معاون شهردار تهران از افزايش 20درصدي نرخ تاکسي در سال آينده خبرداد و در ادامه از مسئولان دولتي خواست تا اجازه دهند، تاکسي با کيفيت وارد شود و در صورت امکان ، دولت پول گمرکي را نگيرد. 
به گزارش خبرنگار اجتماعي آريا، سيد جعفر تشکري هاشمي، معاون حمل ونقل و ترافيک شهرداري تهران امروز در جشن نوسازي ناوگان تاکسي‌هاي شهر تهران با اشاره به سختي کار رانندگان تاکسي، خطاب به رويانيان، رييس ستاد سوخت کشور گفت: مشکلات و مسائل کنوني تاکسيرانان موضوع هايي است که مي توان در همين جلسه با تصميم گيري مسئولان حاضر رفع کرد و نيازي به ارجاع آن به رييس جمهوري و وزراء نيست.
وي با اشاره به اينکه رانندگان تاکسي دغدغه صف ايستادن دو تا چهارساعته سوخت را دارند گفت: مطمئنا مي‌توان مشکل جايگاه‌هاي سوخت را براي تاکسيران‌هاي شهر حل کرد. اين انصاف نيست براي تأمين سوخت، رانندگان تاکسي دو تا چهار ساعت در صف‌ها باشند. 

نیروگاه اتمی بوشهر از مدار خارج شد


 به گزارش واحد مرکزی خبر در ایران، مجید نامجو، وزیر نیرو، گفته است که هنوز تاریخ دقیق راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر معلوم نیست. او گفته است که آزمایش های لازم برای وصل کردن نیروگاه اتمی بوشهر به شبکۀ برق کشور انجام شده است، اما، سازمان انرژی اتمی از وزارت نیرو خواسته است که این نیروگاه را از مدار خارج کند تا آزمایش های نهایی در مورد آن نیز صورت بپذیرد.
 وزیر نیرو در پایان گفته است که قرار است سازمان انرژی اتمی طی مراسمی زمان دقیق وصل شدن نیروگاه اتمی بوشهر به شبکۀ برق کشور را اعلام کند. با این حال، فریدون عباسی دوانی رییس سازمان انرژی اتمی ایران در بیست و دوم بهمن ماه گذشته گفته بود : "همزمان با خروش میلیونی مردم انقلابی کشورمان در راهپیمایی ۲۲ بهمن، ۷۰۰ مگاوات برق هسته‌ای وارد شبکه سراسری کشور شد که در اوایل سال آینده به ظرفیت کامل خود خواهد رسید."
 نیروگاه اتمی بوشهر که به لحاظ صرف بیش از دوازده میلیارد دلار سرمایه برای ساختن آن گرانقیمت ترین نیروگاه اتمی در جهان است تاکنون چندین بار بازگشایی و بسته شده و هربار نیز راه اندازی مجدد آن به دلیل انجام آزمایشات ایمنی جدید به فرصت نامعلوم دیگر موکول شده است.
سال گذشته کمیسیون تحقیق ویژه مجلس ایران به ریاست حسن غفوری فرد خواستار بسته شدن همیشگی نیروگاه اتمی بوشهر و ساختن نیروگاهی جدید با بهره گیری مجدد از تکنولوژی روسی و چینی شده بود.
کارشناسان می گویند که نیروگاه اتمی بوشهر از آنجا که با استفاده از تکنولوژی روسیه، یعنی سازندۀ نیروگاه اتمی چرنوبیل، ساخته شده نمی تواند پاسخگوی معیارهای ایمنی باشد و راه اندازی آن منشاء نگرانی ها و خطرات دائمی خواهد بود.

واکنش ها به گزارش تازه سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران

احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ايران، روز دوشنبه توضيحاتی در خصوص گزارش تازه اش در مورد وضعيت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه کرد، و کشورهای موافق و مخالف نسبت به این گزارش واکنش نشان دادند.

گزارش ها حاکی است که کشورهای بلژیک، کانادا، سوئد، آلمان، بریتانیا، استرالیا، اسپانیا، سوئیس، ژاپن و مولداوی از ماموریت احمد شهید حمایت کرده اند. ولی کشورهایی مانند پاکستان، کوبا، سوريه، سريلانکا، و بلاروس از رویکرد گزارشگر ویژه انتقاد کرده خواستار حذف گزارشگر ويژه برای ايران شده اند.

محمد جواد لاريجانی، دبير ستاد حقوق بشر ايران، نيز در اين نشست به شدت از گزارش احمد شهید انتقاد کرده است.

احمد شهید روز دوشنبه گفته است، مقام های ايرانی تاکنون به در خواست های او برای سفر به ايران پاسخ نداده اند.

به گزارش خبرنگار راديو فردا، احمد شهيد در ابتدای سخنرانی خود بار ديگر نسبت به وضعيت حقوق بشر در ايران ابراز نگرانی کرده است.

وی همچنين در خصوص چگونگی گزارش اخير توضيحاتی ارائه کرده و گفته است، با شماری از شاهدان عينی که توانسته اند از ايران خارج شوند و همچنين خانوداه های زندانيان سياسی گفت وگو کرده است.

‎آقای احمد شهید گفته است، که با ۱۶۳ نفر از شاهدان درجه اول (قربانيان نقض حقوق بشر) در داخل و خارج از ایران صحبت کرده است.

در ادامه گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ايران از وضعيت زهرا رهنورد، ميرحسين موسوی و مهدی کروبی پس از يکسال بازداشت و اين که هيچ اطلاعی از وضعيت اين افراد در دست نيست، ابراز نگرانی کرده است.

احمد شهيد همچنين به صدور حکم برای نرگس محمدی، سخنگو و نايب رييس کانون مدافعان حقوق بشر ، و عبدالفتاح سلطانی، وکيل دادگستری، اشاره کرده است.

نرگس محمدی در روز ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ از سوی دادگاه تجديد نظر به اتهام‌های «اجتماع و تبانی عليه امنيت کشور»، «عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر» و «فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران» به شش سال زندان محکوم شد.

عبدالفتاح سلطانی نيز توسط دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۸ سال زندان، تبعيد به شهر برازجان و ۲۰ سال محروميت از وکالت محکوم شده است.

گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ايران همچنين درباره وضعيت بسياری از زندانيان سياسی و از جمله روزنامه نگارانی که اخيرابازداشت شده اند، مانند مرضيه رسولی و پرستو دوکوهکی صحبت کرده است.

احمد شهيد در ادامه گفته است که خانواده زندانيان سياسی در ايران مورد تهديد و ارعاب قرار می گيرند.

احمد شهيد در گزارش تازه خود که هفته گذشته منتشر شد، گفته است، اطلاعاتی را جمع آوری کرده که نشان می دهد«الگوی خيره کننده ای از نقض حقوق اساسی تضمين شده در قوانين بين المللی» در ايران وجود دارد.

احمد شهید سال گذشته به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران انتخاب شد و قرار است باردیگر امسال درباره ادامه کار وی تصمیم گیری شود.

واکنش لاريجانی

طبق اين گزارش، محمد جواد لاريجانی گفته است که «عده ای صهيونيست» در شورای حقوق بشر نشسته اند و با حمايت آمريکا و اروپا قطعنامه صادر می کنند.

محمد جواد لاریجانی، احمد شهید را «نادان» و «مغرض» خوانده و گفته است که روند جاری در شورای حقوق بشر «پديده جديدی» است که تحت تاثير «سلطه آمريکا و متحدان اروپايی اش و مافيای صهيونيستی» است.

محمد جواد لاريجانی همچنين گفته است که احمد شهيد را به عنوان گزارشگر سازمان ملل قبول ندارد.

ولی با این حال، محمد جواد لاريجانی از خانم لورا لازره، رييس شورای حقوق بشر دعوت کرده تا به ايران سفر کند.

به دنبال اظهارات تند محمد جواد لاريجانی، خانم لورا لازره به وی تذکر می دهد، اما وی بدون توجه به اين تذکر به اظهارات تند خود ادامه می دهد که در نهايت باعث می شود ميکروفن وی در دقايق پايانی سخنرانی اش قطع شود و کسی اظهارات او را نشنود.

Freitag, 9. März 2012

نماینده آمریکا: ایران تنها تا ماه ژوئن فرصت دارد.


نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید ایران تنها تا ماه ژوئن فرصت دارد تا به نگرانی این آژانس در مورد برنامه پنهانی احتمالی خود برای ساخت سلاح‌های‌ اتمی پاسخ دهد.
رابرت وود روز پنج‌شنبه (۸ مارس/ ۱۸ اسفند) در وین گفت: «ایران در حال حاضر تحت نظر است.» این دیپلمات ارشد آمریکایی در ادامه افزود: «به ایران هشدار داده شده است به تعهدات بین‌المللی خود در اسرع وقت عمل کند.»
وی تأکید کرد که اگر ایران حاضربه همکاری کامل با آژانس ‌بین‌المللی انرژی اتمی نشود باید درنشست بعدی شورای حکام در ماه ژوئن، راهکار دیگری برای حل مسئله ایران اندیشیده شود.
نماینده آمریکا در آژانس‌بین‌المللی انرژی اتمی در مورد راهکار مورد نظر خود پیشنهاد روشنی ارائه نکرد. اما یک دیپلمات غربی به خبرگزاری آلمان گفته است که آژانس گزینه‌های چندانی در اختیار ندارد. به گفته این دیپلمات، شورای حکام آژانس می‌تواند با تصویب قطع‌نامه‌ای ایران را محکوم کند یا پرونده برنامه اتمی این کشور را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد.
پیش از ظهر روز پنجشنبه ( ۸ مارس ۲۰۱۲) پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان در بیانیه‌ی مشترکی از ایران خواستند هرچه سریع‌تر امکان بازرسی از سایت نظامی پارچین را برای بازرسان آژانس فراهم کند.
در این بیانیه‌ هم‌چنین از ایران خواسته شده بدون هیچ پیش‌شرطی وارد مذاکرات جدی بر سر برنامه‌های اتمی‌اش شود. شش قدرت بزرگ با اشاره به قطعنامه‌های پیشین شورای حکام آژانس درباره ایران، از این کشور می‌خواهند به کارشناسان آژانس اجازه دهد به تمامی اطلاعات، اسناد، تاسیسات و کارمندانی با فعالیت‌های اتمی ایران در ارتباط هستند دسترسی داشته باشند.
شش کشور امضاکننده بیانیه بطور مشخص خواستار دسترسی بازرسان آژانس به سایت نظامی پارچین شده‌اند. کارشناسان آژانس احتمال می‌دهند که ایران در این مرکز نظامی آزمایش انفجاری قوی انجام داده باشد. کارشناسان آژانس براساس آخرین تصاویر ماهواره‌ای بر این نظرند که ایران در حال پاکسازی آثار انفجار هسته‌ای در مرکز پارچین است.

Donnerstag, 8. März 2012

انتقاد شدید پارلمان آلمان از حکم زندان عبدالفتاح سلطانی

کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان با انتشار بیانیه‌ای به حکم ۱۸ سال زندان عبدالفتاح سلطانی، وکیل مدافع حقوق بشر به‌شدت انتقاد کرد. نمایندگان آلمان از ایران خواسته‌اند، سلطانی را فوری و بی‌قیدوشرط آزاد کند.
روز چهارشنبه (۷ مارس / ۱۷ اسفند) کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان در بیانیه‌ی شدید‌اللحنی به محکومیت عبدالفتاح سلطانی، وکیل ایرانی و برنده‌ی جایزه‌ی حقوق بشر نورنبرگ آلمان، اعتراض کرد. به گفته‌ی میشائیل فریزر، وابسته به ائتلاف احزاب مسیحی، این بیانیه از جانب کلیه‌ی اعضای کمیسیون که وابسته به احزاب گوناگون هستند، تصویب شده است. او این وحدت نظر احزاب آلمان را نشانه‌ی بارزی برای دولت ایران می‌داند و می‌گوید: «دادگاه انقلاب درایران با انگیزه‌ی سیاسی این حکم تکان‌دهنده را صادر کرده، زیرا چنین حکمی با هیچیک از معیارهای جوامع قانون‌مدار همخوانی ندارد».

به اعتقاد فریزر، «رژیم تهران بار دیگر چهره‌ی ضدانسانی خود را به نمایش گذاشته و تلاش کرده است که یک فرد ژرف‌نگر منتقد به شرایط ایران را به سکوت وادارد».

فریزر می‌گوید، اعضای کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان مدتی در این باره بحث و گفت‌وگو کرده‌اند زیرا این نگرانی را داشته‌اند که با انتشار بیانیه‌ای علیه محکومیت سلطانی، وضعیت او را از آنچه که هست بدتر کنند. اما، در نهایت به این نتیجه رسید‌ه‌اند که نباید در برابر چنین رفتاری که ناقض معیارهای جوامع قانون‌مداراست سکوت کنند.

حکمی ناپذیرفتنی

در بیانیه‌ی کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان گفته می‌شود: «کمیسیون حقوق بشر و کمک‌های انسانی پارلمان آلمان خواهان آزادی فوری سلطانی، وکیل مدافع حقوق بشر است.»

نمایندگان ملت آلمان در بیانیه‌ی انتقادی خود به فعالیت‌های حقوق بشری سلطانی، برنده‌ی جایزه‌ی حقوق بشر شهر نورنبرگ آلمان، اشاره می‌کنند و می‌نویسند: «روند رسیدگی به پرونده‌ی سلطانی با معیارهای حقوق بشری، که ایران هم خود را به رعایت آنها موظف کرده، همخوانی ندارد. محکومیت سلطانی نمونه‌ی بارزی از برخورد شدید و بی‌حد و حصر ایران با مدافعان حقوق بشر است.»

کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان در پایان بیانیه‌ی خود از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که به حقوق بشر احترام بگذارد و پیمان‌های حقوق بشری بین‌المللی را که خود به آنها پیوسته است رعایت کند.

عبدالفتاح سلطانی در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۰بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. روز یکشنبه (۴ مارس / ۱۴ اسفند) خبر رسید که او به ۱۸ سال حبس و تبعید به شهر برازجان و۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت محکوم شده است.

از جمله اتهام‌های سلطانی "تبلیغ علیه نظام"، "اجتماع و تبانی علیه نظام" و "تحصیل مال حرام از طریق دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ" اعلام شده است. جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ از سال ۱۹۹۵ هرساله به فعالان حقوق بشری اعطا می‌شود.

Mittwoch, 7. März 2012

«چرخش تندروانه» باراک اوباما در قبال ايران

 موضع گيری های تندروانه باراک اوباما در قبال ايران در روزهای قبل از سفر بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل به واشنگتن به شکل فاحشی افزايش يافت.

اما سئوال اصلی اين است که آيا پس از سه سال تلاش رييس جمهوری آمريکا برای وادار کردن رهبران جمهوری اسلامی به مذاکره، اسرائيل و به خصوص حکومت ايران موضع گيری های تند باراک اوباما را باور خواهند کرد و يا نه؟

باراک اوباما در سخنرانی خود در جلسه افتتاحيه آيپک- شورای روابط عمومی آمريکا و اسرائيل- در روز يکشنبه سخنان تندی در مورد ايران ايراد کرد که با تشويق فراوان حاضران روبرو شد.

رييس جمهوری آمريکا گفت که انزوای ديپلماتيک ايران و تشديد تحريم ها از جمله تحريم بانک مرکزی و صادرات نفت که موقعيت ريال ايران را به شدت متزلزل کرده اند دستاوردهای اقدامات دولت آمريکا هستند.

باراک اوباما هفته گذشته در مصاحبه ای با «جفری گلدبرگ» يکی از سردبيران نشریه «آتلانتيک» گفت که ايران دارای قدرت هسته ای غيرقابل تحمل است وبا اشاره به گزینه نظامی در سياست اعمال فشار به ايران افزود: «به نظر من دولت اسرائيل به خوبی می داند که به عنوان رييس جمهوری آمريکا من بلوف نمی زنم.»

اين اظهار نظرهای تند باراک اوباما مسلما با سفر بنيامين نتانياهو به آمريکا و مذاکره بر سر احتمال واکنش نظامی اسرائيل در قبال برنامه های هسته ای ايران بی ارتباط نبوده اند. مديرکل سابق دفتر نخست وزيری اسرائيل قبل از سفر آقای نتانياهو به واشنگتن گفت: «اين آخرين باری است که دو رهبر قبل از اتخاذ تصميم نهايی می توانند به شکل رو در رو با يکديگر گفت و گو کنند.»

تهديدهای اسرائيل برای به کارگیری ابزار نظامی عليه ايران بر اساس اين محاسبات انجام می شود که حکومت ايران به زودی با رسيدن به مرحله توليد سلاح های هسته ای وارد حالتی می شود که به اصطلاح، آن را «محدوده مصون» می نامند. موقعيتی که پس از آن ايران در برابر هرگونه حمله نظامی از سوی اسرائيل ديگر آسيب پذير نخواهد بود. علاوه بر اين برخی از سياستمداران اسرائيلی نگران هستند که در صورت شکست فشارهای ديپلماتيک و تحريم های اقتصادی دولت باراک اوباما حاضر نباشد از اقدام نظامی عليه ايران استفاده کند.

با وجود اعمال تحريم های شديد از سوی دولت آمريکا عليه ايران بايد به خاطر داشت که بخش اعظم اين مقررات از سوی مجالس قانونگذاری آن کشور مطرح شده و دولت اوباما به اجبار حاضر به پذيرش آن شد. در مورد اقدام نظامی عليه ايران نيز اين طور به نظر می رسد که محور اصلی تلاش مقامات نظامی آمريکا نه جلوگيری از دستيابی ايران به بمب هسته ای بلکه منصرف کردن اسرائيل از اقدام نظامی عليه ايران بوده است.

اگر سخنان تند باراک اوباما در مورد ايران با هدف کاستن از نگرانی ها و ترديدهای اسرائيل در مورد سياست آمريکا در قبال ايران صورت گرفته بايد از آن استقبال کرد. ولی در همين سخنرانی ها و مصاحبه ها آقای اوباما با لحنی بسيار قاطع تر و صريح تر اسرائيل را از اقدام عليه ايران باز می دارد.

به عنوان مثال باراک اوباما در بخش ديگری از مصاحبه هفته پيش خود با «جفری گلدبرگ» گفت: «آيا ما می خواهيم شرايطی را فراهم کنيم که ايران از آن استفاده کرده و خود را قربانی حملات ديگران نشان داده و از موضوع اصلی که تلاش آنها برای دستيابی به سلاح هسته ای است فرار کند؟» در اين جمله منظور از فراهم کردن شرايط «حمله احتمالی اسراييل» است.

اگر منظور رييس جمهوری آمريکا اين است که حمله نظامی اسرائيل به تاسيسات هسته ای ايران ناکارآمدتر و احتمالا پيامدهای غيرقابل پيش بينی تری از حمله نظامی آمريکا خواهد داشت نظر او کاملا درست است و بعيد است که رهبران اسرائيل نيز با اين نظر مخالف باشند. شکی نيست که ارتش اسرائيل قدرت و امکانات ارتش آمريکا را ندارد.

سئوال رهبران اسرائيل اين است که آيا پرزيدنت اوباما به سخنان خود عمل خواهد کرد يا نه؟ باراک اوباما در دوران رياست جمهوری خود با مشکل بزرگ عدم اعتماد از سوی اسرائيل روبرو بوده است و بعيد است که بتواند با چند سخنرانی و در مدتی کوتاه اين مشکل را حل کند. به خصوص که رهبران اسرائيل به خوبی می دانند که کارزارانتخابات رياست جمهوری آمريکا در راه است و آقای اوباما برای کسب مجدد مقام رياست جمهوری نياز دارد که چهره ای طرفدار اسرائيل از خود نشان دهد.

Sonntag, 4. März 2012

اسرائیل برای انصراف از حمله به ایران از آمریکا تضمین می‌خواهد

 اسرائیل از ایالات متحده تضمین می‌خواهد که واشنگتن خود در صورت شکست مذاکرات اتمی با ایران و بی‌نتیجه ماندن تحریم‌ها، به ایران حمله کند. اسرائیل فقط در این صورت حاضر به انصراف از حمله نظامی است.
از نظر وزیر امور خارجه اسرائیل، این کشور باید در رابطه با مناقشه اتمی با ایران، تصمیم‌های محرمانه را "در محافل متناسبت" اتخاذ کند. آویگدور لیبرمن تصریح کرد که کشورش در نوع برخورد با جمهوری اسلامی به تنهایی تصمیم خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری آلمان، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه (۵ مارس / ۱۵ اسفند) در کاخ سفید با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، ملاقات خواهد کرد. در این ملاقات مناقشه‌ی هسته‌ای با ایران در کانون مذاکرات رهبران دو کشور قرار خواهد داشت.

به گزارش رسانه‌‌های اسرائیلی، رهبری آمریکا قصد دارد مانع از حمله‌‌ی نظامی اسرائیل به ایران شود.

رادیو اسرائیل روز یکشنبه (۴ مارس / ۱۴ اسفند) با استناد به یک کارمند عالی‌رتبه‌ی دولت گزارش داد که دولت اسرائیل از رهبری آمریکا به طور رسمی این ضمانت را می‌خواهد که ایالات متحده آماده باشد خود در صورت لزوم به ایران حمله کند.

لیبرمن در این رابطه گفت: «اوباما به مشورت ما نیاز ندارد، او وضعیت را خیلی خوب می‌شناسد و خوب می‌داند چه باید بگوید؛ ما نیز سخنان او را خواهیم شنید و آن را در نظر خواهیم گرفت.»

وزیر امور خارجه اسرائیل با اشاره به اینکه ایالات متحده آمریکا مهم‌ترین ابرقدرت جهان و "مهم‌ترین دوست دولت اسرائیل" است، تصریح کرد: «ما هم‌زمان مستقل هستیم و در نهایت این دولت اسرائیل است که بر اساس درک خود بهترین تصمیم را اتخاذ خواهد کرد.»

"ایران در کره شمالی آزمایش اتمی انجام داده است"

پژوهش یک دانشمند سوئدی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۰ دو آزمایش مخفی اتمی در کره شمالی انجام گرفته است. چند سازمان امنیتی معتقدند که دست‌کم یکی از این دو آزمایش می‌تواند مربوط به ایران بوده باشد.
وبسایت روزنامه آلمانی "ولت" روز یکشنبه (۴ مارس / ۱۴ اسفند) گزارشی را با عنوان "ایران احتمالا در کره شمالی آزمایش بمب اتمی انجام داده است" منتشر کرده است. این گزارش را هانس روله Hans Rühle، کارشناس تکنولوژی و تسلیحات اتمی، نوشته که از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۸ ریاست ستاد برنامه‌ریزی وزارت دفاع آلمان را بر عهده داشته است.
هانس روله گزارش خود را با بحثی آغاز می‌کند که سالهاست جریان دارد: جامعه بین‌الملل ایران را مظنون به داشتن برنامه اتمی نظامی می‌داند، ایران سرسختانه این ظن را رد می‌کند و حتی برخی کارشناسان تسلیحاتی غرب در این مورد تردید دارند، چون معتقدند تا کشوری دست به آزمایش اتمی نزده باشد نمی‌توان یقین داشت که برنامه هسته‌ای خود را با مقاصد اتمی دنبال می‌کند.

گفته روله، اما لزومی ندارد که ایران آزمایش اتمی‌اش را در خاک خودش انجام داده باشد، بلکه ممکن است چنین آزمایشی در خاک کشوری دوست چون کره شمالی صورت گرفته باشد. آغازگر بحث در این مورد به گفته روله، گزارشی است که ماه گذشته در نشریه مشهور "Nature" چاپ شد و در آن آخرین نتایج تحقیقات لارس اریک دگیر، فیزیکدان اتمی سوئدی، انتشار یافت که برای آژانس پژوهشی دفاعی سوئد در مورد رادیوایزوتوپ در جو تحقیق می‌کند.

دگیر به سفارش سازمان قرارداد منع همه‌جانبه آزمایش‌های اتمی (CTBTO) اطلاعاتی را بررسی کرده بود که از ایستگاه‌های مختلف اندازه‌گیری در کره جنوبی، ژاپن و روسیه جمع‌آوری شده بودند.
براساس پژوهش دگیر کره شمالی در سال ۲۰۱۰ احتمالا دست به انجام مخفیانه دو آزمایش سلاح‌های اتمی زده است. هانس روله می‌نویسد که البته دانشمندان دیگر به این پژوهش انتقاد کرده‌اند، اما اطلاعاتی که دانشمند سوئدی به آن استناد می‌کند "مطمئن" هستند. روله اشاره می‌کند به اینکه این دانشمند در رابطه با تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به اندازه‌گیری درآزمایشهای اتمی دارای تجربیاتی از دوره جنگ سرد است.
گزارش دگیر بر مبنای کشف رادیوایزوتوپ‌های مختلف با عمری کوتاه است که تنها می‌توانند به طور مصنوعی تولید شده باشند؛ برای نمونه وجود باریوم ۱۴۰ در اندازه‌گیری‌ها می‌تواند به گفته این دانشمند سوئدی تنها نتیجه حادثه اتمی‌ای ناگهانی باشد.
این دانشمند می‌گوید که از ترکیب همه رادیوایزوتوپ‌های اندازه‌گیری شده تنها می‌توان نتیجه گرفت که ماده اولیه آزمایش اورانیوم بوده است. گزارش این دانشمند قرار است در شماره ماه آوریل نشریه "Science and Global Security“ منتشر شود.
دانشمند سوئدی در گزارش خود به تجزیه و تحلیل یافته‌هایش پرداخته و گمانه‌زنی کرده که احتمالا کره شمالی دست به آزمایش دو سلاح اتمی زده است.