خوشآمدگويي به سبك «ايرانسل» در جزيره «ابوموسي» واكنش مجلس را برانگيخت. ديروز شتاب نمايندگان براي بررسي لايحه بودجه سال 1391 هم باعث نشد ارسال پيامكهايي از سوي اپراتور ايرانسل در ابوموسي مبني بر خوشامدگويي به كشور امارات ناديده گرفته شود. نمايندگان مجلس در دو مورد جداگانه با واكنش به اين مساله نسبت به اين اقدام اعتراض كرده و خواستار برخورد با عاملان اين اقدام در صورت تعمديبودن آن شدند.
در اولين مورد «شريف حسيني» نماينده اهواز در تذكري شفاهي در صحن علني مجلس با اشاره به اين موضوع خواستار قطع دست خارجيان از شبكههاي حساس مخابراتي شد.
حسيني اين تذكر را در آغاز جلسه نوبت عصر شنبه مجلس كه به بررسي لايحه بودجه سال 1391 اختصاص داشت با قرائت متن پيامك ايرانسل بيان كرد. نماينده اهواز در اينباره گفت: «چه تعبيري ميتوانيم از سوي اين حركت ناشايست داشته باشيم كه از سوي يكي از اپراتورهاي ايراني - خارجي انجام ميشود؟ اين شركت سالانه دههاميليارد تومان براي معرفي خود به عنوان يك شركت ايراني هزينه ميكند. از طرفي اين موضوع را كنار حذف نام خليجفارس از ليگبرتر بگذاريد. اين موارد بايد كامل بررسي شود.» حسيني پس از آن اضافه كرد: «ما خواستار قطع دست خارجيان از شبكههاي حساس مخابراتي كشور هستيم.»
«علي لاريجاني» رييس مجلس شوراي اسلامي هم در پاسخ به اين تذكر نماينده اهواز گفت: «بايد اين مساله را رسيدگي كنند و نبايد چنين مشكلي بوده باشد، بنابراين پيگيري ميكنيم تا اين مساله حل شود.» علاوه بر اين «حسين ابراهيمي» نايبرييس كميسيون امنيت ملي هم در واكنش به اين مساله با بيان اينكه اقدام ايرانسل مغاير با استراتژي نظام است، به همشهريآنلاين گفت: «شنيده شده است كه ايرانسل به خبرنگاراني كه به ابوموسي سفر كردهاند پيامك فرستاده و ورود آنها را به امارات خوشامد گفته كه اگر اين خبر درست باشد بايد به طور جدي پيگيري شود. در صورتي كه محرز شود ايرانسل در ابوموسي پيامك خوشامدگويي به امارات را به خبرنگاران ارسال كرده است، دستگاههاي امنيتي و قضايي بايد با ايرانسل برخورد كنند.»
«ايرانسل اميدوار است سفر خوشي داشته باشيد و آرزوي اقامتي امن در امارات متحده عربي براي شما دارد.» اين متن پيامي بود كه روز چهارشنبه 20ارديبهشت از سوي اپراتور تلفن همراه، «امتيان ايرانسل» به گوشي تعدادي از خبرنگاران اعزامي به جزيره ابوموسي فرستاده شد. پيام خوشامد به كشور «امارات متحده عربي» در حالي از سوي شبكه «ايرانسل» به گوشيهاي تلفن همراه ارسال شد كه اين كشور در سواحل جنوبي خليجفارس و در فاصله 60 كيلومتري از جزيره ابوموسي ادعاهايي مبني بر مالكيت بر اين جزيره را دارد و چندي پيش نسبت به سفر استاني محمود احمدينژاد به اين جزيره واكنشهاي بسيار تندي نشان داد. در همين حال براساس قوانين كشور متولي فضاي فركانسي، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي كشور (رگولاتوري) است كه انتظار ميرود با توجه به حساسيت مرزي جغرافيايي كشور، اين سازمان از طريق مراجع بينالمللي از جمله اتحاديه جهاني مخابرات (ITU) دستاندازي اپراتورهاي كشورهاي ديگر به فضاي فركانسي كشور را پيگيري كند.
توضیح ایرانسل
«با وجود درخواستهاي متعدد ايرانسل، تاكنون مسوولان جزيره ابوموسي، مجوز نصب آنتن به ايرانسل ندادهاند.» اين بخشي از اظهارات روابط عمومي اپراتور دوم تلفن همراه در گفتوگو با «شرق» است كه بيان ميكند به همين دليل مشتركان ايرانسل در برخي نقاط اين جزيره به علت همپوشاني توسط آنتنهاي اپراتورهاي اماراتي از طريق رومينگ به اين اپراتورها متصل ميشوند.
مسوولان اپراتور دوم تلفن همراه كشور – ايرانسل- میگویند كه به دليل عدم نصب آنتن در اين جزيره چنين اتفاقي رخ داده است.
تاكنون مسوولان سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به عنوان نهاد حاكميتي ناظر بر فضاي فركانسي كشور اظهارنظري نكردهاند. آرش كريمبيگي مدير روابط عمومي ايرانسل در اينباره بيان ميكند: اين شركت آمادگي دارد پس از صدور مجوز مربوطه به سرعت اين جزيره هميشه ايراني را تحت پوشش خدمات خود قرار دهد.
بنابر اظهارات او مشكل همپوشاني شبكههاي تلفن همراه و تداخل فضاي فركانسي، تازگي ندارد و اپراتورها در مناطق همجوار با كشورهاي افغانستان، جمهوري آذربايجان، ارمنستان، عراق، تركمنستان و تركيه نيز با اين مشكل روبهرو هستند.