Mittwoch, 25. Januar 2012

یکسان‌سازی مد و لباس از زنان تهرانی آغاز می شود


مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور از طراحی هزار مدل لباس برای 40 نوع شغل در اجرای فاز نخست مد و لباس مشاغل زنان در تهران خبر داد. لباس‌هایی که بیش از هرکسی برای کارکنان بیمارستان‌ها، هواپیمایی و بانک‌های طراحی شده‌ا ند. به گفته عباسی، بخش نخست جشنواره مد و لباس به ارائه لباس مشاغل اختصاص دارد و درطراحی لباس مشاغل تاکید ما تناسب با شغل مورد نظر و حفظ ضوابط اسلامی است.
عباسی می‌گوید: «پوشش بانوان در محیط های کاری باید به گونه ای باشد که امنیت محیط کاری تامین شود وبه جای خودنمایی شخصیت معنوی زنان مورد توجه قرار گیرد.» عباسی با اشاره به مدل‌ها و رنگهای انتخابی برای لباس مشاغل می‌گوید: «رنگ‌ها و طرح هایی در نظر گرفته می شود که متناسب با شئونات خانم‌ها باشد و مطمئنا از رنگهای تند که زیبنده محیط کار نیست استفاده نخواهد شد.»
چندی پیش نیز مشاور استاندار تهران در امور بانوان اهداف برگزاری جشنواره موسوم به «لباس مشاغل»، ایجاد تنوع، راحتی و وارد کردن رنگ‌ها و طرح‌های زیبا و مناسب به لباس‌های عمدتا مشکی زنان کارمند استان تهران دانست و گفته بود به دنبال استقبال کارمندان زن، از فراخوان دبیرخانه جشنواره، طراحان لباس بیش از یک هزار طرح مانتو و چادر ویژه 40 عنوان شغل برای زنان کارمند را به دبیرخانه ارائه کردند.
بحث لباس‌های متحدالشکل دانشجویی هم چند ماه گذشته در وزارت علوم هم به گوش رسید که البته آن زمان وزارت علوم به این پیشنهاد واکشن نشان داد و مدیرکل اداره امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه این وزارتخانه «به دنبال یکسان‌سازی پوشش دانشجویی نیست» آن را تکذیب کرد اما درمقابل «طهورا نوروزی» سرپرست اداره ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مرکز امور اجتماعی وزارت کشور، اعلام این مخالفت را «شتابزده» خواند.
او معتقد بود که کمیته تشکیل شده از نمایندگان وزارتخانه‌های ارشاد و کشور نمی‌خواهد به دانشجویان سخت بگیرد بلکه می‌خواهد این قشر از جامعه انتخاب‌های گسترده‌تری داشته باشند.
او تاکید می‌کند: «کمیته «لباس مشاغل» به دنبال یکسان‌سازی لباس دانشجویان نیست اما درباره ادارات فرق می‌کند. لباس‌ها در ادارات یک شکل و ضابطه مند می‌شود.
او می‌گوید: «در نظر داشته باشید لباس‌های پیشنهادی ما علاوه بر داشتن همه آیتم‌های شرعی و عرفی، تنوع مدل و تعدد رنگ در بین رنگ‌های مجاز هم خواهد داشت که شاخص‌های بومی، ملی و مذهبی ما را دارا باشد. ما به دنبال ترویج سیاهپوشی نیستیم. اما در نظر داشته باشید لباس‌های پیشنهادی ما علاوه بر داشتن همه آیتم‌های شرعی و عرفی، تنوع مدل و تعدد رنگ در بین رنگ‌های مجاز هم خواهد داشت. ما به دنبال ترویج سیاهپوشی نیستیم.»
او درباره خصوصیات لباس مشاغل می‌گوید: «در حوزه مشاغل مسئله فرق می‌کند. اگرچه در این حوزه هم به دنبال ایجاد نگرانی نبوده و نیستیم. رنگ‌های زننده و مدل‌های غیر شرعی مناسب با محیط ادارات مانیست. در نظر داریم که با طراحی لباس فرم برای مشاغل، پوشش را ساماندهی کرده و نظام مند کنیم. البته دستگاه‌ها می‌توانند لباس دلخواه خود را پیشنهاد دهند تا در کمیته بررسی شود. بسیاری از دستگاه‌ها در حال حاضر در زمینه طراحی لباس ورود پیدا کرده‌اند. بسیاری هم از ژورنال‌های اسلامی موجود استفاده کرده‌اند.
کمیته همه پیشنهاد‌ها را با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه بررسی خواهد کرد چرا که نیت ما ظرفیت‌سازی در این زمینه است و نه اعمال محدودیت.» او اعتقاد دارد که از آنجا که نماینده دستگاه در کمیته حضور خواهد داشت پس نظر کارکنان هم در لباس نهایی اعمال خواهد شد. مثلا برای لباس مهمانداران نماینده وزارت راه حضور دارد و نظر می‌دهد. رضایت شغلی کارکنان برای ما بسیار مهم است. در صورتی که لباسی پس از مرحله آزمایشی نمره مناسب را دریافت نکند نسبت به تصحیح یا تعویض آن اقدام می‌کنیم.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen