Montag, 30. Januar 2012

فراخوان راهپیمایی برای ۲۵ بهمن



شورای هماهنگی راه سبز امید در آستانه ی ۲۵ بهمن و سالگرد حضور خیابانی مردم به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همچنین سالگرد آغاز زندان خانگی موسوی و کروبی در بیانیه ای از تمامی همراهان و حامیان جنبش سبز دعوت کرده از ساعت ۴ تا ۷ بعد از ظهر روز ۲۵ بهمن ماه در تهران در پیاده‌روهای خیابان‌های انقلاب و آزادی، حدفاصل میدان فردوسی و تقاطع نواب، و در شهرستان‌ها در خیابان اصلی هر شهر، بنابر تصمیم فعالان محلی، اقدام به پیاده‌روی سکوت کنند.

به گزارش کلمه، این شورا در بیانیه خود تاکید کرده که حفظ هوشیاری و نیز التزام به خط مشی جنبش در پایبندی به اصل عدم توسل به خشونت، از هرگونه سوء استفاده احتمالی جلوگیری خواهیم کرد.

شورای هماهنگی در بخشی از بیانیه خود آورده است: ایران و ایرانیان در چالش با یکی از سخت‌ترین دوره‌های تاریخ خود بسر می‌برند. بی‌کفایتی دولتمردان، منافع و سرمایه‌های ملی را بر باد داده و می‌دهد. با اینکه درآمد نفتی ایران طی سالیان اخیر بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار (بیش از درآمد همه‌ی دولت‌های پس از انقلاب) بوده و مدعیان عدالت با شعار آوردن پول نفت بر سر سفره‌های مردم و رفع فقر و فساد و تبعیض بر سرکار آمدند نتایج عملکردشان جز کاهش نرخ‌های رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری به پائین‌ترین سطح، و افزایش نرخ‌های بیکاری و تورم به بالاترین رقم در در دو دهه اخیر نبوده، و به شکلی تأسف‌بار بر دامنه‌ی فقر و فساد و تبعیض در کشور افزوده شده است.

وزیر دفاع آمریکا: ایران با ساخت بمب اتمی تنها یک سال فاصله دارد/ هرکاری برای ممانعت از دستيابی ایران به بمب هسته ای انجام می دهیم


 بر اساس ارزیابی مقامات آمریکایی، ایران می‌تواند در طی یک سال آینده به بمب اتمی دست یابد. لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، در گفت‌وگویی با شبکه خبری "سی‌بی‌اس" تاکید کرد جمهوری اسلامی در صورتی که تصمیم بگیرد قادر به "ساخت بمب اتمی طی ۱۲ ماه" خواهد بود.
وزیر دفاع آمریکا در روز یک‌شنبه (۲۹ ژانویه/۹ بهمن) تصریح کرد که ساخت سامانه موشکی برای حمل چنین بمبی نیز حدود دو سال به طول خواهد انجامید. پانه‌تا بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده اجازه نخواهد داد که دولت ایران به جنگ‌افزار اتمی دست‌یابد.
وزیر دفاع آمریکا گفت: «اگر ایران در جهت ساخت بمب اتمی حرکت کند و ما از این موضوع آگاهی یابیم، دست به هر کار لازمی خواهیم زد تا جلوی آن را بگیریم.» پانه‌تا بار دیگر تکرار کرد ساخت بمب اتمی از سوی ایران «خط قرمز آمریکا و اسراییل» است. وزیر دفاع آمریکا گزینه نظامی در قبال برنامه اتمی ایران را منتفی ندانست.
اظهارات پانه‌تا نشان می‌دهد که مقامات جمهوری اسلامی هنوز تصمیمی برای ساخت بمب اتمی نگرفته‌اند. در آغاز سال ۲۰۱۱ نیز شانزده سازمان اطلاعاتی- امنیتی آمریکا گفته بودند که رهبری ایران درباره تولید بمب اتمی هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.
"محدودسازی و محاصره باید استراتژی غرب در قبال ایران اتمی باشد"
ولفگانگ ایشینگر، سرپرست کنفرانس امنیتی مونیخ، در گفت‌وگویی با روزنامه آلمانی "دی ولت" تاکید کرد: «تصور یک ایران مجهز به تسلیحات اتمی برای ما غیرقابل قبول است.» به گفته وی، در صورتی که ایران موفق به ساخت بمب اتمی شود کشورهای غربی باید سیاست "محدود‌سازی و محاصره" را اعمال کنند.
وی با اشاره به تجربه تاریخی درباره توان اتمی شوروی سابق گفت: «این سیاست در قبال شوروی با عنوان قدرتی بزرگ کارساز بود و در مورد ایران نیز می‌تواند موفق باشد. جنگ تنها سناریوی ممکن نیست.»
وی در پاسخ به این پرسش که ‌آیا می‌توان ایران مجهز به جنگ‌افزار اتمی را پذیرفت و تحمل کرد گفت: «ما نباید چنین ایرانی را بپذیریم، بلکه باید آن را محدود و خنثی سازیم. از هر گونه مسابقه تسلیحاتی اتمی و بویژه جنگ باید جلوگیری کرد. محدودسازی ایران خسارت کمتری نسبت به یک حمله نظامی در بر دارد.»
روزنامه "دی ولت" با طرح پرسشی درباره ابعاد "آخرزمانی" سیاست ایران و تفاوت آن با شوروی به اظهارات رئیس‌جمهوری اسبق ایران، علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی، اشاره کرد. رفسنجانی پیشتر گفته بود که "نابودی اسراییل بهایی قابل توجیه ‌برای مرگ یک میلیون مسلمان" خواهد بود.
ایشینگر در پاسخ به این پرسش گفت: «ما هرگز نمی‌توانیم مطمئن باشیم که بمب اتمی ایران بدست افرادی نامسئول نیافتد. اما به لحاظ تاریخی ایران هیچگاه دارای سلاح‌های کشتار جمعی نبوده و به همسایگان خود نیز تعرض نکرده است. بدین دلیل استراتژی ما باید بر محدودسازی استوار باشد. ما باید همراه با آمریکا، روسیه و دیگران بویژه اسراییل آمادگی کامل داشته باشیم.»
اظهارات متناقض مقامات ایرانی
سخنان وزیر دفاع آمریکا در حالی ابراز می‌شود که هیات بلندپایه شش نفره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران به سر می‌برد. علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه امور ایران با خوش‌بینی ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های ایران و آژانس ادامه یابد. وی همچنین آمادگی ایران برای پاسخگویی به سوالات هیات بازرسان را اعلام کرد. در هیات آژانس اتمی دو کارشناس تسلیحات اتمی نیز حضور دارند. ایران نخست با سفر این دو کارشناس مخالفت کرده بود، اما با اصرار آژانس اتمی سرانجام با سفر آنان موافقت کرد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، درباره حضور بازرسان آژانس اتمی گفت: «اگر رفتار آنها معقول، تکنیکی و حرفه‌ای باشد، مسیر برای همکاریهای بعدی باز خواهد شد. ولی اگر از مسیر خود منحرف شده و تبدیل به ابزار شوند، آنگاه جمهوری اسلامی ناچار است مسیر دیگری را بگیرد.»
خبرها حاکی از آنست که ماموریت هیات آژانس اتمی تنها گفت‌وگو با مقامات ایرانی نبوده و به احتمال زیاد بازیدی نیز از مرکز اتمی فردو در نزدیکی قم صورت خواهد گرفت.

توسعه بمب‌های سنگرشکن برای تخریب تاسیسات اتمی ایران


 به گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، مقام‌های ارتش ایالات متحده آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که قوی‌ترین بمب متعارف آمریکا به نام "ام.او.پی" (MOP)، هنوز قادر به از بین بردن برخی تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران نیست.
وال‌استریت‌ژورنال این ادعا را به نقل از مقامات آمریکایی که نامی از آن‌ها برده نشده مطرح کرده است. بمب‌های سنگرشکن ۱۳و نیم تنی به طور خاص برای تخریب کردن تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران و کره‌شمالی طراحی شده است. اما آزمايش‌های اولیه نشان داد این بمب‌ها به شکل کنونی آن قادر نیست برخی تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران را نابود کند.
توسعه بمب‌های سنگرشکن
بنا بر این گزارش، وزارت دفاع آمریکا درخواست از کنگره این کشور تقاضای بودجه اضافی ۸۲ میلیون دلاری برای توسعه و تقویت این بمب‌ها کرده است. هدف آن است که این بمب‌ها قادر باشند در سنگرهای بتنی زیرزمینی و دیواره فولادی نفوذ کرده و تاسیسات مخفی در زیرزمین را نابود کنند.
ارتش آمریکا با صرف ۳۳۰ میلیون دلار ۲۰ عدد از این بمب‌های سنگرشکن در اختیار دارد. بمب‌های سنگرشکن "ام.او.پی" در کارخانه بوئینگ فانتوم واقع در سن‌لوئی تولید می‌شوند.
به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، لئون پانه‌تا وزیر دفاع آمریکا روز پنچ‌شنبه ۶ بهمن به نواقص این بمب در برابر برخی تاسیسات زیرزمینی ایران اشاره کرده و گفته است، انتظار می‌رود به زودی این بمب‌ها با توسعه بیشتر به عمیق‌ترین تاسیسات زیرزمینی نفوذ کنند.
ویژگی بمب‌های سنگرشکن ام.او.پی آن است که پیش از انفجار تا عمق ۶۰ متری زمین نفوذ می‌کنند و سپس کلاهک ‌آن‌ها در اعماق زمین منفجر می‌شود. وزن کلاهکی که به این بمب‌ها نصب می‌شود به تنهایی ۲ هزار و ۴۰۰ کیلو است.
طول بمب بیش از ۶ متر و قطر آن ۸۰ سانتی‌متر است. بمب‌های او.ام.پی به وسیله رهیاب‌های ماهواره‌ای به سمت هدف شلیک می‌شوند.

Sonntag, 29. Januar 2012

کاخ سفيد: موضع دولت آمريکا نسبت به ايران تغييری نکرده است

 سخنگوی کاخ سفيد مي‌گويد موضع دولت آمريکا نسبت به ايران تغييری نکرده و همچنان بر اين خواست پافشاری می کند که رژيم ايران بايد به تعهدات خود در قبال جامعه بين المللی عمل کرده و جاه طلبی‌های خود را برای دستيابی به سلاح اتمی، ‌رها کند.
 
سخنگوی باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، که به همراه وی به سفر رفته است، در پاسخ به اين که برخي‌از گزارش‌ها حاکي‌از آنست که ايران علاقمند به مذاکره با آمريکاست گفت، مذاکره با ايران روند خود را بايد طی کند؛ خانم اشتون، رييس سياست خارجی ‌اتحاديه اروپا، نامه‌ای در اين مورد به ايران ارسال داشته که جمهوری اسلامی ايران می ‌تواند به آن پاسخ دهد.
 
آقای کارنی اضافه کرد: ترديدی وجود ندارد که تحريم‌های اعمال شده تاثير قابل ملاحظه‌ای بر اقتصاد ايران داشته و جمهوری اسلامی را منزوی کرده است. وی گفت راه مذاکره برای ايران هميشه باز بوده و هنوز هم باز است.

"راهکار هاشمی رفسنجانی برای عبور از بحران"

روزنامه‌های روزگار و جمهوری اسلامی ضمن انتشار «راهکار آیت‌الله هاشمی برای عبور از مقطع کنونی»، از قول او نوشته‌اند «راهکار عبور از مقطع کنونی بازگشت از خطا و رجوع به مردم» است.
 
به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از فعالان سیاسی، دانشجویی و مطبوعاتی کشور گفته‌است «بازگشت از خطا، رجوع به مردم، و ایجاد و تقویت اتحاد و همدلی میان مردم و مسئولان و نیز میان خود مردم و گروه‌های سیاسی راهکار عبور از گردنه‌های سخت مقطع کنونی نظام» است.
 
این روزنامه از قول اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته «امروز به برکت ابزارها و وسایل ارتباط جمعی پیشرفته، آگاهی ملت‌ها از حقوق خود و نیز راهکارهای پیش‌رویشان برای مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی افزایش چشمگیری یافته» و «در چنین شرایطی تحریف حقایق و عملکرد خارج از عدالت هم بسیار سخت و حتی غیرممکن شده‌است.»
 
روزنامه جمهوری اسلامی همچنین نوشته «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالی درباره انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر احترام کامل به مواضع همه گروه‌ها حاضر در صحنه» تاکید کرده «همان گونه که قبلا گفته‌ام در انتخابات آینده حزب، داوطلب و کسی را تعیین نکرده‌ام.»
 
این روزنامه نوشته که برخی از فعالان مطبوعاتی، سیاسی و دانشجویی در جریان دیدار با اکبر هاشمی رفسنجانی «خواستار ارائه دیدگاه و حضور فعال‌تر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای برون‌رفت از مشکلات شده‌اند.»
 
روزنامه روزگار نیز ضمن انتشار سخنان هاشمی رفسنجانی از قول او نوشته ««بازگشت از خطا، رجوع به مردم» راهکار عبور از «مقطع سخت کنونی» است.
 
این روزنامه همچنین تیتر یک شماره نهم بهمن ماه را به پیشنهاد عباس عبدی برای آینده سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی اختصاص داده و از قول عباس عبدی نوشته «تنها نقشی که برای آقای هاشمی قابل تصور است و از نظر تاریخی نقش بسیار مهمی هم خواهد بود، کوشش برای ایفای نقش کاتالیزور سیاسی جهت پیوند دادن میان دو سطح پالیتی (ساختار و نخبگان قدرت و سیاست، به ویژه روحانیت) و عرصه عمومی قدرت در موقع مناسبی که دیر یا زود فرامی‌رسید، خواهد بود.»
 
عباس عبدی همچنین درباره آینده سیاسی اکبرهاشمی رفسنجانی به روزنامه روزگار گفته «اگر تصور شود که ایشان می‌تواند در عرصه سیاست عمومی، ایفای نقش کند و احتمال موفقیتی داشته باشد، به دلایل گوناگون خیال خام و باطلی است» و «اگر تصور شود که در ساختار فعلی قدرت و نخبگان میتواند بازسازی شود و ایفای نقش کند، بازهم تصور درستی نیست»، به همان دلیل بهترین نقش برای هاشمی رفسنجانی «نقش کاتالیزور سیاسی» در تحولات آینده ایران است.

Freitag, 27. Januar 2012

حرکت به سوی جنگی ناخواسته در خلیج فارس


افزایش تنش‌های سیاسی و مشاجرات لفظی میان جمهوری اسلامی و آمریکا نگرانی از بروز یک جنگ ناخواسته را بیش از پیش تقویت کرده است. هم‌سویی اتحادیه اروپا با آمریکا در اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه نفت و بانک مرکزی ایران به این رویارویی افزوده است.
به‌رغم اینکه مقامات رسمی ایران تحریم نفت را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند و وانمود می‌کنند که به آسانی خریداران دیگری خواهند یافت، برخی از سیاستمداران ایرانی این مرحله جدید را نوعی اعلان جنگ می‌دانند. محسن رضایی، دبیر شورای تشخیص مصلحت نظام، در مقاله‌ای مرحله کنونی را "جنگ اقتصادی و فرهنگی" خوانده است.
مقامات جمهوری اسلامی نیز پیشتر تهدید کرده بودند که تحریم نفت و بانک مرکزی ایران در عمل اعلان جنگ علیه کشور خواهد بود و در مقابل بستن تنگه هرمز را به عنوان اهرم فشار علیه سیاست‌های غرب مطرح کردند. روزنامه آلمانی "تاتس"، چاپ برلین، در تفسیری شرایط کنونی در آستانه انتخابات در آمریکا، ایران و فرانسه را بسیار حساس و خطرناک ارزیابی می‌کند.
در تفسیر روزنامه "تاتس" آمده است که آغاز جنگ علیه ایران احتمالاَ می‌تواند ابعادی جهانی یابد و پیامدهایی به مراتب مخرب‌تر از جنگ اعراب و اسراییل در منطقه داشته باشد.
با نگاهی دقیق به شرایط سیاسی و اقتصادی در دو کشور به نظر می‌رسد که جنگ، خواست هیچ یک از کشورهای ایران و آمریکا نیست. به نظر مفسر روزنامه "تاتس" ایران و آمریکا هیچ منفعتی عینی برای شروع جنگ ندارند.
آمریکا در عراق یکی از طولانی‌ترین و پرهزینه‌ترین جنگ‌ها در طول تاریخ عملیات نظامی خود را تجربه کرده است. جنگ در افغانستان نیز بر خلاف تصورات سیاستمداران و نظامیان آمریکا تا کنون جریان داشته و نتایج آن نیز هنوز روشن نیست. بر اساس گزارش روزنامه "تاتس" هر دو جنگ (عراق و افغانستان) بر شدت بحران مالی در آمریکا افزوده و تا کنون نیز راه برون‌رفتی از آن مشاهده نمی‌شود.
اما از سویی دیگر رزمایش دریایی ایران در خلیج‌فارس و تنگه هرمز نشان داد که توانایی و كارآیی نظامی ایران تا چه اندازه است. این مانور دریایی برخلاف انتظارات ایران به خوبی بیانگر برتری نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه بود. "تاتس" می‌نویسد: «جنگی احتمالی که از سوی نیروهای دریایی و هوایی آمریکا علیه ایران آغاز شود به نابودی گسترده زیرساخت‌های حتا غیرنظامی ایران منجر خواهد شد. این شرایط می‌تواند به شورشی علیه رژیم بدل شود و به سرنگونی حکومت ایران بیانجامد. رهبران جمهوری اسلامی نیز از این وضعیت آگاهی دارند.»
«جمهوری‌خواهان تنور جنگ را گرم نگاه می‌دارند»
تحریم‌های آمریکا علیه نفت و بانک مرکزی ایران از اوایل ژوئیه به اجرا گذاشته خواهد شد. بدین معنا هنوز زمان کافی برای تخفیف تنش‌ها از هر دو سو وجود دارد. کشورهای آلمان، بریتانیا، فرانسه و آمریکا خواهان توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در ایران هستند، خواستی که جمهوری اسلامی تا کنون بارها آن را غیرعملی و مردود خوانده است.
در حال حاضر به سختی می‌توان پیش‌بینی کرد که آیا مذاکرات اتمی با حسن ‌نیت طرف‌های درگیر و بدون پیش‌شرط‌ برگزار خواهد شد یا خیر. به نظر تحلیل‌گر "تاتس"، «شانس بسیار کمی برای دستیابی به یک توافق میان ایران و کشورهای غربی در سال ۲۰۱۲ میلادی وجود دارد».
دلیل عمده این بن‌بست سیاسی وجود انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا است. نامزدهای حزب‌جمهوری‌خواه می‌کوشند سیاست‌های اوباما را ناکارآمد جلوه دهند و تحریم‌ها را ابزاری ناتوان برای تغییر برنامه اتمی ایران بدانند. اغلب نامزدهای جمهوری‌خواه سخن از حمله نظامی به ایران می‌رانند.
بنا به ارزیابی تحلیل‌گران سیاسی، ایران یکی از موضوعات مهم در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا میان اوباما و رقیب جمهوری‌خواهش خواهد بود. بدین خاطر اوباما نمی‌تواند به سیاست مداراجویانه در آغاز زمامداریش درباره ایران از یک‌سو و صلح میان فلسطین و اسراییل از سوی دیگر بازگردد. «شاید تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران تنها در سال ۲۰۱۳ با شروع دور دوم ریاست‌جمهوری اوباما قابل تصور باشد.»
خطر جنگ در سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است
شرایط در ایران نیز متفاوت از وضعیت آمریکا نیست. انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در تابستان ۲۰۱۳ برگزار خواهد شد. به احتمال زیاد نامزدهای احراز این پست همچون احمدی‌‌نژاد برای مقابله با "شیطان بزرگ" از هر ترفندی استفاده خواهند کرد.
در فرانسه نیز انتخابات ریاست‌جمهوری در پیش است و نیکلا سارکوزی در امور داخلی و خارجی با مشکلات عدیده‌ای روبرو است. نظرسنجی‌های کنونی نشان می‌دهند که رقیب سوسیالیست‌اش از وی پیشی گرفته است. سارکوزی برای تغییر این شرایط تا آوریل امسال مجبور است برخی مسایل سیاست خارجی را به خدمت گیرد، همان‌گونه که از جنگ لیبی برای مقاصد سیاسی خود بهره برد.
دولت‌های آلمان و بریتانیا به دلایل اوضاع داخلی و ناتوانی سیاسی نمی‌خواهند یا نمی‌توانند به تخفیف تنش ‌میان ایران و جامعه جهانی یاری رسانند. به نظر مفسر "تاتس" همه این شرایط داخلی و خارجی «خطر جنگ در سال جاری میلادی در خلیج‌فارس را پررنگ‌تر می‌کند».
بنا به ارزیابی این گزارش، «خطرناک‌ترین زمان چهار ماه نخست پس از اجرایی شدن تحریم‌ها کشورهای غربی علیه ایران است. یعنی از اوایل ژوئیه تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر».
در گزارش روزنامه "تاتس" آمده است: «هر گونه خطا یا درگیری کوچک، همچون دست‌گیری ملوانان بریتانیایی توسط مرزبانان ایرانی در سال‌های گذشته، می‌تواند آتش جنگ را در خلیج‌فارس شعله‌‌ور سازد.»

ترکیه: به ناتواجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نخواهیم داد


 ترکیه به عنوان عضو ناتو ناتواجازه استفاده از خاک خود برای حملات نظامی به ایران را نخواهد داد . "احمد داود اقلو" وزیر امورخارجه ترکیه این مطلب را در مسکو به روزنامه نگاران اعلام کرد.
داود اقلو در پاسخ به پرسشی در این خصوص که آیا در صورت بروز ضرورت دخالت نظامی در ایران خاک خود را به ناتو واگذار خواهد کرد، گفت: "ترکیه هیچگاه اجازه استفاده از خاک خود را نداده و در تماس با کشورهای خواستار وارد کردن لطمه به به کشورهای همجوار خود کار نکرده است".
وزیر امورخارجه ترکیه افزود: "ما در چارچوب ناتو اخیرا با شدت بسیار زیادی با اتخاذ تدابیر علیه کشورهای همسایه ترکیه مخالفت ورزیده ایم و به کار به این شکل ادامه خواهیم داد".
وی گفت: "مدتها است که مرز ایران و ترکیه مرز دوستی است و چنین باقی خواهد ماند".
یادآور می شود "باراک اوباما" رییس جمهور آمریکا روز چهارشنبه اظهار داشت کشور وی  آماده است از هر وسیله ای برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای در ایران استفاده کند و به وارد کردن فشار بر دولت این کشور از طریق تشدید تحریم ها ادامه می دهد.

کاهش شدید نرخ دلار


 دلار امروز پنجشنبه در حالی در بازار آزاد صبح به 1900 تومان و ظهر به 1730 تومان کاهش یافت که صرافان ارز ارزان 1400 تومانی نمی‌فروشند و دلالان هم در اطراف میدان فردوسی جولان می‌دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، عقب نشینی تدریجی قیمت دلار در بازار آزاد همچنان ادامه دارد به طوری که این نوع ارز امروز پنجشنبه صبح با نرخ 1900 تومان و ظهر با نرخ 1730 تومان دست به دست می‌شود. دلار دوشنبه هفته جاری تا 2هزار و 200 تومان بالا رفته بود.

اطراف میدان فردوسی که مرکز ارزفروشان تهران است، امروز پنجشنبه مملو از دلالانی است که قرار بود بانک مرکزی با همکاری نیروی انتظامی آنان را از بازار جمع‌آوری کنند!

رئیس کل بانک مرکزی که روز تعطیل یکشنبه برای سرکشی به بازار ارز رفت و با کرکره پائین صرافی‌ها مواجه شد، اگر صبح تا ظهر امروز پنجشنبه به این بازار می‌رفت، تعداد زیادی از دلالان را می‌دید که خیلی راحت‌تر از همیشه در حال فعالیت بوده و هستند. دلالان، دلار را از مردم 1600 تومان خریداری می کنند.

صرافان هم درحالی نرخ دلار 1400 تومان را بر روی تابلوی فروش خود نوشته اند که هیچ دلاری با این نرخ فروخته نمی شود و معلوم نیست بانک مرکزی چرا با این تخلف آشکار صرافان برخورد نمی‌کند.

هجوم مردم برای فروش ارز و سکه امروز پنجشنبه در بازار ارز و سکه تهران مشهود است، ضمن اینکه بانک مرکزی نرخ دلار مرجع را 1129 تومان تعیین کرده است.

کارشناسان بازار ارز و سکه معتقدند وعده بانک مرکزی برای تک نرخی کردن نرخ ارز تا 48 ساعت آینده - شنبه هفته آینده- بر بازار ارز سکه تاثیر گذار خواهد بود.

حذف اجباری پردرآمدها از فهرست دریافت یارانه منتفی شد: خودشان انصراف دهند

براساس جدیدترین برنامه دولت، حذف اجباری 10 میلیون نفر از اقشار پردرآمد جامعه از فهرست دریافت یارانه نقدی منتفی شد.
به گزارش مهر، دولت در کارگروه‌های تخصصی خود درباره هدفمندی یارانه‌ها در نهایت به این نتیجه رسید که خود نسبت به حذف اجباری پول‌دارها از فهرست دریافت یارانه نقدی اقدام نکند بلکه این اقدام با خودانصرافی انجام شود.
براساس جدیدترین برنامه، دولت تا دو هفته آینده نامه‌هایی به افرادی که از تمکن مالی بالای برخوردارند و نیازمند یارانه نقدی نیستند، ارسال خواهد کرد ولی این کار به صورت خودانصرافی خواهد بود، یعنی در نهایت خود افراد با انصراف از دریافت یارانه، از فهرست مربوطه کنار می‌روند.
اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد: دولت لیست 10 میلیون نفر از اقشار پردرآمد که نیازمند یارانه نقدی نیستند، را استخراج کرده و به زودی با نهایی کردن آن، نامه نگاری با اقشار پردرآمد را آغاز خواهد کرد.
نمایندگان مجلس به خصوص رئیس مجلس شورای اسلامی برنامه حذف بخشی از مردم از دریافت یارانه نقدی را قانونی نمی دانند.

کاهش سن خودکشی در ايران

خودکشی و رفتارهای مرتبط" در همايشي كه قرار است اسفند ماه در استان زنجان برگزار شود، مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
"جعفر عطاری‌مقدم"، رئيس مرکز آموزشی درمانی بهشتی استان زنجان با بيان اين مطلب افزود:« زنجان از حيث رشد فراوانی اقدام به خودکشی در رده‌های متوسط به پايين تر از کشور قرار دارد.»
وی با اشاره به اين که در دنيا در هر 40 ثانيه يک نفر دست به خودکشی می‌زند، گفت: « با ارائه اين آمار تکان دهنده ما در کشور ايران در مقايسه با برخی کشورهای دنيا شاهد آمار کمتری هستيم.»
وی از کاهش سن خودکشی در ايران به ميزان سنی 24 -15سال خبر داد و گفت: «جنسيت نيز در اين خودکشی دخيل‌است و اقدام به خودکشی در زنان ودختران شايع‌تر از مردان،اما مرگ ناشی از خودکشی در آقايان بيشتر است.»

Mittwoch, 25. Januar 2012

۷۴ ضربه شلاق به حکم عسل اسماعیل زاده اضافه شد

 صبح روزگذشته عسل اسماعیل زاده جهت دریافت حکم صادره خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه نمود. که بر پایه حکم جدید ٧۴ضربه شلاق به حکم سابق اش اضافه شده است.
به گزارش خبرنگار سحام، در حکم ابلاغی به نامبرده تحمل ٧۴ضربه شلاق نیز اضافه گردیده است که این حکم با حکم ابلاغ شده به وکیل نامبرده در تاریخ ۱۷ دیماه مغایرت دارد .
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب عسل اسماعیل‌زاده را به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی” به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و ۸ ماه حبس تعلیقی محکوم نموده است.
وی چندی پیش به همراه پیمان عارف و شرر کنور تبریزی در بهشت زهرا و به جرم فاتحه خوانی بر مزار ندا آقا سلطان دستگیر شده بود که پس از چند روز به همراه شررکنور تبریزی، به قید التزام آزاد شد. خانم اسماعیل‌زاده هم‌ چنین ۱۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری در حین بازگشت به منزل توسط نیروهای موسوم به لباس شخصی بازداشت شده بود و مدت ۳۱ روز در سلول انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و یازدهم خرداد ماه با قرار وثیقه یکصد میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.

اوباما: حل مسالمت آمیز مناقشه اتمی ایران امکان پذیر است


 باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سومین سخنرانی سالانه خود در برابر کنگره این کشور درباره ضرورت برقراری عدالت اقتصادی و فراهم کردن شرایط مساوی صحبت کرد.
آقای اوباما گفت همه آمریکایی های که بر اساس ضوابط و قوانین این کشور تلاش می کنند، باید از شرایط و مزایای برابر برخوردار باشند، موضوعی که به گفته تحلیلگران به اختلاف جمهوری خواهان با کاخ سفید بر سر موضوع اعطای تخفیف های مالیاتی اشاره دارد.
باراک اوباما از این نطق که آخرین سخنرانی سالانه او در دوره نخست ریاست جمهوری اش است، برای ترسیم راهبرد مبارزات انتخاباتی خود در برابر جمهوری خواهان استفاده کرد.
سیاست خارجی هم از دیگر رئوس سخنرانی آقای اوباما بود.
آقای اوباما با اشاره به تنش ها بر سر برنامه اتمی ایران گفت ایالات متحده مصمم است از دستیابی این کشور به تسلیحات اتمی ممانعت کند و او هیچ گزینه ای را در این راه کنار نخواهد گذاشت.
باراک اوباما گفت: "رژیم ایران بیشتر از هر زمان دیگر در انزواست، رهبران آن با تحریم های شکننده مواجه هستند و تا زمانی که آنها به مسوولیت هایشان خودداری می کنند، این فشار برداشته نخواهد شد."
آقای اوباما موضع گیری جهانی در برابر ایران را از موفقیت های سیاست خارجی خود دانست و گفت: "به ایران نگاه کنید، با استفاده از قدرت دیپلماسی خود توانسته ایم جهان را که زمانی در رابطه با نحوه مقابله با برنامه اتمی ایران دچار اختلاف بود، متحد کنیم."
او در این حال تاکید کرد که حل مسالمت آمیز این مناقشه همچنان امکان پذیر است.
آقای اوباما ادامه داد: "اگر ایران مسیرش را تغییر دهد و به تعهداتش عمل کند، می تواند به جامعه بین المللی باز گردد."

هواپیما با ۲۰۰ مسافر در فرودگاه مشهد به گل نشست


 هواپیمای مشهد – اصفهان در فرودگاه مشهد به گل نشست.
مدیر روابط عمومی فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد گفت: پرواز شماره 853 شرکت آسمان که از مشهد عازم اصفهان بود، قبل از پرواز در گل و لای و برف فرو رفت.
حسن جعفری افزود: این پرواز حامل 200 مسافر بود که پس از چهار ساعت تاخیر در ساعت 19:30 دوشنبه از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد قصد پرواز به اصفهان را داشت.
وی گفت: این هواپیما پس از حرکت و قبل از صعود در داخل برف و گل و لای اطراف فرو می رود. با حضور به موقع ماموران آتش نشانی فرودگاه، مسافران از داخل هواپیما تخلیه و به سالن انتظار منتقل شدند.
جعفری گفت: مسافران این پرواز در ساعت 20:30 شب گذشته با هواپیمای دیگر از فرودگاه مشهد به اصفهان انتقال یافتند.

دبیرکل ناتو : احتمال حمله ناتو به ایران منتفی است


 آندرس فو راسموسن، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، ضمن استقبال از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، تاکید کرده است که این سازمان قصد مداخله نظامی در آن کشور را ندارد.
آقای راسموسن در مصاحبه با روزنامه "لا ریپوبلیکا" گفته است: "من متقاعد شده ام که که بهترین راه حل (در مورد ایران) هنوز راه حل سیاسی است و به همین دلیل از تشدید تحریمهای اتحادیه اروپا (علیه ایران) استقبال می کنم."
دبیرکل ناتو افزود که تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران تاثیری قابل توجه بر وضعیت اقتصاد آن کشور و همچنین رهبران جمهوری اسلامی خواهد داشت.
آقای راسموسن در پاسخ به این سوال که آیا مداخله ناتو در منطقه به کلی غیر قابل تصور است گفت: "هر گونه مداخله از سوی ناتو منتفی است."
وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه، سوم بهمن (۲۳ ژانویه)، در نشستی در بروکسل بر سر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به توافق رسیدند.
این تحریم‌ها شامل ممنوعیت خرید نفت خام و فرآورده‌های نفتی با ایران می‌شود.
برخی مقامات ایرانی تهدید کرده اند که در صورت تحریم نفتی این کشور،جمهوری اسلامی با بستن تنگه هرمز مانع صادرات نفت سایر کشورهای منطقه از این آبراه خواهند شد.
این در حالی است که آمریکا به ایران هشدار داده که به آن کشور اجازه نخواهد داد در عبور و مرور کشتی ها از تنگه هرمز اخلالی ایجاد کند.
وزیر دفاع بریتانیا هم روز سه شنبه گفت که این کشور برای مقابله با هر گونه اقدام احتمالی ایران برای بستن تنگه هرمز، نیروی نظامی بیشتری به این منطقه اعزام می کند.
در آستانه اعلام تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا، همراه با پنج کشتی جنگی دیگر از جمله یک ناوچه بریتانیایی و شناوری فرانسوی بدون مواجهه با حادثه ای از تنگه هرمز گذشتند و وارد خلیج فارس شدند.
مقامات غربی می گویند هدف از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران، وادار کردن این کشور به از سرگیری مذاکرات هسته ای و توقف غنی‌سازی اورانیوم است.
غربی‌ها ایران را به تلاش برای دستیابی به بمب هسته‌ای متهم می‌کنند، اما ایران همواره این اتهام را رد کرده و می‌گوید برنامه هسته‌ای اش صرفا مقاصد صلح آمیز دارد.

یکسان‌سازی مد و لباس از زنان تهرانی آغاز می شود


مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور از طراحی هزار مدل لباس برای 40 نوع شغل در اجرای فاز نخست مد و لباس مشاغل زنان در تهران خبر داد. لباس‌هایی که بیش از هرکسی برای کارکنان بیمارستان‌ها، هواپیمایی و بانک‌های طراحی شده‌ا ند. به گفته عباسی، بخش نخست جشنواره مد و لباس به ارائه لباس مشاغل اختصاص دارد و درطراحی لباس مشاغل تاکید ما تناسب با شغل مورد نظر و حفظ ضوابط اسلامی است.
عباسی می‌گوید: «پوشش بانوان در محیط های کاری باید به گونه ای باشد که امنیت محیط کاری تامین شود وبه جای خودنمایی شخصیت معنوی زنان مورد توجه قرار گیرد.» عباسی با اشاره به مدل‌ها و رنگهای انتخابی برای لباس مشاغل می‌گوید: «رنگ‌ها و طرح هایی در نظر گرفته می شود که متناسب با شئونات خانم‌ها باشد و مطمئنا از رنگهای تند که زیبنده محیط کار نیست استفاده نخواهد شد.»
چندی پیش نیز مشاور استاندار تهران در امور بانوان اهداف برگزاری جشنواره موسوم به «لباس مشاغل»، ایجاد تنوع، راحتی و وارد کردن رنگ‌ها و طرح‌های زیبا و مناسب به لباس‌های عمدتا مشکی زنان کارمند استان تهران دانست و گفته بود به دنبال استقبال کارمندان زن، از فراخوان دبیرخانه جشنواره، طراحان لباس بیش از یک هزار طرح مانتو و چادر ویژه 40 عنوان شغل برای زنان کارمند را به دبیرخانه ارائه کردند.
بحث لباس‌های متحدالشکل دانشجویی هم چند ماه گذشته در وزارت علوم هم به گوش رسید که البته آن زمان وزارت علوم به این پیشنهاد واکشن نشان داد و مدیرکل اداره امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه این وزارتخانه «به دنبال یکسان‌سازی پوشش دانشجویی نیست» آن را تکذیب کرد اما درمقابل «طهورا نوروزی» سرپرست اداره ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مرکز امور اجتماعی وزارت کشور، اعلام این مخالفت را «شتابزده» خواند.
او معتقد بود که کمیته تشکیل شده از نمایندگان وزارتخانه‌های ارشاد و کشور نمی‌خواهد به دانشجویان سخت بگیرد بلکه می‌خواهد این قشر از جامعه انتخاب‌های گسترده‌تری داشته باشند.
او تاکید می‌کند: «کمیته «لباس مشاغل» به دنبال یکسان‌سازی لباس دانشجویان نیست اما درباره ادارات فرق می‌کند. لباس‌ها در ادارات یک شکل و ضابطه مند می‌شود.
او می‌گوید: «در نظر داشته باشید لباس‌های پیشنهادی ما علاوه بر داشتن همه آیتم‌های شرعی و عرفی، تنوع مدل و تعدد رنگ در بین رنگ‌های مجاز هم خواهد داشت که شاخص‌های بومی، ملی و مذهبی ما را دارا باشد. ما به دنبال ترویج سیاهپوشی نیستیم. اما در نظر داشته باشید لباس‌های پیشنهادی ما علاوه بر داشتن همه آیتم‌های شرعی و عرفی، تنوع مدل و تعدد رنگ در بین رنگ‌های مجاز هم خواهد داشت. ما به دنبال ترویج سیاهپوشی نیستیم.»
او درباره خصوصیات لباس مشاغل می‌گوید: «در حوزه مشاغل مسئله فرق می‌کند. اگرچه در این حوزه هم به دنبال ایجاد نگرانی نبوده و نیستیم. رنگ‌های زننده و مدل‌های غیر شرعی مناسب با محیط ادارات مانیست. در نظر داریم که با طراحی لباس فرم برای مشاغل، پوشش را ساماندهی کرده و نظام مند کنیم. البته دستگاه‌ها می‌توانند لباس دلخواه خود را پیشنهاد دهند تا در کمیته بررسی شود. بسیاری از دستگاه‌ها در حال حاضر در زمینه طراحی لباس ورود پیدا کرده‌اند. بسیاری هم از ژورنال‌های اسلامی موجود استفاده کرده‌اند.
کمیته همه پیشنهاد‌ها را با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه بررسی خواهد کرد چرا که نیت ما ظرفیت‌سازی در این زمینه است و نه اعمال محدودیت.» او اعتقاد دارد که از آنجا که نماینده دستگاه در کمیته حضور خواهد داشت پس نظر کارکنان هم در لباس نهایی اعمال خواهد شد. مثلا برای لباس مهمانداران نماینده وزارت راه حضور دارد و نظر می‌دهد. رضایت شغلی کارکنان برای ما بسیار مهم است. در صورتی که لباسی پس از مرحله آزمایشی نمره مناسب را دریافت نکند نسبت به تصحیح یا تعویض آن اقدام می‌کنیم.

Montag, 23. Januar 2012

آلمان از دیگر کشورها خواست نفت ایران را تحریم کنند

 گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، از کشورهای دیگری که نفت ایران را خریداری می‌کنند خواست در تحریم نفت این کشور شرکت کنند. وستروله پس از پایان اجلاس وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «اگر قرار باشد این اقدام اتحادیه اروپا پیامی برای رهبری ایران باشد، باید در اروپا محدود نشود و دیگر کشورهای جهان نیز در آن شرکت کنند.»
وزیر خارجه آلمان گفت باید اقداماتی انجام شوند که دیگر کشورها نتوانند با افزایش خرید نفت از ایران خسارت‌های این کشور را جبران کنند. وستروله به‌طور مشخص از چین و ژاپن خواست خرید نفت از ایران را محدود کنند.

اوباما از اروپایی‌ها برای تحریم‌های بیشتر ایران تشکر کرد


 باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، در پیامی از هم‌پیمانان اروپایی خود برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران تشکر کرد.
آقای اوباما در پیام خود از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا به عنوان نشانه‌ای یاد کرده است که "همبستگی جامعه بین‌الملل در خصوص نگرانی از برنامه اتمی ایران" را مشخص می‌کند.
اتحادیه اروپا در تحریم‌های جدیدی که علیه ایران در روز دوشنبه ۲۳ ژانویه، وضع کرد، صنعت نفت ایران را تحریم کرد.
آقای اوباما در پیام خود گفته است که آمریکا برای "تحت فشار گذاشتن ایران، تحریم‌های دیگری را هم علیه این کشور وضع خواهد کرد."
در پیام رئیس‌جمهوری آمریکا آمده که تنها راه برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران، این است که "ایران به تعهدات بین‌المللی خود عمل‌ کند."
منظور آقای اوباما از این جمله احتمالا پذیرفتن و اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و توقف غنی‌سازی اورانیوم در ایران است.
غربی‌ها مشکوکند که برنامه هسته‌ای ایران برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای است. چیزی که ایران همواره آن را رد کرده است.

هزاران ايراني طي چند روز اخير در مرزهاي مشترک کشورمان با عراق تجمع کرده اند


هزاران ايراني طي چند روز اخير در مرزهاي مشترک کشورمان با عراق تجمع کرده اند که البته اين بار، هدف از اين تجمع، دريافت مجوز عبور براي زيارت عتبات نيست بلکه فقط براي به دست آوردن يک مشت دلار است!
به گزارش مشرق، منابع عراقي مدعي شده‌اند که مرزهاي شرقي اين کشور، با هجوم فزاينده ايراني‌ها براي مشغله کاذب "خريد دلار" مواجه شده که دليل آن، افزايش نرخ دلار در ايران تا مرز ۲۰ هزار ريال است.
صرافي‌ها و ارزفروشان شهر "کوت" در شرق عراق مدعي شده‌اند که با افزايش خريد دلار در ورودي‌هاي مرزي شرق اين کشور مانند "زرباطيه"، "شلمچه"، "المنذريه" و "الشهابي" مواجه شده‌اند که از مهم ترين گذرگاه‌هاي تجاري و سياحتي بين عراق و ايران هستند.
به اعتقاد اين صرافان و ارزفروشان، افزايش خريد دلار در روزهاي اخير به دليل افزايش مبادلات تجاري ميان ايران و عراق از اين گذرگاه‌هاي مرزي بوده و موجب افزايش مبادلات ارزي و افزايش قيمت آن (دلار) در برابر ريال ايراني و دينار عراقي شده است.
يک منبع دولتي در وزارت دارايي عراق نيز که خواست نامش فاش نشود، ادعا کرد که مبادلات تجاري سازمان نيافته و غيردولتي در مرزهاي شرقي عراق موجب تشديد روي آوردن ايراني‌ها به خريد دلار به بهانه‌هاي خريد و فروش کالا شده است.
از سوي ديگر "فائق الوزان" کارشناس امور ارزي در عراق گفت که اجراي تحريم‌ها عليه ايران موجب روي آوردن مسافران و بازگانان ايراني به مرزها با هدف خريد دلار از بازارهاي عراق شده است.
همچنين يکي از صرافان شهر مرزي "بدره" تأکيد مي‌کند که نبود بانک‌هاي دولتي و حتي خصوصي برسر مرزها و در گذرگاه‌هاي مرزي موجب رشد بي‌سابقه شغل دلالي ارز در اين مناطق شده است.

Sonntag, 22. Januar 2012

وزیر دفاع آمریکا : ناو هواپیمابر انترپرایز از تنگه هرمز عبور خواهد کرد


وزیر دفاع آمریکا روز شنبه (۲۲ ژانویه) اعلام کرد ناو هواپیمابر یو اس اس انترپرایز که حدود یک ماه دیگر راهی خاورمیانه خواهد شد، از تنگه هرمز عبور خواهد کرد. ایران پیشتر تهدید کرده بود که در صورت تحریم نفتی این کشور، عبور کشتی ها را از این تنگه متوقف کند.
آقای پانتا که در جمع حدود ۱۷۰۰ نفر از ناویان نیروی دریایی آمریکا صحبت می کرد همچنین یادآوری کرد که دو ناو هواپیما بر دیگر آمریکا، با نامهای یو اس اس کارل وینسون و یو اس اس آبراهام لینکلن در حال حاضر در خلیج فارس مستقر هستند.
پانتا افزود:"واضح است که ما برای مواجه با هر نوع وضعیت اضطراری در آن بخش از جهان آماده هستیم."
آقای پانتا تاکید کرد که تعدیل بودجه پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، ناوگان ناوهای هواپیما بر آمریکا را تهدید نخواهد کرد و نیروی دریایی آمریکا قصد دارد ۱۱ فروند از این ناوها را شناور نگاه دارد.
او افزود، حفظ این ناوهای هواپیمابر که هر یک نزدیک هشتاد فروند هواپیما و هلیکوپتر حمل می کنند، برای انعکاس توان نظامی آمریکا در اقیانوس آرام و خاورمیانه، کلیدی است. با این حال آقای پانتا گفت که نیروی دریایی نیز مشمول کاهش هزینه ها خواهد شد.
وزیر دفاع آمریکا با اشاره به ایران، افزود: "ما به همکاریمان با جامعه جهانی و تشدید تحریمهای آنها (ایرانیها) ادامه می دهیم. ما به انتقال صریح پیاممان ادامه می دهیم. مهمترین راهی که برای شفافیت پیامها وجود دارد، این است که نشان بدهیم ما آماده ایم، ما قوی هستیم و ما در آن بخش از دنیا حضورمان را حفظ خواهیم کرد."
بعد از ۵۱ سال حضور در ترکیب نیروی دریایی آمریکا، ناو هواپیمابر یو اس اس انترپرایز که در حال حاضر در آبهای ساحلی ایالت جورجیا مستقر است، قرار است در پایان این سال میلادی از خدمت خارج شود. با از رده خارج شدن این ناو هواپیمابر، تا سه سال دیگر که ناو هواپیمابر جدید یو اس اس جرالد فورد آماده شود، نیروی دریایی آمریکا ۱۰ ناو هواپیمابر در ترکیب شناورهای خود خواهد داشت.

اسرائیل : تنها 12 ساعت پیش از حمله به ایران آمریکا را آگاه می کنیم

 اسرائیل اعلام کرد در صورتی که تصمیم حمله به ایران از سوی رهبران آن قطعی شود تنها 12 ساعت پیش از عملی کردن آن آمریکا را در جریان خواهد گذاشت.

روزنامه " ساندی تایمز" بریتانیا روز یکشنبه 22-1-2012 نوشت " تل آویو با رد درخواست آمریکا درباره آگاه کردن زود هنگام حمله به ایران گفته است چنین حمله ای بدون هماهنگی با آمریکا صورت می گیرد." 

بر اساس گزارش روزنامه " ساندی تایمز" اسرائیل این تصمیم را به یک جنرال بلند پایه آمریکا اطلاع داده است.

ناظران سیاسی بر اين باورند که ميان آمریکا و اسرائیل در مورد اینکه ایران تا چه اندازه به ساختن سلاح هسته ای نزدیک شده است، تفاوت نظر وجود دارد. 

روزنامه بریتانیایی در گزارش خود آورده است بنیامین نتنیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز پیشتر به درخواست باراک اوباما برای اطلاع به واشینگتن در مورد اقدام نظامی علیه ایران جواب رد داده است.

گفتنی است اسرائیل تاکنون دوبار بدون هماهنگی با آمریکا دست به اقدام نظامی علیه کشورهای منطقه زده بود. 

تل آویو در جریان حمله به تاسیسات هسته ای عراق در سال 1981 و نیز حمله به یک راکتور اتمی در سوریه در سال 2007 به آمریکا اطلاع نداده بود. 

ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز پنجشنبه گذشته با مقامات اسرائیل از جمله وزیر دفاع در تل آویو دیدار و گفتگو كرد. 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پس از پایان این دیدار با انشار بیانیه ای بدون اشاره به مساله هسته ای ایران علت به تاخیر انداختن مانور مشترک با اسرائیل را مهار تنش اخیر با ایران دانسته است. 

در همین حال روزنامه هاآرتص اسرائیل پس از دیدار مقام نظامی آمریکا از اسرائیل در گزارشی با اشاره به اختلاف نظر واشینگتن و تل آویو نسبت به مسئله هسته ای ایران آورده است که آمریکا نگران حمله غافلگیر کننده اسرائیل و افزایش قیمت نفت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.

Samstag, 21. Januar 2012

آموزش عملیات نظامی برای جنگ احتمالی با ایران


 مجله‌ی آمریکایی "Wired" پس از تایید ارتش آمریکا خبری را منتشر کرد: از سال ۲۰۰۹ یک یگان ویژه‌ی ارتش آمریکا به نام "Joint Special Operations Task Force - Gulf Cooperation Council" برای آموزش نظامیان کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس در این منطقه به‌سر می‌برد.
به گزارش "وایرد"، از جمله وظایف این یگان آشناسازی سربازان کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس با فنون جنگی و آماده‌کردن آنها برای برخورد با "تهدیدات غیرمنتظره" است. این یگان ظاهرا از درجه‌داران نیروی زمینی، هوایی و دریایی ارتش ایالات متحده تشکیل شده است.
پنتاگون از انتشار جزییات ماموریت این یگان خودداری می‌کند. راب باکهولت، سخنگوی ارتش ایالات متحده، نیز در مصاحبه با مجله‌ی وایرد می‌گوید: «جایز نیست که ما در باره‌ی طرح‌هایی صحبت کنیم که به یک ملت خاص مربوط هستند». وی همچنین در رابطه با محل استقرار این یگان اطلاعاتی در اختیار وایرد نگذاشته است.
وبگاه مجله‌ی آلمانی "اشپیگل" ضمن اشاره به ترور کارشناسان اتمی ایرانی در ماه‌های اخیرمی‌نویسد: «معلوم نیست آیا این یگان ویژه در برنامه‌‌ریزی عملیات نظامی در ایران نقشی داشته است یا خیر».
کمک‌های بیشتر از جانب آمریکا
به گزارش اشپیگل آنلاین، ارتش‌های کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس ایران را بزرگ‌ترین خطر علیه خود می‌دانند. به همین دلیل سال‌هاست که ارتش آمریکا در این کشورها به آموزش شگرد‌های ویژه برای مقابله با حمله‌‌ی احتمالی ایران هستند.
بر اساس گزارش اشپیگل، اریک پرینس، بنیانگذار کمپانی ارائه‌کننده‌ی خدمات نظامی "بلک‌واتر" در حال آموزش سربازان امارات متحده‌ی عربی است.
آموزش سربازان کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس تنها برای مقابله با ایران نیست. گروهی از سربازان قطر که توسط کارشناسان جنگی آمریکایی آموزش دیده بودند، در قالب کمک‌های نظامی به قیام مسلحانه علیه دولت قذافی به لیبی فرستاده شدند.
آمریکا با ارسال جنگ‌افزارهای مدرن ارتش‌های منطقه را نیز تقویت می‌کند. آخرین اقدام از این دست فروش ۸۴ جنگنده‌ی "F-15SA" و ده‌ها هلی‌کوپتر به عربستان سعودی، و فروش یک سیستم پدافند موشکی به امارات متحده‌ی عربی به قیمت حدود ۴ میلیارد دلار بود.

کانادا مهاجران ایرانی سرمایه گذار را تحریم کرد


 تلویزیون دولتی کانادا از تصمیم دولتمردان اتاوا برای تحریم ایرانیانی خبر داده است که قصد دارند با سرمایه گذاری در این کشور، روادید اقامت در کانادا را به دست بیاورند.

«سی بی سی»، تلویزیون دولتی کانادا روز جمعه ۳۰ دی گزارش داد که دولت فدرال به زودی برای پرونده ایرانیانی که قصد اخذ روادید مهاجرت به کانادا از مسیر سرمایه گذاری در این کشور را داشته اند، تصمیم جدیدی اخذ خواهد کرد.

کانادا ماه نوامبر سال گذشته تحریم های اقتصادی بر ایران اعمال کرد و در تلاش به منظور اعمال فشار بر حکومت ایران، کلیه تبادلات بازرگانی با برخی از نهادها و بانک های دولتی این کشور را به حالت تعلیق در آورد.

تحریم های گسترده اقتصادی و سیاسی کانادا علیه ایران سبب شده است که سرنوشت پرونده درخواست مهاجرت ایرانیانی که قصد داشتند با انتقال سرمایه و احتمالاً راه اندازی یک کسب و کار به این کشور کوچ کنند، در هاله ای از ابهام قرار گیرد و ظاهراً تا تصمیم نهایی مقامات اداره مهاجرت و شهروندی دولت فدرال، رسیدگی به این پرونده ها به حالت تعلیق درآمده اند.

این شبکه تلویزیونی به نقل از یک منبع دولتی گزارش داد که جیسون کنی، وزیر مهاجرت و شهروندی دولت فدرال کانادا روز جمعه برای مقامات این وزارتخانه یک حکم اجرایی صادر خواهد کرد. براساس این حکم که «باید به طور جدی و با سخت گیری اجرا شود»، تحریم های اقتصادی باید به هنگام رسیدگی به پرونده درخواست مهاجران ایرانی تبار در نظر گرفته شوند.

براساس قوانین اداره مهاجرت کانادا، یک متقاضی مهاجرت باید ۸۰۰ هزار دلار در اقتصاد این کشور سرمایه گذاری کند.

بنا به گزارش این شبکه، ایرانیانی که از طریق سرمایه گذاری به کانادا مهاجرت کرده اند، طی پنج سال گذشته ۳۵۰ میلیون دلار به اقتصاد این کشور کمک کرده اند.
منابع دولت فدرال به تلویزیون دولتی کانادا گفته اند این تحریم ها در کلیه مواردی که متقاضی قصد دارد برای تکمیل مراحل اداری پرونده مهاجرت از ایران پول به این کشور ارسال کند، اعمال خواهند شد، اما ایرانیانی که مبالغ مورد نظر برای پرونده مهاجرت خود را به کشورهای دیگر ارسال کرده اند می توانند برای برنامه مهاجرت از طریق سرمایه گذاری اقدام کنند.

با وجودی که هنوز مقامات دولت فدرال در اتاوا از اظهارنظر رسمی در این مورد خودداری کرده اند، اما بانک های کانادا از سردرگمی در مورد چگونگی برخورد با شهروندان ایرانی خواهان اخذ روادید اقامت از طریق سرمایه گذاری در این کشور خبر داده اند.

نیکولاس سالرنو، معاون شرکت «سرمایه گذاری آرتون» در مونترال که حدود چهل درصد پرونده های مهاجرت از طریق سرمایه گذاری این شهر را در اختیار دارد، به خبرنگار «سی بی سی» گفته است «من خبر دارم که بسیاری از بانک ها در انتظار دریافت پاسخ برای پرسش هایشان هستند و می خواهند برای ایرانیان مهاجر سرمایه گذاری کنند اما به دلیل عدم موضع گیری قاطع وزارت مهاجرت و شهروندی در این مورد در شرایط دشواری قرار دارند».

ایرانی تباران چهارمین گروه بزرگ مهاجرانی هستند که در کانادا سرمایه گذاری می کنند. آن ها همچنین دومین گروه بزرگ سرمایه گذار در استان کبک هستند.

در سال ۲۰۱۰ استان کبک به پرونده ۱۶۰۰ متقاضی ایرانی دریافت روادید اقامت از مسیر سرمایه گذاری در این استان رسیدگی کرد.

در شرایطی که کانادا در پی یافتن راه هایی برای اعمال فشار بیشتر بر مقامات حکومت جمهوری اسلامی و متقاعد کردن دولتمردان تهران برای توقف برنامه های اتمی و رعایت حقوق بشر در این کشور هستند، اما بسیاری از فعالان مدنی، اجتماعی و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی بر این باورند که اتخاذ اقدامات تنبیهی و اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران به مردم این کشور آسیب های جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد. 

Freitag, 20. Januar 2012

ملوانان آمریکائی برای سومین بار ایرانی‌ها را نجات دادند

 به‌گفته سخنگوی ناوگان پنجم، قایق ماهی‌گیری ایرانی روز چهارشنبه (۱۸ ژانویه، ۲۸ دی) آسیب دیده بود. تمام سرنشینان این قایق توانسته بودند خود را به دو قایق ماهی‌گیری دیگر ایرانی برسانند و تنها یک ماهی‌گیر در قایقی مانده بود که خطر غرق شدن آن را تهدید می‌کرد. ملوانان آمریکائی روز پنجشنبه (۱۹ ژانویه) ضمن نجات این ماهی‌گیر، میان سایر ماهی‌گیران ایرانی مواد غذائی و آب تقسیم کردند.

ظرف دو هفته گذشته این سومین بار است که ملوانان آمریکائی مستقر در خلیج فارس و دریای عمان به کمک دریانوردان ایرانی می‌شتابند. هفته‌گذشته آن‌ها سرنشینان ایرانی یک کشتی تجاری را که با خطر روبرو شده بود نجات دادند. یک هفته پیش از آن نیز، ملوانان ناوشکن "یو اس اس کید" در دریای عرب یک کشتی ماهی‌گیری ایرانی را که با ۱۳ سرنشین از سوی دزدان دریائی گروگان گرفته شده بود از چنگ آن‌ها نجات دادند.

واکنش‌های مثبت و منفی ایران

پس از انتشار خبر نجات کشتی ایرانی از اسارت دزدان دریائی، خبرگزاری فارس که به سپاه پاسداران نزدیک است، از این عملیات به عنوان «یک سناریوی هالیوودی» یاد کرد و نوشت:«آمریکا قصد دارد با یک سناریوی جدید حضور ناو نظامی خود را در آب‌های خلیج فارس توجیه کند.»

برخلاف واکنش منفی خبرگزاری فارس، رامین میهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تلاش ملوانان آمریکائی برای رهائی دریانوردان از محاصره دزدان دریائی سومالیائی را اقدامی دوستانه دانست. او گفت که همه کشورها باید با دزدان دریائی مقابله کنند.

آمریکائی‌ها در شرایطی به یاری ماهی‌گیران و دریانوردان به‌خطر افتاده ایرانی می‌شتابند که مناسبات ایران و واشنگتن به‌خاطر مناقشه اتمی به شدت تیره است. معاون اول احمدی‌نژاد و چند فرمانده سپاه پاسداران در هفته‌های گذشته تهدید کرده‌اند که در صورت تحریم نفت ایران تنگه هرمز را خواهند بست. آمریکا و بریتانیا هشدار داده‌اند که چنین اقدامی را تحمل نخواهند کرد.

کمیسیون دادخواست پارلمان آلمان خواستار آزادی یوسف نادرخانی شد


 اعضای کمیسیون دادخواست پارلمان آلمان، به اتفاق آرا، خواستار آزادی یوسف نادرخانی، کشیش 35 ساله محکوم به اعدام در ایران، شدند.
به گزارش سرویس خبری کاتولیکی آلمان، این کمیسیون روز چهارشنبه 18 ژانویه دادخواستی (پتیشن) ای در این رابطه به وزارت خارجه آلمان نوشت و دلیل آن را "تأیید نگرانی فرستنده دادخواست به این کمیسیون" اعلام کرد.
یوسف نادرخانی گرداننده یک جامعه 400 نفره از مسیحیان در ایران بود که در تاریخ 22 سپتامبر 2010 به اتهام "ارتداد" و "تبلیغ آموزه های غیراسلامی" محکوم به اعدام با چوبه دار شد. این حکم در ژوئیه سال 2011 مورد تأیید دیوان عالی قرار گرفت.
به باور سازمان های حقوق بشر، فشارهای بین المللی باعث شده است که قوه قضائیه ایران تلاش کند تا نادرخانی مسیحیت را رد کند، اما وی تاکنون در مقابل فشارهای وارده مقاومت کرده است.

Mittwoch, 18. Januar 2012

دانشگاه آزاد با ثروت ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی به دولتی‌ها رسید

روزنامه تهران امروز در تیتر یک چهارشنبه گزارش داده است که سرانجام با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد شد.

به نوشته این روزنامه، «آخرین برآورد‌ها نشان می‌دهد منابع مالی دانشگاه آزاد به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است». و «این رقم برای برخی‌ها آن قدر وسوسه‌کننده بود که در ۶ سال گذشته تلاش کنند کرسی ریاست این دانشگاه را در دست بگیرند».

روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به این که «انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئیس جدید دانشگاه آزاد از دو جهت برای دو طیف مهم بود»، نوشته است که «یکی طیف نزدیک به محمود احمدی‌نژاد که بالاخره بعد از مدت‌ها توانستند کرسی ریاست دانشگاه آزاد را در دست بگیرند»، اما در سوی دیگر «طیف نزدیک به هاشمی رفسنجانی که بعد از نزدیک به ۳۰ سال، مدیریت یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های جهان اسلام را از دست دادند».

روزنامه مردمسالاری نیز در یکی از عناوین اصلی شماره چهارشنبه نوشته است که «بالاخره با اعلام رای شورای عالی انقلاب فرهنگی، موضوع ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد اسلامی ‌به تصویب نهایی رسید تا بدین ترتیب در حالی که همچنان حاشیه‌های نشست هیئت امنای این دانشگاه در اخبار شنیده می‌شود رفتن عبدالله جاسبی از صندلی ریاست قطعی شود».

این روزنامه ضمن مروری بر سوابق تشکیل دانشگاه آزاد و درگیری درون‌جناحی برای تصاحب آن از قول محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته است که «در جلسه شورا، فرهاد دانشجو» با رای قاطع اکثریت اعضا به عنوان رئیس جدید دانشگاه آزاد انتخاب شد.

روزنامه مردمسالاری یادآوری کرده است که جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد در حالی در ۲۱ دی‌ماه برگزار شد که «در انتهای جلسه فقط ۵ نفر از ۹ نفر در جلسه حاضر بودند و حتی خروج هاشمی رفسنجانی از جلسه هم نتوانست عاملی باشد تا ریاست دانشگاه آزاد با بررسی بیشتری انتخاب شود».

فرهاد دانشجو برادر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیات و فناوری در دولت محمود احمدی‌نژاد است. کامران دانشجو در هنگام انتخابات بحث‌برانگیز انتخابات معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور بود.

احتمال مسدود شدن گوگل و یاهو در ایران


به گزارش خبرگزاری مهر، رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه موتورهای جستجوگر، "موتورهای جاسوسی" هستند، گفت: «در این‌که موتورهای جستجوی خارجی ابزارهای جاسوسی بیگانگان است شکی نیست و این را می‌توان به راحتی از آمارهایی که منتشر می‌کنند متوجه شد.»

وی افزود: «به عنوان مثال اعلام می‌کنند مردم ایران در هفته یا روز مشخصی از کدام کلمات و یا واژه‌ها بیشتر استفاده کرده‌اند که این مفهومش آن است که آن‌ها دائم در حال کنترل و رصد اطلاعات کاربران هستند هرچند این ظاهر قضیه است اما پشت پرده با سرقت اطلاعات مردم اقدامات جاسوسی و اهداف شوم‌شان را دنبال می‌کنند.»

پیش از این حکومت ایران برای موتورهای جستجوگر همچون گوگل، یاهو و بینگ محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است. به‌عنوان نمونه در دوره‌های زمانی مختلف امکان جستجوی برخی کلمات همچون «سکس، زنان، جنبش سبز و...» توسط این جستجوگر‌ها محدود شد.

تقی‌پور با اشاره به راه‌اندازی موتورهای جستجوی بومی برای حفظ امنیت و مسدود کردن راه‌های درز اطلاعات کاربران ایرانی افزود: «چندین گروه غیردولتی روی موتورهای جستجوی داخلی در حال فعالیت هستند تا در قالب شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود و مردم با اطمینان خاطر بیشتری از آن استفاده کنند.»

وی تصریح کرد: «با راه‌اندازی موتورهای جستجوی بومی از بسیاری از آسیب‌ها و مسائل امنیتی که کوچک‌ترین آن به سرقت رفتن و مخدوش شدن اطلاعات حریم شخصی و خانوادگی افراد است جلوگیری به عمل می‌آید.»

بر اساس آمار منتشر شده توسط سایت آلکسا، کاربران اینترنت در ایران پس از ایالات متحده آمریکا در مقام دوم استفاده از موتور جستجوی‌گر گوگل قرار دارند. این کاربران رتبه سوم را در استفاده از یاهو در میان همه کشورهای جهان به خود اختصاص داده‌اند.
«یاحق» به جای یاهو و گوگل

پیش از این در مرداد ماه سال ۱۳۸۹ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که ایران برای جوابگویی به نیازهای داخلی در نظر دارد موتور جستجوگر ملی راه‌اندازی کند.

تقی‌پور هدف اصلی از ایجاد موتور جستجوگر ملی را «انتشار اطلاعات بدون سانسور» عنوان کرد و افزود: «موتورهای جستجویی که امروزه در جهان استفاده می‌شود عملا به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل شده‌اند که منافع اقتصادی خود را دنبال می‌کنند و از سوی دیگراطلاعات به هیچ عنوان در داخل این موتورهای جستجو امن نیست.»

وی تصریح کرد: «هدف دیگر از ایجاد موتور جستجوی ملی رقابت با کشورهای دارنده موتورهای جستجو است که در عمل بسیاری از منابع داخلی را اصلا در رتبه‌بندی‌های خود محسوب نکرده و یا با اغراض مشخص به عنوان نتایج جستجو منتشر می‌کنند.»

پس از این اظهارات مسوولان شرکت فناوری اطلاعات ایران در شهریورماه ۱۳۸۹ از آغاز فاز مطالعاتی پروژه موتور جستجوگر ملی با نام "یاحق" خبر دادند.

برخی کار‌شناسان معتقدند بومی‌سازی خدمات مختلف اینترنتی با دیدگاه امنیتی در کنار موضوع راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات (اینترانت ملی) نشان از عزم حکومت ایران برای کنترل کامل فضای مجازی دارد.

واهمه کاربران از افزایش محدودیت‌ها

مسوولان جمهوری اسلامی ایران بر ایجاد یک «فضای مجازی پاک» تاکید کرده‌اند و می‌گویند فضای مجازی فعلی «اومانیستی و لیبرالیستی» و این اینترنت برای جوامع خطرناک است. اظهاراتی از این دست توسط مسوولان حکومت ایران، نگرانی‌هایی را برای کاربران اینترنت به دنبال داشته است.
اواسط دی ماه ۱۳۹۰، سخنگوی انجمن نظام صنفی رایانه‌ای ایران در گفت‌وگو با روزنامه "روزگار" اعلام کرد که به زودی شبکه‌ی ملی اطلاعات در کشور راه‌اندازی خواهد شد.

پیام کرباسی گفت که با راه‌اندازی اینترنت ملی، سرعت اینترنت کاربران ایران تا دو مگابایت در ثانیه افزایش خواهد یافت و تایید کرده که دسترسی به برخی وب‌سایت‌های جهانی مسدود خواهد شد.

با این حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌گوید شبکه ملی اطلاعات به هیچ‌وجه جایگزین اینترنت نمی‌شود.
وی می‌افزاید: «اینترنت به عنوان یک سرویس کمافی‌السابق در کنار شبکه ملی اطلاعات باقی خواهد ماند و هرکس که نیاز داشت می‌تواند از آن سرویس استفاده کند.»

شبکه‌ی ملی اطلاعات، شبکه‌ای بومی و متشکل از مراکز داده ملی، زیرساخت‌های ارتباطی و سرویس‌های نرم‌افزاری است که در سراسر ایران مستقر خواهد شد و خدمات دولت الکترونیکی و سرویس‌های رفاهی و اجتماعی را از طریق بستر فیبر نوری و با پهنای باند حداقل ۱۲ مگابیت بر ثانیه به مردم ایران ارائه خواهد کرد.

کار‌شناسان می‌گویند این شبکه مستقل از اینترنت جهانی عمل کرده اما به آن متصل است تا کاربران علاوه بر دریافت خدمات ملی از طریق شبکه‌ی ملی اطلاعات، بتوانند از خدمات اینترنت جهانی نیز بهره‌مند شوند.

گرچه پیش از این برخی کار‌شناسان معتقد بودند که تا برقراری شبکه اینترانت ملی، راه طولانی در پیش است اما شواهد موجود از تلاش دولت برای پیشبرد هرچه سریع‌تر این طرح حکایت دارند.

طرحی که با وجود برخی نکات مثبت ظاهری، ‌می‌تواند به نقطه آغاز کنترل کامل فضای مجازی تبدیل شود. این اتفاقی است که شرایط سخت موجود را برای کاربران در ایران سخت‌تر خواهد کرد.

مهدی محسنی

انتشار عکس نیمه برهنه گلشیفته فراهانی در مجله فیگارو فرانسه