Montag, 25. Juni 2012

ارتش و سپاه مانور مشترک برگزار می‌کنند


فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران از رونمایی دستاورد‌های جدید نیروی زمینی در آخر شهریورماه و احتمال برگزاری چند مانور مشترک میان ارتش و سپاه در سال جاری خبر داد و گفت اگر ایران در "معرض خطر" قرار بگیرد از همه "اهرم ها از جمله بستن تنگه هرمز" استفاده خواهد شد.
این نخستین بار نیست که دست اندرکاران امور نظامی در ایران، جامعه بین المللی را به بستن تنگه هرمز تهدید می کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران شب گذشته، یکشنبه چهارم تیرماه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که "هماهنگی‌های لازم انجام شده است و قرار است ارتش و سپاه در نیمه دوم امسال در یکی از محورهای جنوب‌ شرقی ایران رزمایش(مانور) برگزار کنند اما رایزنی‌های بسیاری با ستادکل نیروهای مسلح صورت گرفته تا بیش از یک رزمایش (مانور) مشترک برگزار شود."
آقای پوردستان در مورد تشدید تحریم ها علیه ایران در جمع خبرنگاران گفت: "ما از تحریم ها خاطره خوش داریم چون زمینه رشد کشور و رشد استعدادهای داخلی را فراهم کرده اند."

مانور بزرگ آمریکا و اسرائیل به منظور شبیه سازی حمله موشکی ایران به اسرائیل پس از بمباران تاسیسات هسته ای ایران


 روزنامه معاریو نوشت: هزاران سرباز اسرائیلی و حدود 3 هزار سرباز امریکایی قرار است در بزرگترین مانور مشترک بین دو دولت در ماه اکتبر شرکت کنند.
به گزارش انتخاب، این مانور در پی شبیه سازی حمله موشکی ایران پس از حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران و مقابله با آن است.
ژنرال کریگ فرانکلین فرمانده ارشد نیروی هوایی امریکا به منظور فراهم کردن مقدمات این مانور  اخیرا به سرزمین های اشغالی سفر کرد . وی و همتایش برنامه ریری برای وسیع ترین مانور بین دو دولت را آغاز کرده اند.
اسرائیل در این مانور از سیستم موشکی "ارو2" که نسخه ی اصلاح شده ان است استفاده می کند. این سیستم موشکی می تواند موشک پرتاب شده را بسیار سریع شناسایی کند.
امریکایی ها هم سیستم موشکی "ایجیس" را به اسرائیل می اورند. آنها همچنین از موشک های "پیتریوت پاک3" در این مانور استفاده خواهند کرد.

فیلم / حرکت نیروهای ضد شورش به طرف پارک های تهران برای جلوگیری از آب بازی / جمعه دوم تیرماه 1391


Sonntag, 24. Juni 2012

مزاحمت نماینده‌ گرمسار برای دختران فیلیپینی + سند

به دنبال انتشار گزارشی در “بامدادخبر” مبنی بر “مزاحمت و تعدی نماینده‌ی گرمسار برای دختران فلیپینی” در جریان یک سفر فرهنگی-هنری، این نماینده در گفتگویی، وجود اصل نامه‌ی ارسالی از سوی “مرکز حراست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی” به “حراست دانشگاه پیام نور” را تایید کرده، اما محتوای آن را دروغ دانسته است.
 
کاتب در این گفتگو، مدعی شده که این نامه را شوهر پروین احمدی‌نژاد (رقیب انتخاباتی‌اش در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی)، برای رسانه‌ها فرستاده و گفته که «به همه جا فرستاده‌اند و هر غلطی توانسته‌اند کرده‌اند.»
 
با این وجود، خود کاتب، سفرش به فیلیپین در اواخر اسفندماه ۸۹ را تایید کرده است.
 
از آنجا که تلاش خبرنگار ما برای گفتگو با غلام‌رضا کاتب در طول هفته‌ی گذشته بی‌نتیجه ماند، تصمیم گرفتیم که برای روشن شدن بیشتر ماجرا، اصل سند محرمانه‌‌ای را که در آن، مزاحمت این نماینده‌ی مجلس نهم برای دختران و زنان فیلیپینی تصریح شده در اختیار خوانندگان بامدادخبر قرار دهیم.

ادای احترام سنای کالیفرنیا به ایرانیان

 سنای ایالت کالیفرنیا قطعنامه ای را از تصویب گذرانده که محتوای آن، ادای احترام به مشارکت شهروندان ایرانی تبار به جامعۀ آمریکا و ایالت کالیفرنیاست. بیشترین شمار ایرانیان ساکن آمریکا در ایالت کالیفرنیا زندگی می کنند و تنها در شهر لس انجلس حدود هفتصد هزار ایرانی مقیم اند.
 
قطعنامه ای که در این خصوص تصویب شده به فرهنگ غنی ایرانیان، تحصیلات عالی آنها و مدارک و مدارج علمیشان اشاره دارد و به این که آنها در رشته های گوناگونی از قبیل هنر، پزشکی، مهندسی، فن آوری و تجارت، نقش مهمی در جامعۀ کالیفرنیا ایفا می کنند. این قطعنامه همچنین بر فعالیتهای مدنی و انسان دوستانۀ شماری از ایرانیان در آمریکا تأکید کرده است.
 
قطعنامۀ سنای کالیفرنیا ماه ژوئن سال ۲۰۱۲ - سال جاری- را چنین نامگذاری کرده است: «سی روز همبستگی با جنبش حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران». این نامگذاری به سبب آن است که به گفتۀ سنای کالیفرنیا، جمهوری اسلامی به بیش از سه دهه نقض موازین حقوق بشر دست زده است و به نحوی سیستماتیک آزادیهای سیاسی شهروندان را از آنها گرفته است.
 
سناتور بلیکسلی- نمایندۀ ایالت کالیفرنیا- در این خصوص گفت:«وقتی شهروندان در ایران تنها به اتهام باورهای خاص تهدید می شوند، و وقتی صدای آنها دائم با سرکوب، خاموش می شود، لازم است که ما سخنگوی کسانی باشیم که نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند.»
 
قطعنامۀ تازۀ مصوب سنای کالیفرنیا از دولت ایران می خواهد تا به بیانیه های حقوق بشر احترام بگذارد و حقوق شهروندان خود را از هر باور و اعتقاد و فرهنگی که هستند، محترم بشمارد.
 
تریتا پارسی- رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکایی (نایاک)- از تصویب این قطعنامه در سنای ایالت کالیفرنیا استقبال کرد و افزود:«ما از این که سنای کالیفرنیا به نقش حیاتی دیپلماسی در حل صلح آمیز مناقشات احترام می گذارد، حمایت می کنیم و امیدواریم که این گامی باشد در راه پرداختن مؤثر به موارد نقض حقوق بشر و ایجاد فضایی مناسبتر برای جنبش دموکراسی خواهی ایران.»
 
هادی قائمی- فعال حقوق بشر و مدیر بنیاد موسوم به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران (که در نیویورک مستقر و فعال است)، تصویب این قطعنامه را گامی پرمعنا در راستای احقاق حقوق بشر در ایران خواند و افزود: « تمرکز بر بحران حقوق بشر در ایران؛ به نحوی که این قطعنامه انجام داده است، ضروری است و همچنین ضرورت دارد که برای کمک به ایرانیان در تقلا برای احقاق حقوقشان، از جمهوری اسلامی بخواهیم که جوابگو باشد.»

کسانی که از مغازه خود اذان پخش کنند تخفیف عوارض می‌گیرند / کسبه نیز باید کسب و کار خود را با وقت‌های نماز و صدای پخش اذان تنظیم کنند


شهرداری شیراز اعلام کرده است: کسبه‌ مستقر در میادین و خیابان‌های اصلی که اقدام به پخش اذان از مغازه های خود می‌کنند، از 20 درصد تخفیف عوارض برخوردار می‌شوند.  (این در حالی است که مردم روز به روز نسیت به اعتقادات مذهبی خود سست تر میشوند، نمونه آن مساحد خالی است)
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از شیرازه، روابط عمومی حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز، اظهار داشته است: بر اساس آخرین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز و در راستای تشویق کسبه به پخش صدای دلنشین اذان، شهردار شیراز با تخفیف 20 درصد از عوارض کسب و پیشه و عوارض زباله و ایمنی به عنوان تخفیف برای کسبه همکار در پخش اذان در خیابان‌ها و میادین اصلی سومین حرم اهل بیت در نظر گرفته شد.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز با اشاره به نقش سازنده تبلیغات در فرهنگ‌سازی، بر ضرورت ترویج شعائر دینی در سطح شهر تاکید کرد و ابراز داشت: با توجه به اینکه شیراز سومین حرم اهل بیت  در ایران است و با توجه به لزوم ایجاد فضایی روحانی در شهر، این اقدام در راستای اعتلای فرهنگ اهمیت به نماز صورت می‌گیرد.
فرخ زاده با بیان اینکه اذان از مهم‌ترین شعائر اسلامی است، خاطرنشان کرد: اذان گفتن نوعی مبارزه با تهاجم فرهنگی بوده و گفتن اذان موجب تغییر حال و هوای معنوی شهر می‌شود که این عامل ضمن دین‌مداری، خود به عنوان عامل موثر و بازدارنده در بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است.
وی گلبانگ اذان را از بدیهی‌ترین نشانه‌های اسلام دانست و گفت: بدون تردید شهر بدون بانگ اذان به شهر مردگان شباهت دارد و لازم است تمام دستگاه‌ها برای پخش آوای الهی از سازمان‌ها و محل کسب تلاش مضاعفی کنند و حتی به صورت زنده در خیابان‌ها اذان گفته شود.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار شیراز با تاکید بر اینکه باید بین شهرهای ممالک اسلامی و شیعی با شهرهای بلاد کفر، تفاوتی وجود داشته باشد، افزود:  باید در شهرهای حکومت اسلامی و شیعی، هنگام اذان، مردم را از زمان اقامه نماز آگاه کرد به گونه‌ای که اگر غریبه‌ای وارد شهر شد، متوجه شود وقت نماز است.
فرخ زاده افزود: اصناف و کسبه نیز باید کسب و کار خود را با وقت‌های نماز و صدای پخش اذان تنظیم کنند تا هم شعایر اسلامی را به جا آورده و هم رونق و برکت در کسب و کار ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: سحرخیزی، اخلاق خوش، استراحت منظم، نشاط و حرکت عمومی و منظم در سطح شهر و ... از جمله فواید تنظیم وقت کسب با صدای اذان است.

بازداشت گسترده فعالان اینترنتی در استان های مختلف کشور


از حدود یک ماه قبل موج تازه ای از بازداشت ها آغاز شده است، موج تازه ای که ظاهرا به بسیاری از شهرها سرایت کرده و جوانان کشورمان را در اکثر استان ها بی نصیب نگذاشته است.
نکته جالب توجه آن است که تمامی این بازداشت ها با اتهاماتی همچون فعالیت اینترنتی و یا توهین به مقدسات در فضای مجازی انجام گرفته است و خانواده های این جوانان به شدت توسط ماموران زندان و بازجویان تحت فشار هستند که اخبار این دستگیری ها رسانه ای نشود.
افرادی که در این پروژه از ابتدای خرداد تاکنون بازداشت شده اند، اکثرا در بند های امنیتی سپاه پاسداران زندانی هستند. آغاز این بازداشت ها از سوم خرداد امسال بوده و تا کنون حدود ۲۰ نفر در این مدت با همین اتهام از استان های مختلف کشور دستگیر شده اند.
به گزارش خبرنگار کلمه، در میان بازداشت شدگان علاوه بر تهران، جوانانی از شهرهای ایلام، مشهد، کرمانشاه، رشت، کرج، زنجان و خوزستان وجود دارند. بسیاری از این افراد چندین روز در زندان شهرهای خود سپری کرده اند و بعد از چندین روز به زندان اوین منتقل شده اند.
اکثر این جوانان دانشجو هستند و بسیاری از آنها در خوابگاه دانشجویی خود بازداشت شده اند که بین آنها نخبگان و قبول شدگان رتبه های بالای المپیاد های علمی و کنکور نیز وجود دارند. همچنین تقریبا تمامی این افراد بعد از ساعت ۱۲ شب و با یورش به محل زندگی شان، پس از تحقیر و توهین های زیاد، بازداشت شده اند.
بر اساس این گزارش، بازجوها مدام خانواده‌های این دستگیرشدگان را تهدید و به آن‌ها گوشزد می‌کنند که “اگر موضوع را رسانه ای کنید برای فرزندان شما مشکلات بیشتری ایجاد می شود.” حتی چندین نفر از والدین تهدید شده اند که در صورت رسانه ای شدن خبر دستگیری، برای فرزندشان پرونده اخلاقی درست می شود.
در میان این افراد خانواده هایی از اقشار مختلف وجود دارند؛ پدر یکی از این جوانان روحانی است و پدر یکی دیگر سپاهی و دیگری معلم. همچنین گفته می شود که بازجوها این افراد را تحت فشار قرار داده اند که نام دوستانشان را که در فضای مجازی فعالیت دارند، بگویند. بدین ترتیب پس از گذشت یک ماه هنوز پیگیری خانواده ها به نتیجه ای نرسیده و معلوم نیست تکلیف این عده و خانواده هایشان چیست.
در همین حال، این احتمال بین نزدیکان دستگیرشدگان مطرح است که پروژه جدید دستگیری و اتهام زدن به جوانان ایرانی فعال در اینترنت، کار گروه ناشناس موسوم به ارتش سایبری باشد که هرچند زمزمه تشکیل آن از سال ۸۴ مطرح بود، اما از چند ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و در واکنش به اعتراضات گسترده مردمی و فعالیت سایت های اینترنتی در سازماندهی حرکت های اعتراضی، با همین نام به صحنه آمد و به تلاش برای هک کردن سایت های مخالف با استفاده آشکار از امکانات مخابراتی و امنیتی دولتی پرداخت.
هرچند هنوز مشخص نیست که نسبت گروه موسوم به ارتش سایبری با مرکز مبارزه با جرایم سایبری سپاه و همچنین اداره کلی با وظایف مشابه در وزارت اطلاعات چیست، اما تاکنون شایعات متعددی در این باره مطرح بوده؛ به طوری که در سال ۱۳۸۸ مؤسسه «Defense Tech» که از مؤسسات نظامی و امنیتی ایالات متحده آمریکا است، ادعا کرد که بودجه این گروه در سال ۸۸ بالغ بر ۷۶ میلیون دلار بوده و تعداد نیروهای آن نیز تا رقم بیش از ۲۴۰۰ نفر و حتی ۱۲۰۰۰ نفر ذخیره تخمین زده شده است.
این در حالی است که برخی نیز معتقدند ارتش سایبری وجود خارجی ندارد و نیروهای سپاه و وزارت اطلاعات از این عنوان برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی و سوء استفاده از امکانات حکومتی برای سرکوب و قلع و قمع مخالفان بهره می گیرند. رصد و کنترل ایمیل ها و ارتباطات فعالان فضای مجازی، از جمله اقداماتی که به این گروه منتسب می شود، هرچند تاکنون جز در چند مورد هک که عمدتا ناشی از اشتباهات فنی مسئولان سایت ها بوده، اقدام خاصی در فضای مجازی از این مجموعه دیده نشده است.
اگرچه اغلب افراد بازداشت شده در این سه سال گفته اند بیشترین اطلاعاتی که از ایمیل ها و اطلاعات رد و بدل شده در فضای مجازی در بازجویی ها علیه افراد استفاده می شده، نه ناشی از توان دستگاه امنیتی، بلکه پس از گرفتن پسورد توسط تیم بازجویی و تخلیه ایمیل های افراد و یا بازجویی از افراد بازداشتی دیگر بوده است. در موارد بسیاری هم بازداشت شدگان تاکید کرده اند که تا زمانی که پسوردشان را به بازجوی خود نداده بودند، اطلاعات ویژه ای از محتویات ایمیل های آنان در اختیار تیم بازجویی قرار نداشته است.
به گزارش کلمه، در پاییز و زمستان سال ۸۹ نیز سپاه در پروژه ای به بازداشت جوانان شناخته شده تر در فضای سیاسی اقدام کرد که طول این بازداشت ها کوتاه بود و بر اساس گفته ی افراد بازداشت شده، اتهامات حول محور فعالیت آنان در فضای مجازی خصوصا در شبکه اجتماعی فیس بوک بوده است.
در بازجویی های جوانان بازداشت شده در آن برهه نیز بازجویان سپاه مدعی شده بودند که تیم ارتش سایبری به شناسایی فعالان پرداخته و بررسی ها مشخصا بر روی پست ها و نظرات فیس بوک آنان متمرکز بوده است. جوانان آزاد شده در آن برهه اظهار می داشتند که پرینت های فراوانی از صفحه فیس بوک آنها در پرونده وجود داشته و اتهامات بر اساس آن ها تفهیم می شده است. هرچند بسیاری از این پرینت ها نیز مربوط به نوشته های عمومی (public) افراد بوده است.
گفته می شود نهادهای امنیتی حاکمیت که در فضای مجازی فعال اند، تلاش زیادی دارند که علاوه بر هک و در صورت امکان ایجاد ویروس های مهاجم، رسانه های منتقد و فعالان جنبش سبز را مورد هجوم قرار دهند. اقدام اخیر برای پیگیری افراد به بهانه فعالیت اینترنتی را نیز می توان در همین راستا ارزیابی کرد.
 

Samstag, 23. Juni 2012

پخش گسترده «پیامک تحریم سه‌روزه خرید نان و شیر» در اعتراض به گرانی

 روزنامه رسالت از افزایش مداوم قیمت مواد غذایی در ایران خبر داده و روزنامه‌های شرق و دنیای اقتصاد نیز خبر پخش «پیامک تحریم سه‌روزه خرید نان و شیر» را مورد توجه قرار داده‌اند.

در حالی که روزنامه‌های ایران با محدودیت درباره انتشار اخبار اعتراضات مواجه هستند هر دو روزنامه دنیای اقتصاد و شرق متنی را که خبرگزاری ایسنا در نقد فراخوان «تحریم خرید شیر و نان به مدت سه روز» چاپ کرده منتشر کرده‌اند.

روزنامه شرق با اشاره به این که «افزایش قیمت برخی کالا‌ها و اقلام خوراکی که جزء مایحتاج ضروری مردم نیز محسوب می‌شوند این روز‌ها به نقل محافل عمومی و خانوادگی بدل شده و واکنش‌های مختلفی را نیز در پی داشته است» نوشته در روزهای اخیر «پیامکی میان برخی کاربران تلفن همراه رواج یافته مبنی بر نخریدن چند قلم کالای اساسی در فاصله ‌مشخص سه‌روزه، برای واکنش نشان دادن به افزایش قیمت آنها».

این روزنامه یادآوری کرده است که «طی یکی دو ماه گذشته قیمت برخی اقلام مانند نان و لبنیات با افزایش مواجه شده» و این افزایش قیمت‌ها به ویژه «افزایش قیمت نان» واکنش «برخی از مسئولان مانند رئیس مجلس و مراجع تقلید را نیز در پی داشته است».

این روزنامه پخش پیامک «تحریم خرید نان و شیر» را «واکنشی» در قبال گرانی‌ها توصیف کرده و نوشته است که واکنش مردم «این روز‌ها به شکل پیامکی دست به دست می‌شود و طلب می‌کند که برای چند روز هم که شده مردم از خرید نان و شیر خودداری کنند».

روزنامه شرق به نقل از یاداشت منتشر شده در خبرگزاری ایسنا نوشته است که «این واکنش را به فال نیک می‌توان گرفت و به دور از اغراض سیاسی و تحلیل‌های جناحی گفت که این پیامک‌‌ها‌‌ همان قصه هدفمند شدن یارانه‌هاست که نتیجه آن نه قطع مصرف، بلکه درست مصرف کردن است».

روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم، نیز از گران‌تر شدن «گوشت مرغ» خبر داده و نوشته که «مرغ کیلویی ۶۲۰۰ تومان شد».

این روزنامه با تاکید بر این که «دولت ۲۴ میلیارد دلار به تامین نهاده‌های تولید به ویژه کشاورزی اختصاص داد»، نوشته است که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در محافل رسمی کاهش قیمت را وعده داده بود، اما همچنان قیمت‌ها روند صعودی دارند و مرغ به کیلویی «۶۲۰۰ تومان» و «به گفته برخی مسئولان تا کیلویی ۷ هزار تومان» رسیده است.

Mittwoch, 20. Juni 2012

میت رامنی، رقیب انتخاباتی اوباما: اگر رئیس جمهور شوم برای حمله به ایران از کنگره اجازه نمی گیرم


 میت رامنی کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در یک برنامه تلویزیونی گفت: اگر رئیس جمهور شوم برای حمله به ایران از کنگره اجازه نمی گیرم.
به گزارش  انتخاب به نقل از نشریه اتلانتیک، وی گفت: من به شما اطمینان می دهم، اگر رئیس جمهور شوم، ایرانی ها هیچ تردیدی نخواهند داشت که من در صورت لزوم دست به حمله نظامی می زنم.
وی افزود: امریکا به مدت چندین دهه موفق به مقابله با شوروی شود. ایران نسبت به شوروی تهدید بسیار ضعیف تری برای امریکا محسوب می شود.
میت رامنی گفت: اگر امریکا مقداری هم از ایران هسته ای هراس داشته باشد، اما توانایی مقابله با این تهدید را دارد و دلیلی ندارد که من در این مورد به کسی گوش دهم.
به نوشته ی اتلانتیک، به عقیده رامنی، جنگ اخرین گزینه نیست و کنگره حق اظهار نظر در مورد حمله به ایران را ندارد.
به گفته ی رامنی، حمله مسئله ای است که رئیس جمهور می تواند همین فردا آن را عملی کند.
کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: معتقدم نیستم که ما برای آغاز جنگ باید اجازه ی خاصی بگیریم. رئیس جمهور خود این توانایی را دارد.
 

Sonntag, 17. Juni 2012

دبیر انجمن روان پزشکان ایران می‌گوید از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد

دبیر انجمن روان پزشکان ایران می‌گوید از هر چهار ایرانی یک نفر اختلال روانی دارد. نومیدی نسبت به آینده، عدم آگاهی از نشانه‌های اختلال روانی و بی‌توجهی به درمان از جمله دلایل افزایش تعداد بیماران به شمار می‌روند.
وزارت بهداشت و درمان ایران افزایش آمار آسیب‌ها و بیماری‌های روانی در ایران را تأیید کرده است. به گفته پرویز مظاهری، دبیر انجمن روان‌پزشکان ایران، آمار وزارت بهداشت حاکی از ابتلای نزدیک به ۲۲ تا ۲۵ درصد افراد جامعه ایران به اختلالات روانی است.

پرویز مظاهری در گفتگو با سایت "خبرآنلاین" با اشاره به این آمار تصریح کرد: «از هر ۴ ایرانی یک نفر مبتلا به اختلال روانی است.» وی در ادامه ضمن آنکه مشکلات روان‌پزشکی در جامعه را به کوه یخی تشبیه کرد که تنها نوک آن پیداست افزود: «مردم چون از انگ خوردن می ترسند به پزشک مراجعه نمی کنند. بنابراین این آمار وزارت بهداشت خوشبینانه است.»

دبیر انجمن روان‌پزشکان ایران در ادامه تصریح کرد که تنها حدود یک چهارم افرادی که به اختلال روانی دچار هستند برای درمان به روانکاو یا روان‌پزشک مراجعه می‌کنند و در میان آنها نیز تنها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد روند درمان بیماری خود را تا پایان پیگیری می‌کنند.

گروه بین المللی بحران به نتیجه مذاکرات هسته ای در مسکو خوش بین نیست

گروه بین المللی بحران، «آی سی جی»، در مقاله تحلیلی خود با اشاره به احتمال شکست مذاکرات مسکو و پیامدهای ناگوار آن برای ایران و گروه ۵ +۱ پیشنهاد می کند با رویکرد جدیدی این گفتگو ها را آغاز کنند.
تحلیل گران گروه بین المللی بحران معتقدند که آمریکا و اتحادیه اروپا امیدوارند تحریم ها ایران را به مصالحه و سازش وادار کند. در مقابل تهران هم به این امید است که بحران اقتصادی اروپا و ترس از پیامدهای افزایش تحریمها و نیز احتمال دادن امتیازهای بیشتر به جمهوری اسلامی پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بتواند به نفع ایران تمام شود.

اما به نوشته گروه بین المللی بحران هر دو این سناریوها با واقعیت مطابقت ندارد و اگر در مذاکرات مسکو معامله ای صورت نگیرد تنش ها بین دو طرف و خطر حمله اسرائیل
بیشتر خواهد شد.
علی واعظ تحلیلگر ارشد مسائل ایران در گروه بین المللی بحران می گوید گرچه نفس از سرگیری مذاکرات در استانبول پس از ۱۵ ماه تنش و بحران مثبت بود ولی این گفتگوها سبب ایجاد توهم و برداشتهای نادرست در هر دو طرف شد.
به گفته او در این گفتگوها طرفین بدنبال خرید وقت بودند و تلاش می کردند از بحرانی که می توانست به حمله نظامی اسرائیل منجر شود ، جلوگیری کنند.
به نوشته این مرکز تحقیقاتی، ایران منافع خودش را در بتعویق انداختن تحریم ها می دید و گروه ۱+ ۵ هم نگران بی ثباتی بیشتر در منطقه ، گرانتر شدن بهای نفت ، پیچیده تر شدن روند مقابله با بحران اقتصادی اروپا و انتخاب مجدد باراک اوباما بود.
«آی سی جی» می افزاید غرب تصور می کرد ایران زیر فشار تحریم ها و ترس از حمله اسرائیل پای میز مذاکره آمده و ایران فکر می کرد با افزایش حجم اورانیوم غنی شده و راه اندازی سایت فردو برگ برنده را در دست دارد.
هر دو طرف با اطمینان و اعتماد بنفس به بغداد رفتند. هیچ کدام حاضر به از دست دادن برگهای برنده خود نبودند و نشست بغداد این موضوع را نشان داد.
اکنون به نوشته گروه بین المللی بحران دو طرف باید آماده دادن امتیازهایی به یکدیگر باشند.
آی سی جی برای حل مناقشه هسته ای ایران پیشنهادی های مشخصی را مطرح کرده است:
- ادامه گفتگوها در سطحی پائین تر ولی طولانی مدت تر بجای مذاکرات کوتاه یکی دو روزه در سطح مقامات عالی .
- پایئن آوردن سطح خواسته ها از سوی هر دو طرف .
یکی از درخواستهای گروه ۵+۱ از ایران توقف فعالیت های هسته ای در مجتمع فردو است و ایران هم خواهان لغو تحریمهاست.
اما به باور تحلیل گران گروه بین المللی بحران در موقعیت فعلی کاهش جدی تحریمها محتمل نیست و در عین حال بعید است که ایران مجتمع هسته ای فردورا که تنها تاسیسات هسته ای مقاوم در برابر حملات اسرائیل است تعطیل کند.

این گروه تحقیقاتی می گوید در مقابل طرفین باید امتیازهایی جدی و ملموس به یکدیگر بدهند تا بتوان از پیامدهای ناگوار شکست مذاکرات اجتناب کرد.
به باور تحلیل گران ای سی جی ایران باید آماده دادن امتیازهایی باشد که بتواند بطور جدی و واقعی به نگرانیهای گروه ۵ +۱ در مورد گسترش سلاحهای کشتار جمعی از طرف ایران پاسخ بدهد.
تعلیق روند غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصدی ، تبدیل ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده به مواد قابل استفاده در تولید سوخت هسته ای ، توقف نصب دستگاههای سانتریفیوژ جدید در فردو ، استفاده از مجتمع فردو تنها برای اهداف تحقیقاتی و علمی وافزایش بازدید های سرزده بازرسان آژانس بین المللی انرژی قدمهای مشخصی است که به عقیده تحلیل گران آی سی جی ایران باید در مذاکرات پیش رو در مسکو بپذیرد .
از سوی دیگر آی سی جی می گوید گروه ۵ +۱ هم باید امتیارهایی بدهد که بطور واقعی به نگرانیهای ایران پاسخ می دهد.
پذیرش این اصل که ایران می تواند در داخل کشوردست به غنی سازی اورانیوم بزند ، خودداری از اعمال تحریم های بیشتر ، به تعویق انداختن اجرای کامل تحریم های تصویب شده برای یک دوره زمانی مشخص و یا تعلیق برخی از تحریم هایی که مراحل اجرایی آنها آغاز شد ه، به عقب انداختن تحریم کامل نفت ایران و کاستن از فشار ها به مشتریان نفت ایران، می تواند امتیازهای شش قدرت جهانی به ایران باشد.
به نوشته گروه بین المللی بحران مذاکرات مسکو ممکن است شکست بخورد و در آنزمان هدف جلوگیری از برداشتن قدمهای زیانبار از جمله حمله نظامی خواهد بود . اما پیش ازرسیدن به آن مرحله باید تا حد امکان کوشید تا اندک امیدی را که از گفتگوهای استانبول باقیمانده ، زنده نگاه داشت.

فراخوان پارلمان اروپا به رعایت حقوق اقلیت‌ها در ایران

پارلمان اروپا با صدور یک قطعنامه، مقامات ایرانی را به رفتار عادلانه با اقلیت‌های قومی و مذهبی فراخواند. در این قطعنامه از سرکوب فعالیت‌های مسالمت‌آمیز اقلیت‌ها در جمهوری اسلامی و نقض حقوقی آنها به شدت انتقاد شده است.
پایگاه خبری پارلمان اروپا در روز جمعه (۱۵ ژوئن/۲۶ خرداد) مفاد قطعنامه‌ای در مورد حقوق اقلیت‌ها در ایران را منتشر کرده است. این قطعنامه با استناد به شواهد مندرج در قطعنامه کمیته حقوق بشر سازمان ملل و گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در ماه نوامبر سال ۲۰۱۱ تهیه و صادر شده است.
این قطعنامه از آذری‌ها، کردها، عرب‌ها و بلوچ‌ها به عنوان قربانیان نقض حقوق بشر در ایران یاد کرده و از جمله خواستار بازنگری در حکم اعدام شش نفر از شهروندان عرب اهوازی شده است.
پارلمان اروپا در این قطعنامه به نقض حقوق اولیه این اقلیت‌ها در تکلم به زبان مادری یا سرکوب تجمع‌ها و سلب حق تشکل و آزادی بیان آنها اعتراض کرده است.
در بخشی از این قطعنامه آمده که قوانین ایران تنها زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان را به رسمیت می‌شناسد و در کنار پیگرد و آزار بهاییان و دراویش، نسبت به سنی‌های این کشور اعمال تبعیض می‌کند.

قطعنامه یادآور شده که تساوی حقوق و فرصت برای همه در قانون اساسی ایران پیش‌بینی شده اما فرصت‌های تحصیلی یا شغلی از کسانی چون بهاییان دریغ می‌شود. در این قطعنامه آمده که ایران در نقض حقوق اقلیت‌ها، حتی به اصول قانون اساسی خود نیز پایبندی نشان نمی‌دهد.
این قطعنامه تاکید کرده که نقض حقوق انسانی و مدنی اقلیت‌های قومی، بخشی از نقض عمومی حقوق بشر در ایران است. در ادامه به افزایش مجازات اعدام ‌و از جمله اعدام نوجوانان در ایران اشاره شده که در پاره‌ای موارد برای ساده‌ترین جرایم اعمال می‌شوند.
پارلمان اروپا از مقامات جمهوری اسلامی خواسته به پیمان‌نامه‌های بین‌المللی در مورد حقوق اقلیت‌ها احترام بگذارند و جلوی تبعیض و ستم در قبال عرب‌ها، کردها، ترکمن‌ها، بهاییان، آذری‌ها یا بلوچ‌ها را بگیرند.
این قطعنامه جمهوری اسلامی را به توقف آزار و شکنجه اقلیت‌های زندانی فراخوانده و حق درمان یا حق داشتن وکیل را نیز از حقوق اولیه آنها دانسته است.
در بخش دیگری از این قطعنامه، نام شش زندانی عرب اهوازی ذکر شده که به اعدام محکوم شده‌اند. پارلمان اروپا خواستار آن شده که این شش نفر در دادگاهی با هنجارهای بین‌المللی محاکمه شوند و مجازات اعدام آنها را تهدید نکند.
پارلمان اروپا تصریح کرده که حکومت ایران به سرکوب کنشگران اقلیت‌های قومی و مذهبی می پردازد، آنها را آزار می‌دهد و به بهانه "توزیع مواد مخدر" یا "محاربه" محکوم به اعدام می‌سازد.
در بند شش این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواسته شده که امکان سفر کارشناسان مستقل سازمان ملل در امور نژادپرستی و بیگانه‌ستیزی به ایران را فراهم سازد تا آنها بتوانند از نزدیک شرایط اقلیت‌های قومی و مذهبی در این کشور را مشاهده و مستند کنند.

Samstag, 16. Juni 2012

روزنامه آلمانی: احمدی‌نژاد در سال ۹۲ از سیاست کناره‌گیری می‌کند

روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینن زونتاگس‌تسایتونگ" می‌نویسد، رئیس جمهور ایران در گفت‌وگو با این روزنامه اعلام کرده است، در پایان دوره دوم ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) از سیاست کناره‌گیری خواهد کرد.
بر پایه گزارش خبرگزاری آلمان، محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ با این روزنامه که قرار است روز یکشنبه (۲۸ خرداد/ ۱۷ ژوئن) منتشر شود گفته است، ۸ سال "کافی است" و قصد دارد پس از این دوره "به حوزه علمی بازگردد."
احمدی‌نژاد که در سال ۱۳۷۶ مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی و برنامه‌ریزی حمل و نقل ترافیک دریافت کرد به روزنامه "فرانکفورتر آلگماینن زونتاگس‌تسایتونگ" گفت‌: «ممکن است در دانشگاه وارد فعالیت‌های سیاسی شوم، اما قصد ندارم هیچ حزب سیاسی یا گروهی را تأسیس کنم.»
رئیس جمهور ۵۵ ساله ایران که از سال ۱۳۸۴ و برای دو دوره مقام ریاست جمهوری ایران را در دست دارد طبق قانون اساسی ایران حق ندارد خود را برای دوره سوم نامزد این مقام کند. وی در این مصاحبه گفت، قصد ندارد مانند ولادیمیر پوتین، رئيس جمهور روسیه پس از مدتی دوباره وارد عرصه ریاست جمهوری شود.

استقرار ایست ثابت پلیس در مجاورت دانشگاه تهران

سه هفته مانده به سالگرد حمله كوى دانشگاه تهران در هجدهم تيرماه، رئيس دانشگاه تهران از استقرار يك ايست ثابت پليس در مجاورت دانشگاه تهران خبر داد و علت آن را ايجاد امنيت بيشتر اعلام كرد.اين در حالى است كه دانشجويان اين دانشگاه خاطره خوبى از حضور پليس در كنار دانشجويان ندارند و علاوه بر خاطره حمله خوابگاه دانشجويى، در اعتراضات سال ۸۸ و پس از آن نيز پليس همواره جانبدار لباس شخصى ها بوده و دانشجويان از آن آسيب ديده اند.فرهاد رهبر با اشاره به حادثه زورگيرى از يك دانشجو در در مقابل درب خوابگاه قدس دانشگاه تهران، گفت: كلانترى منطقه، موضوع زورگيرى از يك دانشجوى دانشگاه تهران را بررسى كرده است و قرار شد يك ايست ثابت براى امنيت بيشتر در آنجا قرار دهد.وى از زمان استقرار اين ايست ثابت نيز ابراز بى اطلاعى كرد و اعلام نظر درباره آن را به پليس ارجاع داد.اين در حالى است كه دانشگاه ها در حال حاضر در فصل امتحانات قرار دارند و حجم ترددها به دانشگاه در اين روزها به نسبت كمتر از ايام ديگر سال است.
تكميل خبر:
ساعتى پس از مصاحبه رئيس دانشگاه تهران و اعلام استقرار ايست ثابت پليس در مجاورت اين دانشگاه، اعلام شد كه دانشجويان دانشگاه صنعتى شريف هم با نيروهاى پليس همسايه خواهند شد تا احتمال سياسى بودن اين كار، پررنگ تر شود.بر اساس گزارش ها، همزمان با اجراى طرح برخورد با معتادان تابلو و مزاحمان در اطراف دانشگاه صنعتى شريف و خوابگاههاى آن، ايستگاههاى پليس به منظور حمايت از دانشجويان و تامين امنيت مناطق تردد آنها راه اندازى مى شود.سه ايستگاه پليس در مسير خوابگاه تا دانشگاه و اطراف دانشگاه صنعتى شريف در حال استقرار و راه اندازى است تا امنيت دانشجويان براى تردد در مسير خوابگاه تا كلاس درس تامين شود. اين ايستگاهها داراى پليس موتورسوار خواهد بود و در صورت نيز ماموران با تخلفات و افراد مزاحم دانشجويان برخورد مى كنند. به گفته مسئولان پليس پايتخت، بزودى ماموران در ايستگاههاى مورد نظر مستقر مى شوند.

لغو امتحانات و ضرب و شتم دانشجویان در پی تجمع اعتراضی در دانشکده نفت اهواز + فیلم

دانشکده نفت اهواز در روزهای اخیر شاهد تجمع های دانشجویی، اعتصاب غذا و ضرب و شتم دانشجویان به همراه عدم شرکت در امتحانات در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولین دانشکده بود.

به گزارش دانشجونیوز، چندی پیش اعضای شورای صنفی دانشکده نفت اهواز به دلیل افزایش محدودیت ها بر دانشجویان توسط مسئولین دانشکده و لغو چند مراسم دانشجویی بدون ارائه هیچ گونه دلیلی، از سمت خود استعفا دادند.

در پی این تصمیم، ٣٠٠ تن از دانشجویان در شب ٢٢ خرداد در جلوی دفتر معاونت دانشجویی دانشکده تجمع کرده و خواستار رسیدگی و پاسخگویی مسئولین شدند. عدم پاسخگویی آقای موسوی، معاونت دانشجویی، و عکسبرداری وی از دانشجویان موجب شد تا دانشجویان در روزهای بعد نیز به تجمع های اعتراضی خود ادامه دهند. روز ٢٣ خرداد نیز اعتراض دانشجویان ادامه داشته و تعداد دانشجویان تجمع کننده نیز افزایش یافت.

نامه سناتورهای آمریکایی به باراک اوباما : در صورتی که ایران در گفتگوی پیش رو در روسیه با سه مورد موافقت نکند، به مذاکرات خاتمه داده شود

مجله فارن پالیسی یا سیاست خارجی آمریکا روز جمعه (۲۶ خرداد ۱۳۹۱) خبر از نامه ۴۴ سناتور آمریکایی به باراک اوباما، رییس جمهور این کشور داده است. بر اساس این گزارش، سناتورها از آقای اوباما خواسته اند در صورتی که ایران در گفتگوی پیش رو در روسیه با سه مورد موافقت نکند، به مذاکرات خاتمه داده شود.
در این نامه که سناتورهایی از هر دو جناح دموکرات و جمهوری خواه آنرا امضاء کرده اند، آمده است: "زمان از آن گذشته است که ایرانی ها قدم هایی بردارند که به جامعه بین المللی ثابت کنند اهداف برنامه هسته ای شان، آنطور که می گویند، کاملا صلح آمیز است. در حالی که ایران این قدم ها را برنداشته است، باید اینگونه نتیجه گیری کرد که تهران در حالی که به سمت تولید سلاح های هسته ای پیش می رود، از این گفتگوها به عنوان پوششی برای خرید زمان استفاده می کند. ما می دانیم شما هم با ما هم عقیده هستید که نباید به ایران اجازه داد به اینگونه توانایی ها دست یابد."
این نامه توسط رابرت منندز، سناتور دموکرات از ایالت نیوجرسی و روی بلانت، سناتور جمهوری خواه ایالت میزوری تهیه شده است.
این سناتورها در ادامه نامه خود گفته اند برای اینکه بتوان ادامه گفتگوها را با ایران توجیه کرد، ایران باید دست کم با سه موضوع موافقت کند.
اول اینکه تاسسیات فردو در نزدیکی قم را تعطیل کند. دوم، تمامی غنی سازی بالای ۵ درصد را متوقف کند و در نهایت، همه اورانیوم بالای ۵ درصدی را که در اختیار دارد، به خارج از کشور انتقال دهد.
آنها در ادامه به دیدار ایران با کشورهای ۵+۱ در بغداد اشاره کرده اند و نوشته اند: " ما می دانیم که این همان درخواست هایی است که در دیدار بغداد کشورهای ۵+۱ مطرح کردند. اگر ایران با این اقدام ها موافقت کرده بود و آنها را به اجرا گذاشته بود، این نشانه ای به تعهدش در مذاکرات بود. در آنصورت این امکان وجود داشت که ادامه گفتگوها ورای مسکو را بتوان توجیه کرد."
همچنین آنها از باراک اوباما خواستند تحریم های اخیر آمریکا علیه خرید نفت ایران از سوی دیگر کشورها را کاهش ندهد و یا به تاخیر نیندازد.
آنها نوشته اند تنها در حالتی می‌توان به نتایج دیپلماتیک دست یافت که ایران احساس کند تحریم ها "دائمی و فلج کننده" هستند.
آنها اینگونه ادامه داده اند: "از سوی دیگر، اگر در پی دیدارها در مسکو موافقت های محسوسی به دست نرسد، ما به شما اصرار می کنیم در مورد فایده گفتگوهای بیشتر در این مقطع از زمان، تجدید نظر کنید و در ازاء تمرکز خود را بر این بگذارید که با تحریم های بیشتر و مطرح گزینه نظامی، فشارها را به طور جدی بر دولت ایران افزایش دهید."
یک دستیار ارشد در سنای آمریکا که نامش ذکر نشده، به مجله فارن پالیسی گفت: "پیام این نامه این است که صبر و تحمل کنگره درباره دیدارهایی که نتیجه بخش نیستند به پایان خود نزدیک می شود. به ایرانی ها همه گونه فرصت داده شده است تا نیت مثبت خود را در این زمینه نشان دهند و از لبه پرتگاه به عقب بروند. آنها در مقابل به فعالیت های هسته ای خود ادامه داده اند و ما همچنان از آنها می خواهیم یک بار دیگر به میز مذاکره بیایند. این کار را نمی توان ادامه داد."

Freitag, 15. Juni 2012

یورش به مجتمع های مسکونی اندیشه کرج و تخریب اموال شخصی مردم به بهانه برچیدن دیش ها

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" یورش نیروهای انتظامی به مجتمع های مسکونی مردم و تخریب اموال شخصی آنها.
روز پنجشنبه 25 خرداد ماه حوالی ساعت 11:00 تعداد زیادی از نیروهای انتظامی مجتمع های مسکونی اندیشه فاز3 کیان تایر و مجتمع دانشگاه هوایی واحد 45 وحشیانه یورش بردند و دیش های گیرنده ماهواره را که بر بام ها منازل آنها نصب شده بود تخریب کردند.تخریب دیش ماهواره ها با ایجاد فضای رعب و وحشت همراه بود.
یورشهای وحشیانه نیروهای بسیج و انتظامی با اعتراض شدید مردم مواجه گردید که پس از اینکه اعتراضات به اوج خود رسید . این نیروها وحشت زده منطقه را ترک کردند

بازداشت چند ساعته و تهدید محمد نوری زاد

صبح روز پنج شنبه، محمد نوریزاد، توسط عده ای بازداشت و پس از ساعت ها نگهداری در یک انفرادی، ساعت یازده و نیم شب در یکی از خیابان های تهران رها شد.
به گزارش کلمه، صبح روز پنج شنبه، محمد نوریزاد، جهادگر و مستندساز منتقد در یکی از خیابان های تهران، توسط عده ای بازداشت و پس از ساعت ها نگهداری در یک انفرادی در محلی نامعلوم ساعت یازده و نیم شب در یکی از خیابان های تهران رها شد.
راوی روایت فتح شهید آوینی طی یک سال اخیر بارها با تهدیدهای مستقیم، غیر مستقیم، علنی و غیرعلنی ماموران روبرو شد اما اراده اش بر ادامه ی نوشته های انتقادی و نامه های افشاگرانه ادامه یافت.
وی در گفتگوهایی با سایت کلمه نیز به افشاگری هایی از آنچه دیده بود و می دانست پرداخت. کلمه به محض دریافت اطلاعات تکمیلی از اینکه در این بیش از ۱۲ ساعت بر نوریزاد چه گذشته است آن را در اختیار خوانندگان خواهد گذاشت.
همچنین متن زیر توسط یکی از خوانندگان که شاهد ماجرای بازداشت این نویسنده و روزنامه نگار بوده در اختیار کلمه قرار گرفته است:
ساعت ده صبح روز پنجشنبه بیست و پنج خرداد پشت چراغ قرمز فرمانیه – کامرانیه منتظر سبز شدن چراغ بودم که ناگهان دیدم هفت هشت نفر با شتاب به سر وقت یک اتومبیل پراید رفتند و مردی را از آن بیرون کشیدند. او را شناختم. برای لحظه ای نگاهم با نگاهش تلاقی کرد. در حالی که از پشت به دستش دستبند می زدند به صورت من نگریست. تبسمی کرد و با صدای نسبتا بلند خودش را به من معرفی کرد: نوری زاد.
یکی که ظاهرا حکم سرتیم مهاجمین را داشت به نوری زاد غرید که اگر یک باردیگر دهانت را باز کنی دندان هایت را توی دهانت می ریزم.
اورا برسر جوی رو به دیوار نشاندند. چراغ سبز شده بود و من بناچار باید به راه می افتادم . درآخرین نگاه دیدم که او به یکی از مهاجمین گفت: ازجیب من پول در بیاورید و کرایه این بنده خدا را بدهید. نوری زاد را سوار یک اتومبیل پژو یشمی رنگ کردند. تنها توانستم از آینه شماره اش را به ذهن بسپرم و روی برگه ای بنویسم: ۲۲ ۹۱۶ ل ۳۳
خدا می داند نوری زاد اکنون کجاست. مهاجمینی که من دیدم منتظر یک بهانه کوچک بودند تا همانجا جلوی چشم همه دل وروده نوری زاد را بیرون بریزند.
خدایا خودت پشت و پناهش باش
“یک شاهد ماجرا که شهامت نام بردن اسم خود را ندارد”

فراخوان هنرمندان آلمان در حمایت از شاهین نجفی

هنرمند آلمانی فراخوانی در همبستگی با شاهین نجفی را امضا کرده و از سیاستمداران و اذهان عمومی خواسته‌اند این خواننده رپ ایرانی را حمایت کنند. این فراخوان در سایت «آکادمی برای هنر» منتشر شده است.
در فراخوانی که ۵۰ هنرمند آلمانی منتشر کرده‌اند آمده است که شاهین نجفی از ترس جان در مخفیگاه بسر می‌برد زیرا روحانیون ایران فتوای قتل او را صادر کرده‌اند.
آن‌ها شجاعت شاهین نجفی را تحسین کرد‌ه‌اند و نوشته‌اند که هنر دخالت‌گرانه او نباید مرعوب شود: «آزادی هنری بخشی از موازین جهانی حقوق بشر است و تهدید به مرگ هنرمندان، به معنای مرگ این آزادی است.»
از مبتکران این فراخوان رئيس آکادمی هنر، کلاوس اشتک است و پای آن را چهره‌های معتبر هنری و ادبی از جمله گونترگراس، نویسنده سرشناس آلمان، فولکر شلندورف، کارگردان، و اودو لیندبرگ، خواننده راک مشهور آلمانی، امضا کرده‌اند.
شاهین نجفی مخفی، اما همچنان موضوع روز
شاهین نجفی با اجرای ترانه «نقی» چندین هفته است در مرکز توجه افکار عمومی قرار گرفته است. او اکنون تحت مراقبت پلیس آلمان در محلی نامعلوم بسر می‌برد.
ترانه‌ی "نقی" که نقدی طنزآمیز از اوضاع اجتماعی و سیاسی ایران است، اوایل ماه مه منتشر شد و جنجال بسیار برپا کرد. سایت‌های گوناگون فتوایی از آیت‌الله صافی گلپایگانی را منتشر کردند، که برای "جسارت‌کنندگان به امام نقی" حکم "ارتداد" صادر کرده بود و برخی از سایت‌های حامی جمهوری اسلامی، از جمله "فارس نیوز" این فتوی را به شاهین نجفی مربوط دانستند.
هرچند ترانه‌ی شاهین نجفی حدود دو هفته پس از فتوای آیت‌الله صافی منتشر شده بود، اما گروهی از "افسران جنگ نرم" و فعالان حزب‌اللهی با استناد به فتوای مزبور، خواستار قتل شاهین نجفی شدند. سایت‌های حکومتی «نقی» را از مصادیق روشن "ارتداد" خواندند و گروهی از روحانیون از جمله جعفر سبحانی تبریزی، لطف‌الله صافی تبریزی، محمدعلی علوی گرگانی، ناصر مکارم شیرازی، مسلم ملکوتی و حسین نوری همدانی حکم ارتداد او را صادر کردند.

شاهین نجفی در حال حاضر در مکانی مخفی زندگی می‌کند و از سوی پلیس آلمان محافظت می‌شود. او در آخرین مصاحبه‌ خود تاکید کرده که علیرغم تهدیدها در آینده نیز به ساختن ترانه‌های انتقادی ادامه می‌‌دهد و حتی اجرای یک سلسله کنسرت را در برنامه خود گذاشته است.

Dienstag, 12. Juni 2012

عکس / کمین نیروی انتطامی و گشت ارشاد حکومت نیمه طالبانی (اگر زورشان میرسید تمام طالبانی میشدند) در مقابل برچ میلاد برای مزاحمت و آزار زنانی که میخواستند به یک "کنسرت" بروند (دوشنبه)





آمریکا هفت کشور را از تحریم های ایران معاف کرد

دولت آمریکا هفت کشور را به خاطر کاهش واردات نفت ایران از عواقب تحریم های اقتصادی علیه این کشور معاف کرده است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفت که این معافیت ها به هند، کره جنوبی، مالزی، آفریقای جنوبی، سریلانکا، تایوان و ترکیه تعلق می گیرد.
براساس قانونی که در ماه دسامبر در آمریکا امضا شد، کشورهای جهان تا روز ۲۸ ژوئن وقت دارند واردات نفت خود از ایران را تا حدود زیادی کاهش دهند یا در غیر این صورت از دسترسی به نظام مالی آمریکا محروم شوند.
هدف از این کار افزایش فشار بر ایران برای توقف برنامه غنی سازی اورانیوم است.
واشنگتن و متحدان آن معتقدند که تهران به طور مخفیانه برای ساختن سلاح اتمی تلاش می کند، ادعایی که ایران قویا رد می کند.
خانم کلینتون گفت که تازه ترین معافیت ها ثابت می کند که تحریم موثر است.
او در بیانیه ای نوشت: "کاهش فروش نفت، پیامی قاطعانه برای رهبران ایران به همراه دارد؛ تا زمانی که برای رفع نگرانی های جامعه جهانی گام های مشخص برندارند همچنان با انزوا و فشار بیشتر روبرو خواهند بود."
فشار بر چینآمریکا در ماه مارس به خاطر کاهش واردات نفت از ایران، به ژاپن و ۱۰ کشور اتحادیه اروپا معافیت اعطا کرد.
خبرنگاران می گویند که تازه ترین اقدام باعث فشار بر چین، بزرگترین مشتری نفت ایران، می شود تا از واردات خود بکاهد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مقام های آمریکایی گفته اند که واشنگتن بر سر مساله در حال گفتگو با پکن است.
آمریکا می گوید که صادرات نفت ایران از دو و نیم میلیون بشکه در روز در سال گذشته به روزانه ۱.۲ تا ۱.۸ میلیون بشکه در مقطع حاضر افت کرده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته گفت که گفتگوهای وین با هدف دسترسی بیشتر به مراکز اتمی ایران بدون حصول پیشرفت پایان یافته است.
دور تازه مذاکرات میان ایران و شش قدرت جهان – آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان – قرار است هفته آینده در مسکو برگزار شود.
تهران اصرار می ورزد که برنامه اتمی اش برای مقاصد صلح آمیز است.

Montag, 11. Juni 2012

جمهوری اسلامی از چین شلاق و تازیانه تعلیم وارد می‌کند

روزنامه جام‌جم فهرستی از مهم‌ترین کالاهای وارداتی از چین به ایران را منتشر کرده که «سنگ قبر»٬ «قلاب ماهیگیری»٬ «چکش و پتک»٬ «سیم خاردار، پیچ و پونز» و «عصا، شلاق و تازیانه تعلیم» از آن جمله است.

در گزارش این روزنامه که روز دوشنبه (۲۲ خرداد) منتشر شده٬ از «تیغه برف پاک کن»٬ «تیغ سلمانی»٬ «سنجاق سر و سنجاق فردهنده مو»٬ «دکمه» و «کراوات و پاپیون» به عنوان دیگر کالاهای وارداتی ایران از چین نام برده شده است.

«انواع زیپ»٬ «مانکن خیاطی»٬ «کچاپ و انواع سس گوجه فرنگی»٬ «پرتقال»٬ «لوبیا قرمز، گریپ فروت، سیر و نخود فرنگی غلاف​دار» و «پیپ و چوب سیگار» از دیگر کالاهای وارداتی از چین به ایران محسوب می‌شود.

آن‌طور که این روزنامه گزارش کرده است٬ «تراز بنایی» و «شبرنگ»٬ «مرجان، کاسه لاک پشت و استخوان»٬ «ماهی‌های تزئینی آب شیرین و حیوانات زنده»٬‌ «بامبو»٬ «کتاب» و «قاب عکس» نیز در فهرست کالاهای وارداتی از چین به ایران قرار دارد.

در این گزارش همچنین به میزان و ارزش برخی از این کالاهای وارداتی اشاره شده است.

چین یکی از مهم‌ترین شرکای اقتصادی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که واردات کالا از این کشور در سال‌های اخیر منجر به ورشکسته شدن بسیاری از کارگاه‌های تولیدی در ایران شده است.

رویترز : «توانایی مالی حکومت ایران به شدت کاهش یافته است»

خبرگزاری رويترز مطلبی در مورد تاثير تحريم ها بر اقتصاد ايران منتشر کرده است. خلاصه ای از آن به شرح زير است:

تحت تاثير کاهش بهای نفت در بازار جهانی و تشديد تحريم های خارجی عليه ايران، توانايی مالی حکومت به شدت کاهش يافته و همزمان با افزايش بهای کالاهای مصرفی و تشديد تورم مردم آن کشور از نظر اقتصادی تحت فشارهای بيشتری قرار می گيرند.

تحريم های آمريکا و اتحاديه اروپا فروش نفت، حمل و نقل و پرداخت مبالغ مربوط به معاملات نفتی ايران را بسيار دشوار کرده اند. صادرات نفت ايران به پايين ترين ميزان خود طی بيست سال گذشته تنزل يافته و تحت تاثير اين وضعيت دولت برای اداره امور کشور که به شدت به درآمد نفت وابسته است با مشکلات بيشتری روبرو می شود.

ميزان صادرات نفت ايران طی يک سال اخير حدود ۶۰۰ هزار بشکه کاهش يافته و انتظار می رود که پس از آغاز تحريم نفت ايران توسط اتحاديه اروپا که از اول ماه ژوئيه به اجرا درخواهد آمد اين کاهش صادرات بيشتر شود. تخمين زده می شود که تحت تاثير کاهش صادرات نفت حکومت ايران حدود ۱۰ ميليارد دلار از درآمد ارزی خود را از دست داده است.

علاوه بر اين کاهش بهای نفت در بازار جهانی به زير ۱۰۰ دلار برای هر بشکه نيز از درآمد ايران خواهد کاست.

مهدی ورزی از کارشناسان سابق شرکت ملی نفت ايران به خبرگزاری رويترز می گويد:« شرايط کنونی يک جنگ اقتصادی تمام عيار است. ايران از شبکه ارتباطات مالی و بانکی بين المللی محروم شده و به مرور تاثير اين تحريم ها بيشتر می شوند. به نظر می رسد که ايران به نسبت گذشته برای مذاکره تمايل و آمادگی بيشتری دارد و غرب با پيشنهاد شروط و امتيازات مناسب بايد از اين موقعيت برای پايان دادن به يک بحران قديمی استفاده کند.»

برخی از کارشناسان و ديپلمات های می گويند که ايران ممکن است در آستانه دور آينده مذاکرات هسته ای که در روزهای هيجدهم و نوزدهم ماه ژوئن در مسکو برگزار خواهد شد، با بازرسی های بيشتر و همه جانبه تر آژانس بين المللی انرژی اتمی موافقت کند.

محاسبات بسيار ساده نشان می دهد که در صورت تداوم کاهش صادرات نفت ايران اين کشور برای تامين بودجه خود به قيمت بالاتر نفت احتياج خواهد داشت. طبق ارزيابی های صندوق بين المللی پول ، ايران برای تامين بودجه خود که حدود ۴۶۰ ميليارد دلار تعيين شده به فروش نفت با بهای ۱۱۷ دلار برای هر بشکه نياز دارد.

خبرگزاری رويترز می نويسد که مقامات وزارت نفت ايران معترف اند که تحريم های خارجی باعث کاهش صادرات نفت آن کشور شده است. ولی تاکيد می کنند که ايران برای مقابله و يا دور زدن تحريم ها تجربيات فراوانی دارد و کاهش حدی از درآمد نفت اين کشور را فلج نخواهد کرد.

مردم زير فشار افزايش قيمت ها و تورم

ايران طی دهه های گذشته همواره با حدی از تحريم های خارجی روبرو بوده و اقتصاد و مردم آن کشور به اين وضعيت عادت کرده اند. اما در يک سال اخير نشانه های زيادی ديده می شود که مردم عادی کشور بيش از هر مقطع ديگری در گذشته تحت فشار قرار دارند. بهای کالاهای مصرفی و تورم طی شش ماهه گذشته به شدت افزايش يافته است.

رقم رسمی تورم در ايران حدود بيست درصد اعلام شده ولی کارشناسان مستقل می گويند که قيمت کالاهای اساسی بسيار بيشتر از اين رقم افزايش يافته است. در عين حال از سال گذشته طرح موسوم به هدفمند کردن يارانه ها توسط دولت به اجرا گذاشته شده و سوبسيد بسياری از کالاها و خدمات اساسی قطع شده و يا کاهش يافته اند.

در ماه فوريه ارزش برابری ريال در برابر دلار حدود ۵۰ درصد کاهش يافت. در حال حاضر در بازار آزاد بهای هر دلار برابر با ۱۷ هزار و ۸۰۰ ريال و نرخ رسمی آن حدود ۱۲ هزار و ۲۰۰ ريال است. هر چند بهای بنزين و گازوييل در بازار داخلی ايران ثابت باقی مانده ولی بهای حمل و نقل عمومی و کرايه تاکسی به شکل چشمگيری افزايش يافته است.

بسياری از موسسات اقتصادی کوچک و متوسط که در عرصه واردات کالا فعال هستند از کاهش نرخ برابری ريال و محدوديت های مربوط به معاملات بانکی در خارج به شدت آسيب ديده اند.

برخی از آنها می گويند که دولت ايران به آنها گفته است تا به جای اروپا با چين معامله کنند ولی اين تغيير نيز نتوانسته است نگرانی های اکثر تجار کوچک و متوسط را برطرف کند. آنها می گويند که اگر تحريم ها ادامه يابند بسياری از اين موسسات تجاری ورشکست خواهند شد.

تعداد زيادی از شرکت های بزرگ نفتی اروپايی خريد نفت ايران را متوقف کرده و سايرين نيز از ميزان معاملات خود کاسته اند . ايران اميدوار بود که دو اقتصاد رو به رشد چين و هند که به شدت به انرژی نيازمند هستند بتوانند جای خالی مشتريان اروپايی را پر کنند ولی ظاهرا چنين نشده است.

کارشناسان غربی بازار نفت می گويند که چين و هند ميزان واردات خود از ايران را افزايش نداده اند ولی اظهار نظر دقيق در اين مورد بسيار دشوار است چون ايران آگاهانه اطلاعات مربوط به معاملات خود با ايران را منتشر نمی کنند.

از ماه آوريل ايران با خاموش کردن سيستم رديابی در نفت کش های خود عملا مقصد اين محموله ها را پنهان نگاه می دارد. اما شمارش ميزان نفتکش های ايران که در ماههای اخير به چين ، هند، ژاپن و کره جنوبی رسيده است نشان می دهد در سال جاری ميلادی مجموع صادرات نفت ايران به اين چهار کشور حدود ۳۵۰ هزار بشکه در روز کاهش يافته است.

ايران علاوه بر ضرر ناشی از کاهش صادرات، نفت خود را به بهای ارزانتری می فروشد و اين عاملی ديگر در کاهش درآمد ارزی ايران است. اوايل سال جاری برای مدتی بهای نفت از مرز ۱۱۵ دلار عبور کرد ولی در هفته های اخير مجددا شاهد کاهش بهای نفت بوده ايم.

برخی از ارزيابی ها حاکی از آن است که از ماه ژوييه حدود ۱۵۰ هزار بشکه ديگر از صادرات روزانه نفت ايران کاسته خواهد شد و آژانس بين المللی انرژی پيش بينی می کند که احتمالا ميزان صادرات نفت ايران به نصف حجم سال گذشته يعنی حدود يک ميليون بشکه در روز کاهش خواهد يافت.

طبق آمارهای سازمان اوپک نيز حجم صادرات نفت ايران طی سال جاری ميلادی ممکن است تا مرز ۴۰ درصد کاهش يافته و در مجموع برای کل امسال به حدود ۴۴ ميليارد بشکه برسد.
بنابراين بايد انتظار داشت که در ماههای آينده و به خصوص پس از آغاز تحريم نفت ايران توسط اتحاديه اروپا، دولت ايران تحت تاثير کاهش شديد درآمدهای ارزی خود از ميزان هزينه ها و يا به عبارتی از حجم بودجه خود بکاهد.

نیروی انتظامی بالاخره مانع اجرای کنسرت برج میلاد به علت بد حجابی شد

کنسرت مازیار فلاحی، خواننده پاپ که قرار بود ساعت 18 امروز برگزار شود به علت بدحجابی برخی از شرکت کنندگان در این کنسرت لغو شد.
دقایقی قبل ماموران پلیس پایتخت از اجرای کنسرت مازیار فلاحی که قرار بود در ساعت 18 برگزار شود به علت حضور افراد بدحجاب در این کنسرت جلوگیری کرده و برخی از افرادی که با حجاب های زننده در این کنسرت حاضر شده بودند توسط گشت ارشاد منتقل شدند.
گفتنی است چندی قبل نیز 80 غرفه نمایشگاه صنایع غذایی به علت بدحجابی افراد حاضر در نمایشگاه و برخی غرفه داران پلمب شده بود.
روز گذشته سردار بهمن کارگر، معاون اجتماعی نیروی انتظامی از برخورد با جشن ها و جشنواره هایی که در آن موازین اخلاقی رعایت نشود، خبر داده بود.

6 میلیارد تومان دیگر برای سرکوب آزادی انتخاب پوشش

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری معتقد است که با برخوردهای سلبی نمی‌توان مشکل بدحجابی را برطرف کرد؛ وی با اشاره به اقدامات مختلف سازمان متبوعش برای فرهنگ سازی حجاب از اختصاص 6 میلیارد تومان اعتبار برای این کار خبر می‌دهد.
مجتهد زاده ، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در‌خصوص اقدامات این مرکز در رابطه با نهادینه سازی و ترویج حجاب و عفاف اظهار می‌کند: مرکز امور زنان و خانواده برای نهادینه سازی و ترویج حجاب و عفاف در جامعه برنامه‌های متعددی از جمله توسعه صنعت فرهنگی تولید و عرضه محصولات مرتبط با حجاب و عفاف در کشور و معرفی آن در سطح جهانی دارد.